luni, 6 ianuarie 2014

Ce am invatat din "criza"

Am intrat in al cincilea an de "criza". Deci este un an jubiliar. E usor de tinut socoteala pentru ca tot de atatia ani nu am loc de munca.

Avand foarte mult timp liber si parcurgand foarte multe materiale, a devenit foarte clar ca toate aceste "crize" sunt de fapt hotii ale statului mafiot totalitar decontate cu bani publici. Singura organizatie capabila sa produca astfel de "crize" care sa destabilizeze tara si cetatenii este statul.

Modul mafiot totalitar de a opera al statului, dreptul său la ineficienta perpetua si la cheltuieli discretionare, inutile si fanteziste, dreptul la coruptie si la abuz in serviciu in forma continuata, reaua-credinta a functionarilor statului centrali si locali care au rolul de ordonatori de credite sunt reteta de succes a "crizei".

A devenit evident ca scopul politicii este de a prelua puterea, dar nu pentru a o folosi in interesul comunitatii sau natiunii, ci pentru a controla banii publici, care apoi sunt majoritar autodistribuiti celor care detin puterea. Este scandalos, ticalosiile se intampla la vedere, sub ochii nostri si nu ne putem opune in niciun fel.

In acelasi timp, statul mareste taxele periodic, pe masura cresterii deliberate a propriei ineficiente si coruptii. Nu este uimitor ca statul sa se planga de faptul ca nu sunt bani, desi TVA a ajuns la 24%? Ca sa nu mai vorbim de taxarea muncii, a proprietatilor, de accize si de orice alte contributii financiare suplimentare. Daca-mi aduc bine aminte, prin Evul Mediu contribuabilii de atunci se plangeau de zeciuiala (sau dijma), adica de plata a numai 10% din venituri!

O intrebare simpla: daca guvernul Boc a taiat din veniturile oamenilor si a majorat TVA la 24% ca sa macrostabilizeze (chipurile) economia in 2009 si 2010, de ce a mai introdus guvernul Ponta (care din opozitie cauta sa ajunga la putere - tot chipurile - ca sa scurteze suferintele romanilor) 35 de noi taxe la inceputul lui 2014?

Evident, nu este nimic de "macrostabilizat", ci doar de furat. Evident, fiecare partid ajuns la putere si-a facut de cap cu banii publici.

Aceasta "schema" de taxare a cetatenilor si de furat banii publici functioneaza cu succes in toata lumea. Nu inseamna ca daca Romania era o tara bogata, atunci ar fi fost scutita de probleme de deficit bugetar si ca totul ar fi fost perfect.

Falimentul orasului Detroit, polul automobilului american, este cel mai bun exemplu ca bogatia ofera mai multe posibilitati de furt, ca mai multi bani la buget inseamna de fapt mai multi bani de furat.

La fel, majoritatea statelor occidentale europene au probleme cu deficitul bugetar si cu datoriile suverane. Nu inseamna ca industrializarea si asa zisa productivitate ridicata a muncii le-a scutit de probleme financiare. Inseamna doar ca si acolo cheltuielile publice sunt dimensionate la fel de ticalos, mereu in exces, si ca factura datoriilor si a cheltuielilor ineficiente si inutile (niciodata controlata si niciodata controlabila de catre cetateni) se va sparge tot in capul contribuabililor. Singura diferenta in Occident este nivelul de trai mult mai ridicat decat cel din Romania.

Dar deja de la introducerea monedei euro nivelul de trai in tarile occidentale a scazut dramatic si continuu. Iar manifestarile antiromanesti (dar si impotriva altor tari est europene), menite sa descurajeze romanii sau alte natii sa-si mai caute de lucru in Europa Occidentala, sunt o buna dovada a deteriorarii nivelului de trai occidental si a temerilor de si mai rau.

Dupa parerea mea, "criza" nu poate fi combatuta prin dialog sau dezbateri cu actualele autoritati si partide. Atat timp cat aceste mafii politice (reprezentantii PSD, PNL, PDL, RGL etc) nu vor fi inlaturate de la putere prin vot democratic, vom fi mereu in "criza". Cu orice pret, pentru o schimbare de fond, ar trebui interzis prin vot democratic accesul la putere al celor care s-au prefacut ca guverneaza Romania pana acum.

Un stat alcatuit din oameni care sa manifeste vointa politica de a stopa cheltuielile frauduloase, ineficienta deliberata, coruptia generalizata, suprataxarea muncii si suprataxarea cetatenilor ar putea produce o schimbare de fond a Romaniei in bine. Este posibil acest lucru? Pana acum nu a fost posibil.

Un comentariu:

  1. Asa este: cand esti tanar e greu sa-ti gasesti ca n-ai experienta, cand esti batran ca esti prea batran. Nu ma pricep la legi, dar la un moment dat veti avea pensie? Oribil, sper sa va descurcati cu banii pana atunci.

    RăspundețiȘtergere