sâmbătă, 16 aprilie 2016

"Preasfanta" evazionista si spalatoreasa de bani lucra cu 14% de norma la un grup infractional organizat

Asa cum lupta impotriva coruptiei o ia in freza clipa de clipa, tot asa sfintenia pierde clipa de clipa lupta cu "ochiul dracului" (banul).

O "preasfanta" stareta a Mănăstirii "Sfintei" Cruci, madam Maria Bădilă, zisa cu prosteasca piosenie Maica Mina, s-a evidentiat ca o "buna crestina" si urmeaza sa fie "sanctificata" de catre DIICOT pentru... CONSTITUIRE DE GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT si pentru SPALARE DE BANI IN FORMA CONTINUATA!!!

Intr-adevar, este vorba de fapte penale traditionale, care nu pot lipsi din arsenalul unui bun crestin.

"Maica preacurata" colabora cu directori din lantul de farmacii Ropharma pentru a spala banii plini de cele mai dificile pete (ciocolata, visine, pasta de tomate). In schimbul acestui serviciu, care necesita un "detergent" neobisnuit, "maica" primea un comision de 14% din sumele spalate, uscate si, probabil, calcate si placut apretate.

Mai concret, conform sursei http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-6/maica-mina-evazionista-stareta-manastirii-sfintei-cruci-trimisa-in-judecata-pentru-spalare-de-bani-120332.html:

"Anchetatorii au identificat  şi "legătura" între firmă şi mănăstirea din Oradea: orădeanul Ciprian Niţulescu, patronul farmaciilor Fontana şi Mig Farm. Fost asociat şi fin de cununie al patronului firmei Ropharma (milionarul de Top 300 Mihai Miron), Niţulescu a fost cel care în 2010 a cooptat-o în combinaţie pe Maica Mina, ocupându-se împreună cu aceasta de suveica de transferuri bancare în şi din contul mănăstirii.";

"Procurorii DIICOT au verificat toate sponsorizările Ropharma făcute către mănăstire în perioada octombrie 2010 - ianuarie 2013, descoperind în total 19 contracte încheiate pentru "sprijinirea lucrărilor de construcţii şi consolidarea mănăstirii". Dar, fără excepţie, toate "donaţiile" au fost fictive, banii fiind viraţi într-un cont special al mănăstirii, care nu era folosit pentru operaţiunile curente, iar de aici erau re-transferaţi spre conturile unor angajaţi ai sucursalelor Ropharma din Târgu Mureş, Braşov, Iaşi şi Bacău.";

"Adunate, sponsorizările fictive s-au ridicat la 914.000 lei, din care 781.895 lei s-au întors la Ropharma, adică aproximativ 86%, iar restul de 132.000 lei i-au rămas stareţei, care i-a cheltuit, între altele, pentru mâncare, vin de împărtăşanie, dar şi pe o excursie în Grecia.".

Crima minunat organizata la nivel transjudetean, adica national, cuprindea, pe langa "sfanta" Mănăstire a "Sfintei" Cruci din Oradea, doua farmacii din Oradea si 22 farmacii Ropharma din Târgu Mureş, Bacău, Reghin, Braşov, Iaşi, Iernut, Cluj şi Vaslui.

Persoanele implicate in "afacere" vizate pana acum de procurori sunt:
1. Nefiresc de fericita stareta Maria Bădilă, promotoare a "valorilor" crestine traditionale (adica a infractionalismului);
2. Ciprian Niţulescu, patronul farmaciilor Fontana şi Mig Farm din Oradea;
3. Michael Vartic (director Ropharma, sucursala Tg. Mureş);
4. Ionuţ Scorţanu (contabil-şef, Bacău);
5. Mărioara Bojan (şef serviciu Resurse Umane, Tg. Mureş);
6. Luminiţa Cioloca (contabil şef, Tg. Mureş).

Ce de lume "educata" si cu studii superioare! Oare in ce an se studiaza evaziunea fiscala si spalarea de bani?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu