Cam glumeata situatia in care se afla Grecia si pozitia adoptata de guvernul Tsipras, care a limitat accesul cetatenilor la conturile bancare.
Pai, faptul ca oamenii pot scoate doar 60 de euro zilnic de la banca nu e tot o masura de austeritate? Sigur ca e o austeritate destul de generoasa, din moment ce 60 de euro pe zi ar putea insemna 1800 de euro pe luna sau minim 1200 de euro pe luna daca luam in considerare 20 de zile lucratoare.
Evident, nu cunosc legislatia din Grecia si nu stiu care este baza legala care permite guvernului (prin Banca Greciei) sa interzica accesul cetatenilor la propria avere depusa in banci.
Dar stiu ca nu cetatenii de rand au facut imprumuturile lu' Peste, ci guvernantii anteriori. In acelasi timp, de credite au beneficiat si dispus ordonatorii de credite, nu simplii cetateni. Iar cu banii nu se stie ce s-a facut. Mai exact, nu se stie ce s-a facut bun.
Am vazut pe sursa http://www.antena3.ro/externe/grecia-a-trimis-planul-de-reforme-presedintelui-eurogrup-300990.html ca este scris ca "Grecia are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro" si ca "În 2012, economia Greciei a fost în incapacitate de plăţi tehnică, restructurând o datorie suverană de 124 de miliarde de euro.".
Stirea de mai sus suna total aiurea: adică Grecia a imprumutat in 3 ani circa 200 de miliarde ca sa poata plati o datorie de 124 miliarde?! Adica datoria Greciei a crescut in numai 3 ani de vreo 2,5 ori pentru nimic?
Pentru mine toata povestea asta suna a manipulare.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu