Adica se comemoreaza primele alegeri "libere".
Am pus ghilimele la cuvantul "libere" nu neaparat din cauza suspiciunii de fraudare a acelor alegeri si a celor care au urmat, ci pentru ca nu a existat libertatea de a alege. S-a ales intre un comunist (Ion Iliescu) si doi romani in varsta veniti din strainatate (Radu Campeanu de la Paris si Ion Ratiu de la Londra), despre care nimeni nu stia mai nimic.
Atunci cand avem de ales intre 3 rele nu se poate vorbi despre libertatea de a alege si despre alegeri libere.
Practic, la fel ca si acum, romanii din Romania nu au fost in stare sa propuna pentru a fi alesi lideri din interior, cunoscuti si respectati de o comunitate normala, nu de o comunitate infractionala sau de o comunitatea a grupurilor de interese.
Marii "revolutionari" timisoreni, aia cu punctul 8 al Proclamatiei lu' Peste, au dorit sa interzica prin lege candidatura fostilor comunisti cu functie. Numai ca nici ei nu au fost in stare sa propuna un candidat din randurile lor, unul "nepatat" si care sa aiba viziunea unei Romanii moderne si prospere.
Astfel incat minciuna a mers mai departe: desi s-a spus ca romanii l-au dat jos pe Ceasca pentru ca s-au saturat de comunism, comunistul "cu fata "umana"" Ion iliescu a devenit noul presedinte al Romaniei!!!
Faptul ca Ion Iliescu a devenit presedintele Romaniei postdecembriste (obtinand votul a circa 85% (!) dintre cei care au mers la urne) este cea mai buna dovada ca manipularea din decembrie 1989 nu a avut un caracter anticomunist. Era evident ca majoritatea cetatenilor isi dorea ca vechiul regim, spoit acum in "capitalism" "democratic" si "liber", ar fi trebuit sa mearga mai departe.
Din doctrina "capitalista" a lui Ion Iliescu se pot cita urmatoarele panseuri pe tema cuplului Ceausescu:
"s-au autointitulat comuniști, nu au nimic de-a face nici cu socialismul, nici cu idologia comunismului științific. Au întinat numai numele Partidului Comunist Român, au întinat numai memoria celor care și-au dat viața pentru cauza socialismului în această țară.”!!!
Sursa citata: http://ro.wikipedia.org/wiki/Ion_Iliescu.
Iata ca in 25 de ani de atrocitati economico-sociale (genocid economico-social) Iliescu si al sau PSD (sau cum s-o fi numit de-a lungul timpului) a intinat memoria capitalismului, sperand probabil intr-o revenire de jure la comunism științific.
Mi-aduc aminte si acum cum erau haituiti pe la locul de munca sau pe strada cei care se gandeau cu voce tare sa-i voteze pe ceilalti doi si ce zvonistica se propaga pe atunci cu agresivitate.
Mi-aduc aminte de manipularea si prosteala demagogica cu „Nu ne vindem Țara!”.
Ce a insemnat "capitalismul" postdecembrist romanesc se stie: distrugerea economiei romanesti, saracirea globala a cetatenilor, infractionalitate globala (cu o mentiune speciala pentru infractionalitatea la nivel inalt), coruptie generalizata si furtul masiv al banilor publici. Iar "opera" continua si in zilele noastre, mai putin capitolul "Distrugerea economiei nationale" care a ramas oarecum fara obiectul muncii daca facem abstractie de sectorul privat, care este jefuit sistematic prin emiterea unor legi ticaloase de catre Parlament (promulgate de Presedinte) si Guvern (prin emiterea de ordonante) si prin aplicarea acestor legi profund ticaloase de catre ANAF si de catre celelalte institutii cu competente de control ale statului.
Sigur ca acum, dupa ce toate orientarile politice s-au perindat pe la putere, putem spune ca acelasi lucru s-ar fi intamplat chiar daca la putere ar fi ajuns Campeanu sau Ratiu.
Pentru ca aceasta triada (Iliescu, Campeanu, Ratiu, despre care s-a aratat ulterior ca se cunosteau intre ei) nu urmarea sa ajunga la putere in interesul romanilor, ci pentru a distruge romanii si Romania.
Nici PSD, nici PNL, nici PNTCD, atunci cand au avut puterea, nu au folosit-o in interesul cetatenilor, ci impotriva lor. Pentru ca de fapt PSD, PNL, PNTCD si restul turmei de sateliti alcatuiesc partidul unic: Partidul Subtilizarii Banilor Publici.
Nu vad cum s-ar putea schimba ceva in bine in Romania acum, cand este evident ca majoritatea populatiei doreste sa se integreze in actualul sistem corupt si infractional, in loc sa se dezica de el si sa urmareasca aducerea Romaniei la normalitate.
Dar asta e cumva in armonie cu imnul national, care spune la un moment dat: "Acum ori niciodata...". O formula nefericita, dupa parerea mea. Adica daca "acum" (adica atunci, in Duminica Orbului) nu s-a intamplat nimic, ramane doar varianta "niciodata"?
Naspa!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu