Indiferent daca Elena Udrea va fi sau nu arestata azi, 09.Februarie.2015, ceea ce a declarat la televizor are sens.
A spus ca o persoana poate acumula prea multa putere si ca o poate utiliza discretionar, in momentele si circumstantele potrivite. Asa este; de multe ori se intampla ca mai multe persoane isi reunesc puterile pentru a le utiliza la momentul potrivit. Multe informatii apar la momentul potrivit, dar si multe dezinformari se fac la momentul potrivit. Chiar si Elena Udrea face afirmatii la momentul potrivit. Cererile de urmarire penala si de arestare a Elenei Udrea au aparut la momentul potrivit.
Elena Udrea a mai spus, cu unele argumente, ca denunturile impotriva sa nu sunt credibile si ca sunt tratate cu prioritate, in timp ce de denuntul facut pe care l-a facut impotriva lui Coldea este ignorat.
A mai spus ca se urmareste reducerea sa la tacere si ca arestarea sa ar rezolva acest lucru. In privinta problemei arestarii a aratat ca in dosarul "Microsoft" sunt implicati mai multi ministri, dar niciunul nu a fost arestat pana acum.
A mai spus ca se face o campanie mediatica impotriva sa pentru a se crea un curent de opinie impotriva sa, pentru a pune presiune pe judecatori atunci cand se va dezbate cererea de arestare preventiva. A afirmat ca e mai greu pentru judecatori sa dea o decizie impotriva perceptiei publice generale. Dar nu este imposibil accest lucru, dupa parerea mea. Ma gandesc la momentul cand Curtea Constitutionala nu a validat referendumul pentru demiterea presedintelui in 2012, din cauza ca nu s-a atins pragul electoral minim. Si atunci a existat o campanie mediatica intensa pentru intimidarea Curtii Constitutionale.
O situatie foarte demna de luat in seama intre afirmatiile Elenei Udrea este cea legata de manipularea cu ajutorul internetului. Elena Udrea a afirmat ca atunci cand a lansat frunza ca brand de tara a avut loc o mare manipulare medicatica, bazata pe faptul ca s-a preluat o frunza asemanatoare de pe internet care putea fi cumparata cu circa 250 de euro. Imi aduc aminte foarte bine acele momente. Dar acum (abia acum!) Elena Udrea a afirmat ca acel site a fost o creatie temporara si ca ulterior a fost sters, dupa vreo 30 de zile! Elena Udrea a mai spus ca nu se stia cine era in spatele site-ului cu frunza asemanatoare, adica proprietarul era neidentificabil. De ce nu a demontat Elena Udrea inca de atunci aceasta situatie? De ce nu verifica nimeni acum aceste afirmatii ale Elenei Udrea? Daca lansarea brandului de tara a fost insotita de sabotaj, minciuna si manipulare mediatica, atunci cei care au lansat acea dezinformare masiva ar trebui sa raspunda in fata legii.
Cert este ca frunza Elenei Udrea exista si astazi, deci guvernele Ponta nu s-au dezis de acest brand care a rezistat timpului. La fel de cert este ca toata lumea politica incearca sa manipuleze si ca toti incearca sa aduca in fata adevaruri sau neadevaruri la momentul potrivit, pentru a crea atmosfera potrivita si pentru a influenta opinia publica in directia dorita.
Totusi, manipularea cu ajutorul internetului trebuie evidentiata. Datele obtinute cu ajutorul internetului sunt de multe ori vulnerabile. Paginile de internet pot fi sterse sau modificate si nu exista o evidenta a acestor stergeri sau modificari. Ar trebui sa existe proceduri prin care, chiar daca o pagina se sterge, sa poata fi accesata dintr-o arhiva a furnizorilor de servicii. Modificarile pe pagini ar trebui sa se faca cu caractere de culoare diferita sau intr-un mod prin care sa se evidentieze modificarea sau sa existe o trimitere la o arhiva care sa gestioneze paginile care sufera modificari.
Imi aduc aminte de miscarile de strada din ianuarie 2012 si de momentul in care s-a facut o emisiune la Antena 3 cu participarea lui Crin Antonescu. Am postat o adresa de internet (un link) catre video-ul care continea inregistrarea acelei emisiuni si dupa o vreme am remarcat ca inregistrarea video a disparut de la adresa de internet respectiva. Este vorba de o inregistrare video in care Crin Antonescu spune ca lumea ar trebui sa iasa masiv in strada pentru ca politicienii sa faca ceva pentru populatie, adica era momentul in care monarhistii incercau sa dea o lovitura de stat bazata pe o "emanatie populara "spontana"".
Adversarii politico-economici ai Elenei Udrea spun ca aceasta ataca institutiile statului si ca le decredibilizeaza. Mie mi se pare ca prin modul in care se actioneaza in cazul Elenei Udrea multe institutii se decredibilizeaza singure. Exista multa manipulare din partea unor institutii ale statului, din partea unor mijloace de (dez)informare in masa, dar si din partea Elenei Udrea.
Din pacate, la fel ca intotdeauna, problemele de legalitate ale unor persoane sunt speculate pentru a abate atentia opiniei publice de la teme prioritare legitime: crearea de locuri de munca, combaterea saraciei si cresterea nivelului de trai al populatiei. Problemele Elenei Udrea nu creaza locuri de munca, nu combat saracia si nu cresc nivelul de trai al romanilor, dar acapareaza aproape in totalitate timpul televiziunilor de stiri. Nici vinovatia si nici nevinovatia Elenei Udrea nu creaza locuri de munca, nu combat saracia si nu cresc nivelul de trai al romanilor! In ultima instanta o problema personala a unui fost ministru suspectat de fapte de coruptie este transformata mediatic si manipulator in problema majoritatii romanilor.
Ieri (08.Februarie.2015) a vorbit in public Traian Basescu, azi (09.Februarie.2015) a vorbit in public Klaus Iohannis. Au vorbit de o gramada de lucruri, multe teme sunt legitime. Ponta face si el anunturi periodic la televizor. Parlamentarii trancanesc la nesfarsit la televizor. Dar despre programe pentru crearea de locuri de munca, combaterea saraciei si cresterea nivelului de trai al populatiei nu am auzit nimic. Probabil ca politicienii considera ca nu e treaba lor, desi Constitutia Romaniei spune altceva.
In concluzie, poporul roman este in continuare condamnat la nivel de trai indecent de catre statul roman! In acest caz, dupa parerea mea, prin neluarea de măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent, liderii statului roman comit abuz in serviciu in forma continuata, practic continuu. Politicienii nu respecta prevederile constitutionale, incalca grav prevederile constitutionale si nu-si indeplinesc mandatul pentru care se afla in fruntea statului, din moment ce nu se ocupa de asigurarea unui trai decent propriilor cetateni! Nu ar trebui sa existe o institutie a statului care sa-i traga la raspundere?
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu