sâmbătă, 23 aprilie 2016

Condamnarea lui Liviu Dragnea, menita sa restabileasca echilibrul circului electoral

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la doi ani cu suspendare, dar, din cate am inteles, acum nu i s-au mai restrictionat drepturile, putand alege si sa fie ales.

Aceasta condamnnare, departe de a imbunatati imaginea DNA si a justitiei, mai degraba le compromite pe amandoua. In tara in care se spune ca s-au furat pana la un moment dat 108 miliarde de euro, conform postului tv DIGI24, justitia l-a condamnat pe Dragnea pentru o fapta oarecum marunta si intens contestata dinspre PSD, in urma careia nu s-au furat bani publici. In plus, se pare ca nu s-a stabilit in justitie ca au votat mortii lui Dragnea, stirea ramanand la nivelul de zvon lansat de presa inamica PSD-ului. Nu ar fi mai normal ca DNA si justitia sa se ocupe de furtul a 108 miliarde de euro? Sau macar sa recupereze banii furati cu ocazia "afacerii" Microsoft de Claudiu Florica si Dinu Pescariu?

DNA si justitia se ocupa cu maruntisuri in timp ce aflam ca la falimentarul CE Oltenia sunt 15000 de angajati si 500 de sefi platiti regeste (directorul primeste 10.000 de euro pe luna si in firma urmeaza sa se acorde angajatilor prime de paste conform sursei http://www.b1.ro/stiri/eveniment/complexul-energetic-oltenia-are-500-de-oameni-in-posturi-de-conducere-si-se-lauda-ca-va-oferi-prime-consistente-pentru-angajati-cu-ocazia-sarbatorilor-pascale-video-147395.html), in totala contradictie cu performantele.

La fel, aflam ca TVR-ul e praf, avand datorii de peste 100 de milioane de euro la stat (!) si 16 milioane de euro catre firme europene, si ca se pare ca nu vor mai fi transmise JO de la Rio, Euro 2016 si inutilul concurs Eurovision (surse: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Gigel+Stirbu+TVR+garantat+nu+va+transmite+EURO+2016+si+Olimpiada si http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Romania+exclusa+de+la+Eurovision+2016). Mare branza, parca nu putem sa ne uitam la bulgari sau sa ne ocupam si cu altele. :))

Desfiintati, bre, TVR-ul, ca nu ne trebuie absolut deloc o televiziune de hoti, care sa-si bata joc de banii publici cu atat tupeu si nesimtire, fara sa raspunda nimeni la DNA si in justitie pentru asta.

In concluzie, ce au facut DNA si justitia in cazul lui Liviu Dragnea? Au restabilit echilibrul circului electoral.

Dupa dezastrul cu candidatii din partea PNL, acum au si mascaricii din acest partidulet, asa zis de dreapta si asa zis concurent, un prilej sa latre electoral impotriva marelui PSD.

Adica acum "campania" electorala a PNL se va axa pe "programul" Dragnea nu a demisionat, deci PSD-ul e porc. Acum PNL nu se mai simte obligat sa vorbeasca despre reducerea taxelor si impozitelor cu minim 50%, pentru a nu mai fi furate de hotii de la putere, fapt ce ar duce instantaneu la cresterea nivelului de trai al romanilor.

In contrapartida, "programul" PSD se va axa pe stupiditatea candidatilor propusi de PNL si schimbati ca pe ciorapi, venind randul lui Catalin "Prostoiu" sa fie ridiculizat.

Pentru a avea un circ electoral total, Partidul Miscarea Populara a lansat candidatura lui Robert Turcescu (alt reincarcat, "La vremuri noi, tot noi."!) la primaria capitalei! Adica a aparut un fel de Marian Munteanu miscator popular din maneca lui Traian Basescu.

Ma intreb cand a avut timp Turcescu sa aprofundeze problemele capitalei, cand era ofiter acoperit sau cand era ofiter descoperit?

Dar asta nu-l impiedica sa aiba o "viziune" publica si demagogica despre Bucuresti pe termen urias, pana in anul 2030 (?!), de parca Partidul Miscarea Populara va fi vreo secunda la puterea locala si-si va putea bate joc de banii publici sub umbrela lui Turcescu.

O "viziune" mai concreta pentru perioada 2016-2020 nu exista? Ca un fapt divers, "viziunea" "publica" a lui Turcescu nu se gaseste pe primele doua pagini cu rezultatele cautarii pe google si ma indoiesc ca exista momentan pe undeva. Cred ca nu exista nici macar in mintea lui Turcescu si ca este o simpla manipulare de agent descoperit si reincarcat.

Oricum, este remarcabil ca Tariceanu o avea in presa pe Laura Chiriac, iar Basescu il avea pe Robert Turcescu. E clar cat de independenta e presa in Romania si cat de serioase sunt "dezbaterile" televizate pe teme politice, atunci cand liderii politici au oamenii lor prin televiziuni.

Din nou, aceasta campanie electorala se bazeaza pe atacarea persoanelor si partidelor si nu pe prezentarea unor programe concrete destinate Bucurestiului. Semn ca asa ceva nu exista sau exista doar formal, pana la castigarea mandatului de primar.

Ca sa o luam pe surtatura, e simplu pentru orice politician demagog sau lucrator in presa sa faca "programe". Se pot imagina aeroporturi in fiecare sector sau chiar in fiecare cartier, se poate imagina transformarea Bucurestiului in oras laguna dupa modelul Venetiei, se poate imagina orice alta idiotenie care sa spulbere in bataie de joc taxele si impozitele cetatenilor pentru 1.000.000 de generatii de acum incolo.

Cu curatenia orasului si cu taxe si impozite rezonabile e mai greu pentru mafia politico-economica.

Discutia este ca dincolo de aceste "programe" si "viziuni" "minunate", dincolo de aceste abureli electorale de moment, in fapt cetatenii vor fi doar constant saraciti, iar mafia politico-economica va fi constant imbogatita. Si atunci, isi vor trage un glont in cap toti rahatii de politicieni care promit orice in bataie de joc doar pentru a putea spulbera banii publici inca 4 ani?

Sau, daca o astfel de solutie este prea radicala, atunci macar sa se constituie, de exemplu, o garantie din averile tuturor rahatilor care promit acum "programe". Garantia sa acopere banii publici care vor fi cheltuiti si sa nu se poata cheltui sume peste aceasta garantie. Si daca la sfarsitul mandatului viata cetatenilor va fi aceeasi bataie de joc si orasul va fi aceeasi mizerie, atunci sa se execute garantia, iar banii sa fie returnati cetatenilor.

Adica trebuie sa poata fi sanctionate cumva "programele" inutile, costisitoare si in bataie de joc ale politicienilor. Vorbele mincinoase destinate furtului masiv de bani publici ar trebui penalizate prin lege.

S-au agitat DNA si justitia in vreun fel dupa ce, in timpul mandatului lui Sorin Oprescu, cheltuielile au crescut brusc, din pix, cu circa 100 de milioane de euro pentru mizeria de acoperis nefunctional de la Arena Nationala?

Conform legii, se pare ca orice mascarici ales local poate cheltui banii publici dupa bunul plac. Dar conform iluzoriei eficiente capitaliste si bunului simt, asa ceva nu ar trebui sa existe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu