sâmbătă, 16 aprilie 2016

"Mineriada" din Paris si "lupta" antitero

"Reforma" statului francez se face cam in aceeasi bataie de joc ca si "reforma" statului roman. In Franta s-au facut modificari aiuritoare ale Codului Muncii, care nu au nicio legatura cu normalul si cu bunul simt, ci numai cu interesul patronatului de a beneficia de cat mai multa munca si de a oferi cat mai putini bani pentru aceasta.

Modificarea Codullui Muncii a generat proteste. Cu acest prilej au avut loc situatii interesante, de tip "Mineriada". In contextul "luptei" cu teroristii, totul este chiar si mai interesant. Am remarcat ca televiziunile romanesti se feresc sa bage in seama ceea ce se intampla la Paris, probabil ca sa nu dea idei de protest cetatenilor romani. Acest lucru nu trebuie sa ne mire. Uriasele si permanentele proteste din Spania au fost si ele cenzurate de mijloacele de dezinformare in masa romanesti.

Concret, pe 14.Aprilie.2016, o tanara statea la o terasa a unei cafenele din Paris, fara sa faca parte din protestatari. Numai ca protestatarii au ajuns prin zona cafenelei. Din intamplare, o grenada lacrimogena a cazut chiar pe ea!!! Asa scrie pe sursa http://www.francetvinfo.fr/economie/emploi/carriere/vie-professionnelle/droit-du-travail/je-suis-encore-choquee-la-jeune-femme-frappee-par-un-crs-a-paris-temoigne_1406569.html:

"Une grenade lacrymogène tirée par les CRS est tombée sur elle."!!!

Indignata, Tamara s-a ridicat si l-a apostrofat pe fortosul de ordine. In replica si in plus, omul de "ordine" i-a oferit cu toata ura si brutalitatea un picior in regiunea inghinala, dupa cum mi se pare ca se vede in fotografia de mai jos.

Sursa imaginii: http://www.francetvinfo.fr/economie/emploi/carriere/vie-professionnelle/droit-du-travail/je-suis-encore-choquee-la-jeune-femme-frappee-par-un-crs-a-paris-temoigne_1406569.html;
Crédits photo: Jan Schmidt-Whitley/CIRIC / Jan Schmidt-Whitley

Ce sa-i faci, spre deosebire de acesti protestatarii de drept comun, teroristii nu sunt cetateni europeni, dar au drepturi. Protestatarii autohtoni nu au in general niciun drept. Iar "avansata" si "consolidata" "democratie" franceza pare destul de asemenatoare cu cea din Romania, adica e din ce in ce mai fragila si mai militarizata sau politieneasca.

Sursa imaginii: http://www.francetvinfo.fr/economie/emploi/carriere/vie-professionnelle/droit-du-travail/je-suis-encore-choquee-la-jeune-femme-frappee-par-un-crs-a-paris-temoigne_1406569.html;
(CITIZENSIDE/JULIEN MATTIA / CITIZENSIDE)

Ceea este, desigur, terifiant!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu