Cele mai intens mediatizate situatii in ultimele zile au fost:
1. Declaratiile politice anti Basescu;
2. Starea de sanatate a lui Florin Cioaba;
3. Denuntul unui avocat impotriva a 49 de magistrati considerati corupti;
4. Romanii se duc la munte si la mare.
1. Victor Ponta si Crin Antonescu, imediat ce s-au intors din vacanta, au reinceput circul declaratiilor televizate anti Basescu. Nu am inteles niciodata rostul acestui circ televizat, in afara manipularii naivilor. Politicienii nu sunt platiti de contribuabili ca sa faca circ la televizor. Daca adversarii politici incalca legea, sa fie adusi in fata justitiei. Daca nu, acest circ televizat al declaratiilor politice pentru urechile naivilor ar trebui interzis prin lege. Inainte de 1989 se spunea ca il vedem pe Ceasca 2 ore pe zi. Acum ne putem uita minim 20 de ore la politicieni vorbind nimic unul despre celalalt, in timp ce tara e praf. Nu ar fi mai normal ca politicienii sa se ocupe, pe banii contribuabililor, de problemele grave ale cetatenilor si nu de problemele personale cu adversarii politici?
2. Nu stiu ce functie importanta detine Florin Cioaba in statul roman, dar televiziunile de stiri il monitorizeaza constant de cand i s-a inrautatit starea de sanatate. In lipsa unor dezbateri pe teme importante pentru oamenii de rand (lipsa locurilor de munca, ilegalitatile de pe piata muncii, salariul minim ridicol si fara legatura cu productivitatea muncii, masuri eficiente de eradicare a coruptiei si asa mai departe) lumea este prostita zile intregi cu starea de sanatate a lui Florin Cioaba. E foarte simplu: daca are zile scapa, daca nu, nu. Doar finalul conteaza.
3. Interesanta, dar greu de dovedit in lipsa flagrantului aceasta poveste cu 49 de magistrati corupti, chiar daca este adevarata. Sigur ca institutiile statului sunt putred de corupte din moment ce starea romanilor este jalnica, dar dovedirea vinovatilor este foarte dificila in conditiile cerute de lege si in conditiile in care cei care ancheteaza si judeca pot fi la fel de corupti.
4. Mereu apar in sezon stiri cu romanii care se duc la munte si la mare, in speranta ca vor fi si alte persoane impulsionate. Aproximativ in ultimii 15 ani am fost in vacanta in Romania la munte sau la mare cam o data la 4-5 ani. Pare interesant la inceput sa mai vad ce schimbari s-au mai facut, dar in final totul e la fel de jalnic. Au aparut noi constructii pentru cazare, dar exista multa paragina si aceeasi infrastructura, din ce in ce mai veche si mai expirata. Iar infrastructura nou creata este de multe ori gata veche, din cauza deficientelor de constructie.
La munte pe Valea Prahovei nu m-am mai dus la sfarsit de saptamana, in special din cauza transportului total neconvenabil din punct de vedere al calitatii, pretului si orarului. Din cate am vazut, multa lume face turism in special la sfarsit de saptamana si eventual legat cu alte zile libere. Este de preferat macar o saptamana de vacanta continua, dupa parerea mea. Altfel, din cauza infrastructurii deficitare, multe persoane care folosesc autoturismul personal au tendinta sa se grabeasca pentru a castiga timp, ceea ce nu reuseste intotdeauna. Rezulta o accentuare a starii de oboseala si posibilitatea crescuta a comiterii de accidente, ceea ce se si intampla, dupa cum am vazut. In lipsa accidentelor, radarele sunt mereu pregatite sa saraceasca soferii grabiti si sa creasca semnificativ costul unei pseudo vacante!
sâmbătă, 17 august 2013
Teme intens mediatizate in ultimele zile
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu