Inainte de a dezvolta subiectul in sine mentionez ca subiectul datoriei externe a Greciei este abordat in continuare de catre media interna si internationala cu intentia de a manipula si de a dezinforma opinia publica.
La fel ca si in cazul imprumuturilor facute de Romania, in cazul Greciei lipsesc cu desavarsire din spatiul public urmatoarele informatii:
1. Modul fraudulos, ineficient, inutil, iresponsabil si in bataie de joc in care se cheltuie banii publici;
2. Lista creditelor acordate Greciei, cu urmatorii parametri:
- destinatia initiala a banilor,
- destinatia finala a banilor,
- cine a semnat pentru luarea creditelor,
- cine a cheltuit banii,
- eficienta economica estimata initial a creditelor primite,
- eficienta economica finala a creditelor primite,
- pierderile generate populatiei de catre creditele neperformante contractate,
- cine sunt responsabilii pentru creditele neperformante facute de Grecia,
- care este valoarea dobanzilor platite pana acum la impumuturi de catre poporul grec,
- cine sunt cei care traiesc din dobanzile platite de greci pentru creditele neperformante (de exemplu FMI, BCE, CE si persoanele fizice din aceste institutii ale caror averi cresc in urma capitalizarii profitului rezultat prin plata dobanzilor la creditele acordate).
In lipsa acestor informatii, strict necesare pana sa se discute daca grecii trebuie sau nu sa plateasca datoriile lu' Peste, totul este un teatru al ipocriziei si lacomiei mafiei politico-economico-financiare internationale de la cel mai inalt nivel, sustinut cu generozitate de mijloacele de dezinformare in masa!
Cum este posibila aceasta cenzura totala in privinta imprumuturilor facute de Grecia? Cum este posibil ca simplilor cetateni sa li se interzica accesul la banii din banci, in timp ce marii escroci, care au ingropat Grecia si care au realizat beneficii financiare uriase in urma faptelor de coruptie la nivel inalt, nu au niciun fel de interdictie si sunt la adapost de orice problema si de orice acuzatie justa?
Responsabililor de falimentul Greciei nici macar nu li se pomeneste numele in media interna si internationala! Dovada ca mafia politico-economico-financiara isi protejeaza total complicii greci!
Vladimir Putin nu avea cum sa scape ocazia de a arata catre UE, referitor la escaladarea galopanta a datoriei externe a Greciei:
""Unde a fost Comisia Europeana cand Grecia acumula datorii?!", a intrebat retoric Putin."
(sursa: http://www.ziare.com/vladimir-putin/presedinte-rusia/putin-unde-a-fost-comisia-europeana-cand-grecia-acumula-datorii-1372632).
Tot Putin spune:
"De ce nu au corectat măsurile economice luate de precedentele guverne ale Greciei? De ce au dat mai multe credite și au permis menținerea unei fiscalități reduse în unele sectoare ale economiei?"
(surse:
http://www.agerpres.ro/externe/2015/07/10/putin-acuza-ue-ca-a-lasat-mult-timp-criza-din-grecia-sa-se-agraveze-fara-sa-intervina-19-07-25
http://stirileprotv.ro/stiri/grexit/tsipras-propune-creditorilor-sa-adopte-masurile-de-austeritate-respinse-de-poporul-grec-la-referendum-ce-a-cerut-in-schimb.html#putin).
Poate soma cineva Comisia Europeana sa raspunda la aceste intrebari legitime? In mod sigur nu!
Concret, in mod surprinzator, premierul Tsipras a propus Eurogrupului un plan mai dur decat planul propus de Eurogrup anterior referendumului pe tema austeritatii!
Conform sursei http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2015/07/10/ce-joc-face-tsipras-propunerile-guvernului-greciei-sunt-echivalate-de-mass-media-cu-o-capitulare-fata-de-agenda-austeritatii-grecia-recunoaste-oficial-acordul-cu-rusia-pentru-turkishstream-papa-fra/,
"Alexis Tsipras semnează, în mod surprinzător, un document care seamănă foarte mult cu propunerile făcute de creditorii Greciei în urmă cu câteva luni și pe care grecii le-au respins la referendumul de duminică."!!!
Conform sursei http://www.hotnews.ro/stiri-international-20289325-pas-urias-spre-evitarea-grexitului-atena-trimis-eurogrup-pachet-dur-reforme-reduceri-cheltuieli-incercarea-obtine-nou-acord-asistenta-financiara.htm,
"Presedintele Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, a primit, joi seara , in termenul promis, noul planul de reforme al Greciei, in speranta obtinerii unui al treilea program de asistenta financiara si de a ramane in zona euro, anunta AFP. Presa britanica sustine ca planul de austeritate ar fi cel mai dur din ultimii ani, iar ironia ar putea face ca populistul Alexis Tsipras sa isi puna semnatura pe cele mai dure masuri de austeritate impuse in ultimii ani in aceasta tara."!!!
Guvernul Tsipras devine astfel o teapa uriasa pentru poporul grec! Dupa ce a ajuns la putere jucand cartea propagandei anti-austeritate, guvernul Tsipras s-a dat cu creditorii!
In loc sa dezvolt subiectul Tsipras din punct de vedere al moralitatii si al vointei poporului grec exprimata la referendumul de pe 05.Iulie.2015, prefer sa dezvolt subiectul banilor pe care i-ar obtine Grecia daca Eurogrupul accepta propunerile austere ("dure dar necesare", ca la noi) ale guvernului Tsipras.
Concret nu se stie ce bani va primi Grecia in schimbul planului de salvare. Se vorbeste, dar nimic nu e sigur, de un "acord de finanţare externă, pe trei ani, în valoare de 53,5 miliarde de euro" (sursa: http://www.romaniatv.net/grecia-a-acceptat-aproape-toate-cererile-creditorilor-a-pregatit-un-nou-plan-de-reforme_231779.html).
Asa, si? Mai departe nu se detaliaza nimic, se vinde o iluzie si atat.
Care este planul de afaceri al guvernului elen? Ce se va realiza cu acesti bani? Cate locuri de munca se vor crea in Grecia cu acesti bani?
Somajul actual este de circa 26% in Grecia? Dupa 3 ani in care se vor investi acesti bani, ce somaj va exista in Grecia? 20%? 15%/ 10%? 5%?
Datoria externa actuala a Greciei este, sa zicem, de 320 miliarde de euro. Cat de mare va fi datoria Greciei dupa 3 ani, adica in 2018?
Deja, daca la cei 320 de euro se adauga inca aproximativ 50 de miliarde de euro, atunci grecii ar avea din start de platit 370 de miliarde de euro! Deci, in 2018, daca noul imprumut ar avea eficienta economica, atunci datoria Greciei va fi de 300 de miliarde de euro? Sau de 250 miliarde de euro? Sau de 200 de miliarde de euro?
Sau de 400 de miliarde de euro?
Sunt parametri care trebuie prestabiliti, sunt obiective care trebuie prestabilite. S-a facut deja asta? Sau totul este doar o alta abureala destinata fraierilor platitori pe viata de dobanzi si de credite inutile?
Cine garanteaza ca sacrificiile facute de poporul grec in numele platii datoriei externe merita efortul si ca totul nu este de fapt o alta bataie de joc? Cine garanteaza ca toate acestea nu reprezinta o alta componenta a genocidului economico-social mondial si a sclavagismului global?
Cum vor raspunde creditorii externi daca planurile zise propagandistic "de salvare" a Greciei se vor dovedi in final un fiasco? Cu propriile averi? Cu propriile vieti?
Sunt situatii care privesc si romanii si Romania, pentru ca situatia de la noi seamana foarte bine cu cea din Grecia. Oricand se poate intampla sa aflam (de parca n-am sti!) ca guvernele anterioare au mintit in privinta situatiei economice si ca de fapt finantele publice romanesti sunt praf, furate discretionar de catre toti marii infractori de la putere. Dupa care iar ni se vor cere sacrificii (de fapt ni se vor impune) ca sa finantam hotii eterni de la putere.
Este economia mondiala bazata pe criterii, principii si legi sustenabile si echitabile? Sau, nu cumva, intregul sistem economico-financiar mondial a fost gandit in spiritul blocarii accesului celor mai defavorizati la munca si la locuri de munca, pentru a deveni sclavi pentru eternitate ai celor bogati?
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu