marți, 19 aprilie 2016

Cultul infractorului: inmormantare megalomana si resurse financiare uriase

Nu aveam cum sa nu remarc inmormantarea lui Ion Titisor, zis Fane Spoitoru, prezentata abundent la o gramada de televiziuni la sfarsitul saptamanii care tocmai a trecut. Cum guvernul "tehnocrat" e mult mai penibil decat orice guvern Ponta si cum in economie, sanatate, educatie, justitie etc nu se intampla mai nimic bun, alta stire mai "serioasa" decat inmormantarea unui interlop nu se gasea pe la televizor.

Cateva lucruri mi s-au parut uluitoare. De exemplu faptul ca mortul a fost ingropat la Cimitirul Bellu Militar. De unde inteleg ca Fane Spoitoru ar fi mai degraba coleg cu Mihai Viteazu decat cu Mihai Eminescu.

Pe undeva aproape ca pare logic, dar, mai exact, de ce a fost Fane Spoitoru ingropat in zona militara? O fi facut mari fapte de arme, fie ele de natura interlopa, care trebuiau recunoscute de societate? In cimitirele militare poate ajunge oricine, sau ar trebui sa fie rezervate militarilor?

Interesant este ca si Vadim Tudor sau Mircea Albulescu au avut parte de onoruri militare. Se pare ca societatea romaneasca e plina de grade militare si de militarism.

Dar, spre deosebire de antedecedatii sai din lumea neinterlopa, Fane Spoitoru a avut parte de o inmormantare de vis, in masura in care mai poate visa acolo unde se afla. Cum ar spune "poetii" din presa, Fane Spoitoru a plecat intr-o lume mai buna, unde savarseste acum infractiuni cu "îngerii", probabil pe acorduri din "Nasul".

Impresionanta a fost megalomana inima din flori, de 4 metri inaltime, care a pus o gramada de probleme tehnice la care slujitorii megalomaniei funebre probabil ca nu se gandisera initial.

Vazand circul mediatic din jurul ultimului drum al unui infractor, as avea curiozitatea sa aflu cine o fi ultima persoana din zona respectabila a societatii care a avut parte de o opulenta echivalenta la inmormantare. De fapt, as fi curios sa stiu daca un cetatean provenind din sfera onesta a societatii a beneficiat vreodata de o astfel de opulenta. As mai vrea sa inteleg care e sensul de orice fel al acestei demonstratii de forta financiara folosita in scopuri funebre.

Pana la aflarea raspunsurilor la astfel de intrebari, e clar ca statul mafiot totalitar stie sa isi pretuiasca cu prisosinta "valorile". La inmormantarea actorului Mircea Albulescu au fost cateva sute de oameni, la inmormantarea lui Fane Spoitoru au fost cateva mii de oameni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu