Din nou se constata ca in Romania cresterea economica se produce pe seama scaderii nivelului de trai!
Statisticile economice referitoare la trimestrul II reconfirma statutul Romaniei de tara sclavagista, unde oamenii se duc la munca de dragul... statisticilor statului si nu pentru a avea o viata mai buna.
Conform sursei http://www.youtube.com/watch?v=6oZ9n93mHjw&feature=c4-overview&list=UUQ6214piWNiOay9Ees6QITg, exista parametri care atesta ca in Romania se aplica un model economico-social nesustenabil si anticetatean.
Astfel, statul are incasari mai mici desi accizele au crescut. Altfel spus, dar nu doar din acest motiv, desi economia creste, nu creste si pe consum. Au crescut exporturile, adica bine ca suntem sclavii altora, ca noi insine nu avem bani sa cumparam ceea ce tot noi producem (nu este vorba doar de masini, ci chiar si de pantofi sau de orice fel de produs de calitate). Adica, inca o data, munca noastra este prea prost platita ca sa ne bucuram noi insine de rezultatele acesteia. Adica, global vorbind, romanii muncesc mult si in zadar!
Conform statisticilor, statul a incasat in raport cu propriile estimari initiale mai putin cu 713 milioane de lei din accize si mai putin cu 485 milioane de lei din TVA. Cand se intampla acest lucru? Atunci cand consumul este mai mic. Daca ne mai gandim si la inflatia mare din prima jumatate a anului, cu atat mai sinistre sunt diferentele de bani neincasate de guvern si cu atat mai jalnic este consumul intern din Romania, unde majoritatea cetatenilor incearca sa-si duca zilele doar mancand si platind facturi!
Din nou emisiunea "Ora de Business", cu sursele http://www.youtube.com/watch?v=rShntIKvBgY&list=UUQ6214piWNiOay9Ees6QITg si http://www.youtube.com/watch?v=hBndJTOgjiM&list=UUQ6214piWNiOay9Ees6QITg ne ofera date statistice:
1. Salariul mediu net in Romania este printre cele mai mici din Europa: 365 euro pe luna.
2. Rata inactivitatii, adica someri, dar nu in sens BIM: 40%!!! Adica 3.000.000 de persoane apte de munca nu au loc de munca!!!
3. Rata inflatiei in luna iulie: 4,4%, iar salariile, in special cele din sectorul privat (!) nu tin pasul cu inflatia.
4. Romanii taie constant din cheltuielile lunare pentru a compensa cresterea preturilor. Acest lucru arata ca din ce in ce mai multi romani se apropie cu salariile de limita supraviaetuirii.
Despre costul vietii in Romania se spuneau urmatoarele inca de pe 28.Ianuarie.2009 (sursa: http://jurnalul.ro/special-jurnalul/cosul-lunar-de-supravietuire-2-000-de-lei-143195.html):
"Costul real al supravieţuirii familiei statistice de 2,804 persoane, calculat de Jurnalul Naţional, atinge şi depăşeşte suma de 2.000 de RON. De cinci ani de zile, autorităţile române au renunţat însă să mai ţină seama de preţul coşului minim lunar de consum, atunci când ne calculează salariul minim pe economie, venitul şi pensia – minime garantate."!!!
Si ce s-a schimbat in bine de atunci?
Cand va creste nivelul de trai in Romania si cand vor munci romanii si pentru ei?
Arhitectură bucureșteană
Acum o oră
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu