luni, 7 august 2017

Mega masterplan pentru spalat masiv banii publici de la Ministerul Turismului

Tocmai ce am scris ieri, 06.August.2017, despre turismul de circ din Romania, ca a si aparut, ca o replica, "planul" prin care guvernul va mima activitate pentru atragerea truristilor.

De fapt, capitalismul comunist din Romania se va preface ca dezvolta turismul prin investitii uriase din bani publici. Macar daca investitiile erau in infrastructura, asa cum aparent ar fi vointa poporului.

Dar capitalismul centralizat romanesc, dupa ce confisca o portie aberanta din munca oamenilor sub forma de taxe si impozite, vrea sa spulbere masiv banii publici in turism, pe o serie de "investitii".

Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/mega-planul-de-investitii-din-bani-publici-cu-care-guvernul-vrea-sa-atraga-turistii-mircea-dobre-dom-ne-ne-asumam-si-noi-ceva-miscam-si-noi-ceva-16685408, dupa modelul deja falimentar experimentat in Romania, statul vrea in continuare sa investeasca in "parcuri de aventuri, pârtii de schi, centre spa, wellnes şi balneare şi investiţii în porturile de la Dunăre, domeniul schiabil din Făgăraş"!

Lasand la o parte cuvinte neaose ca "spa" si "wellnes", care ne arata ca multi romani inca vorbesc "daca veche", de ce astfel de investitii trebuie facute de stat? Unde este initiativa privata? Ca de obicei, initiativa privata nu are legatura cu Romania.

De ce sa vina investitori care sa-si riste capitalul, cand "oamenii de afaceri" ai statului isi pot bate joc de banii publici fara sa riste nimic (nici macar locul de munca), realizand "investitii" inutile si ineficiente? Asa ca asteptam sa vedem noile terenuri de fotbal in panta, partiile de schi pentru nimeni, parcuri in zone rurale pentru nimeni, sali de sport noi si dezafectate, puncte de informare turistica in neant si multe alte mizerii, care vor duce pseudo turismul romanesc si Romania pe noi culmi de nesimtire statala si regres.

Asteptarea s-ar putea sa fie lunga, pentru ca "investitiile" nu au termene clare, asa cum ii sta bine unui stat mafiot totalitar pus exclusiv pe tocat banii publici.

Sinistrul Turismului insusi pe povesteste cum s-au mai facut astfel de planuri la trecerea timpului si la mersul lefii:

"A fost şi HG 120/2010, numai că ăla a fost aşa general, nu s-a pus niciun termen, toată lumea s-a culcat pe-o ureche şi n-a mai făcut nimeni nimic. Şi din sutele de proiecte aprobate în HG s-au făcut doar 47. Dom`ne, ne asumăm şi noi ceva, mişcăm şi noi ceva?! Sau facem o hotărâre de guvern doar de dragul de-a o face?!".

Ca sa-i raspund omului la intrebari (pare nascut dupa ultima ploaie si nu stie mersul la... stat): mascaricii de la stat nu-si asuma nimic, iar ceea ce fac se intampla doar de dragul de a face ceva.

Ca o recomandare: draga domnule sinistru al Turismului, in loc sa se arunce banii pe "investitii" in turism, vino cu un comunicat de presa atunci cand se va termina prima autostrada postdecembrista in Romania (Bucuresti-Pitesti si A2 nu se pun). Te asigur ca nu voi vizita nicio "investitie" turistica atat timp cat nu ma voi putea deplasa cu o viteza rezonabila pentru secolul 21 in Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu