miercuri, 12 martie 2014

Unificarea puterilor in stat: justitia asumata de Parlament

Ieri, 11.Martie.2014, puterile au fost unificate in stat, lupta impotriva coruptiei se face prin ignorarea ei, urmaritul penal isi da verdictul in propria cauza, iar inegalitatea tuturor cetatenilor in fata legii si discriminarea cetatenilor este flagranta.

Conform sursei http://www.mediafax.ro/politic/daniel-chitoiu-nu-va-fi-urmarit-penal-comisia-juridica-a-avizat-negativ-cererea-privind-fostul-ministru-chitoiu-nu-exista-nicio-dovada-ca-as-fi-organizat-un-grup-infractional-12239599, mai intai

"Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat negativ, marţi, cererea ministrului Justiţiei privind începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru Daniel Chiţoiu", apoi

"Camera Deputaţilor a respins, marţi, prin vot secret, cererea privind încuviinţarea urmăririi penale a lui Daniel Chiţoiu".

Deci, puterea votata printre altele pe baza sloganului mincinos "Uniti impotriva coruptiei" urmareste probabil sa invinga coruptia prin stergerea acestui cuvant din dictionar, din moment ce nu se pot spala absolut toate creierele electoratului.

Conform sursei citate, DNA dorea sa-l urmareasca penal pe Daniel Chiţoiu, în dosarul "Carpatica", "pentru abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat, în perioada în care a fost ministru al Finanţelor". Una dintre probele procurorilor era faptul ca "în calitate de ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu a iniţiat proiectul de ordonanţă de urgenţă care reducea numărul membrilor consiliului şi prevedea noi cerinţe legate de calificările profesionale minime, fiind introdusă condiţia experienţei profesionale de minimum nouă ani de la data absolvirii studiilor.".

In plus, "În referatul procurorilor se mai arată că, prin faptele descrise, au fost aduse vătămări atât intereselor Guvernului şi ASF, instituţii cu rol esenţial în garantarea respectării legii şi a principiului transparenţei instituţionale şi care ar trebui să acţioneze exclusiv în interesul public, cât şi lui Daniel George Tudor, vicepreşedinte pe sectorul de supraveghere a asigurărilor, care a fost nevoit să demisioneze din funcţia ocupată.".

Prin adoptarea actului normativ, SC Carpatica Asig SA ar fi fost sprijinita de catre persoana de la ASF care l-ar fi inlocuit pe Daniel George Tudor. Altfel spus, Carpatica SA ar fi avut omul ei in ASF (cel putin unul!).

Dar aceste fapte nu au contat la Camera Deputatilor, care s-a prefacut a fi foarte interesata de opinia celui care ar fi trebuit urmarit penal. Acesta si-a dat singur verdictul in propria cauza, spunand, desigur, ca este nevinovat. A mai afirmat plin de tupeu ca niciodata nu s-a sustras "de a da declaraţii justiţiei şi în special procurorilor DNA legat de modul cum a fost promovată Ordonanţa 94/2013 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară". Sigur ca Daniel Chitoiu poate da oricate declaratii pe orice tema, numai sa nu fie urmarit penal.

Este regretabil ca simplii cetateni sunt discriminati, din moment ce nu pot face sedinte in... parcuri atunci cand justitia ar propune ca unul dintre membrii comunitatii sa fie urmarit penal. Ar fi omul ascultat de comunitate, s-ar declara omul nevinovat, comunitatea ar decide NUP (neinceperea urmaririi penale) si cu asta justitia nu ar mai avea nicio treaba.

Dar asta e, am trecut odata cu victoria Revolutiei Infractorilor din decembrie 1989 de la dictatura proletariatului la dictatura democratica a penalilor din parlament.

Un comentariu:

  1. Anterior, deputatii l-au salvat pe Vlad Cosma (de la PSD) de arestarea ceruta de Ministerul Justitiei. Amanunte pe sursele:

    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/Deputatul+PSD+Vlad+Cosma+audiat+astazi

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/1082904.html

    RăspundețiȘtergere