marți, 12 aprilie 2016

Micul electoral ucide!

Dupa tragedia de la Colectiv s-a strigat "Coruptia ucide!" si "Asasinii!". Era infierata coruptia autoritatilor si a alesilor.

Dar pana sa ajunga sa ia alesii spaga, mandatati prin vot democratic, mai intai trebuie "unsi" alegatorii. Pentru ca si printre alegatori sunt o gramada de spagari. Doar nu se merge la vot pentru interesul national, ci pentru binele personal, oricat de marunt si nesemnificativ ar fi acesta. Din cate se vede, in lumina ultimelor evidente, chiar si coruptia electorala ucide!

In cadrul "spectacolului" electoral, din ce in ce mai odios, mai sinistru si mai lipsit de continut, singurul lucru palpabil este mita electorala. Se pare ca este din ce in ce mai greu sa se dea in chip de mita electorala pixuri, umbrele, galeti, zahar, ulei si pui.

Asa ca s-a trecut la nivelul urmator: haleala electorala. Muritorilor de foame cu drept de vot li se ofera una-doua mese calde (probabil singurele din an), pentru a fi convinsi sa mearga la vot si pentru a fi convinsi de justetea "mesajului" electoral al candidatului.

Cum sansa unei mese calde nu trebuie ratata si cum trebuie profitat de "evenimentul" electoral la maxim, pana la asa zisa tragedie nu e decat un pas.

Un nene, participand (in stare de ebrietate si neautorizat, se pare) la o "actiune" electorala din Ipotesti (locul de origine al lui Mihai Eminescu), unde se ofereau mici si vin, a murit inecat cu un astfel de micut.

Cum s-ar spune, micul mic rastoarna alegatorul mare. Sau "Coruptia electorala ucide!". Cred ca ar trebui dusa o campanie pentru interzicerea meselor/ festinurilor electorale.

Altfel, dupa cum se spune despre cetateni ca isi merita soarta pentru ca si-au ales tot felul de lepre/ cazaturi/ rahati/ infractori/ gunoaie drept lideri, tot asa, cu atat mai mult, putem spune despre nehalitul decedat ca si-a meritat soarta. Ba chiar putem spune ca e pacat ca nu au si alti votangii nehaliti aceeasi soarta.

Campania electorala, inceputa sau nu, este deja o mare bataie de joc.

1. Marian "Marean" Vanghelie (reloaded, adica reincarcat cu tupeu) a dat tonul "distractiei" dupa ce toate televiziunile i-au gazduit cu generozitate revenirea, demagogia si nesimtirea politico-economico-sociala, abundent presarate cu dezacorduri gramaticale care se inganau fericit cu aiurelile debitate pe un ton bombastic, de om sigur pe aberatiile sale.

2. "Independentul" Nicusor Dan (pana la proba contrarie se bucura de prezumtia de "nevinovatie"), candidatul matematician cu breton care ne aminteste de Hagi (fostul fotbalist cu expresii de tip "daca talent, oricine convinge pe toti"), intretine circul si iluziile celor mai patimasi dintre alegatori, desi in Programul pentru Bucuresti (sursa: http://uniuneasalvatibucurestiul.ro/program-pentru-bucuresti/) al USB (2016.0?) nu exista nicio referire la curatenia orasului sau la reducerea drastica a taxelor si impozitelor, cu toate ca orasul este, ca de obicei, prafos spre mizerabil, iar in acelasi "program" este scris "Trebuie sa inceteze cheltuirea aberanta a banului public.".

Pai, cei mai simpla metoda de incetare a cheltuirii aberante a banilor publici este reducerea taxelor si impozitelor cu minim 50% si concedierea a minim 50% a personalului din primarii, din moment ce minim 80% din banii publici se cheltuie aberant, mai exact se fura. Asa ar fi normal, pe criterii de performanta. Firmele care nu dau randament concediaza angajati sau se inchid. Numai ca si nea' Nicu(sor) are destule vise de "dezvoltator" imobiliar pe bani publici in programul sau, asa ca ar fi pacat sa nu aiba chiar el dreptul sa cheltuie aberant banul public, in eventualitatea in care ar fi ales si ar ajunge la cascaval.

Un fapt remarcabil despre Nicusor Dan ese scris pe sursa https://ro.wikipedia.org/wiki/Nicu%C8%99or_Dan:

"S-a întors în București în 1998, spunând că nu s-a putut adapta la cultura franceză și că dorea să ajute la schimbarea României.".

Probabil ca la cultura spagii si a cheltuirii aberante a banului public oricine se poate adapta cu usurinta. Totul e sa i se dea o sansa prin vot democratic. :)

3. Peste Ludovic Orban s-a tras cortina, prin intermediul DNA care il suspecteaza de fapte de coruptie electorala. Afectand imaginea de partid abject de care se bucura PNL-ul (la fel ca si PSD-ul sau restul de partide care nu ne reprezinta, ci se reprezinta doar pe sine), Orban a demisionat din functii etc. Daca ar fi vrut sa nu afecteze imaginea partidului, normal ar fi fost ca Ludovic Orban sa nu demisioneze din nicio functie, sa se ascunda dupa imunitate si dupa votul colegilor si sa infiereze procurorii si judecatorii. :)

Dar pana la o condamnare definitiva e o cale atat de lunga, ca mii de votangii se vor ineca cu mici (sa speram ca vor scapa cu viata din aceasta teribila incercare, desi putem afirma ca merge si asa!) pana se va face dreptate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu