miercuri, 20 aprilie 2016

Circul electoral si candidatul ideal

Cica legea nu permite propaganda electorala inaintea campaniei electorale. Dar nici nu o pedepseste. Astfel incat pratidele nu s-au sinchisit de legile facute in bataie de joc, care interzic formal fara sa pedepseasca ceva, si au intrat in cursa pentru accesul la cascavalul public local.

Bataia de joc pare mai mare ca oricand. Se pare ca orice partid de pe teritoriul Romaniei este o aripioara mai mica sau mai mare, mai tanara sau mai varstnica, desprinsa din Partidul Aburist.

Politicienii se rup in vrajeli si in caterinci, desi senzatia mea este ca nu se bucura de niciun fel de credibilitate. Am spus "senzatia" pentru ca nu am pretentia ca am luat pe toata lumea la rand, ca sa constat ca intregului popor roman ii este scarba de actualii politicieni. Nici nu poate fi adevarat, din moment ce exista mijloace de dezinformare in masa si propagandisti care le canta in struna politicienilor.

Campania electorala a inceput in felul urmator: o gramada de corturi uriase au fost trantite pe trotuare in marile intersectii inca de pe la intai aprilie (probabil ca sa inteleaga lumea, daca mai era nevoie, ca e vorba de o alta pacaleala electorala), impiedicand sau ingreunand cu toata nesimtirea traversarea sau circulatia pietonilor prin acele zone in momentele de varf. Afisele cu mascarici incravatati zambitori, insotiti de texte care nu spun nimic sau care starnesc rasul (din cauza umorului involuntar) au impanzit orasul.

Campania electorala se face, ca de obicei, ca in comert: cu cat produsul comercial este mai inutil si mai costisitor, cu atat mai multe figuri zambitoare il recomanda. Intr-adevar, cu cat canditatii lu' Peste sunt mai inutili si mai costisitori, cu atat mai mare e ipocrizia din jurul lor.

1. "Ai vreo problema? Vorbeste cu Mutu!". :))

Asta ne recomanda marele panou de deasupra trotuarului realizat in bataie de joc din taxe letale ("Romania functioneaza din taxele tale!"), percepute abuziv de catre mafia politico-economica.

Normal era sa ni se spuna: "Vorbeste cu Surdu! Te lamureste Mutu!". :))))

2. Razvan-Horia Mironescu promite doar lucruri pe care e sigur ca le poate realiza. Adica nu promite nimic.

Iar Partidul Romania Unita (si din ce in ce mai uimita) ne doreste o primavara frumoasa. Ehei, daca viata noastra ar depinde de urarile demagogice, atunci totul ar fi extrem de simplu. Si chiar daca dorintele unora ar fi sincere, o campanie electorala ar trebui sa se bazele pe programe concrete, fezabile si eficiente economic, nu pe dorinte care nu angajeaza partidele la nimic. Ce o sa spuna Partidul Romania Unita peste patru ani, daca va conduce sectorul 6 si va face un mare rahat, asa cum este de asteptat? "Noi v-am dorit, dar nu ne-a iesit!". Si acum stiri despre starea vremii...
3. Stefan Florescu pozeaza in expertu' sectorului 6 si ne indeamna sa donam pentru familiile cu venituri reduse. Pai, cred ca sunt prea multe familii cu venituri reduse si prea putini cu venituri mari ca sa fie rezolvata problema prin donatii. Iar cei venituri mari au grija sa realizeze venituri si mai mari, nu sa doneze fraierilor.

De ce nu exista locuri de munca bine platite pentru toata lumea (sau macar platite corect), ca sa nu mai fie familii cu venituri reduse?

De ce nu se reduc taxele, din moment ce toata lumea vede ca sunt colectate doar pentru a fi deturnate si furate? Taxele reduse cu 50% ar creste veniturile extrem de reduse ale familiilor de romani, nu-i asa, nea Stefan Florescu zis Expertu'?
4. Partidul Romania Unita incearca sa ne prosteasca cu imaginea unui Vlad Tepes fioros. Se spera ca fraierii cu drept de vot isi vor imagina ca toti hotii si coruptii din administratia centrala si locala vor fi trasi in teapa. Dar de fapt, daca gimnastica romaneasca s-a intors la nivelul de acum de 50 de ani, multi romani s-au intors la nivelul comunei primitive. Daca ar fi trait la nivelul medieval al lui Vlad Tepes, ar fi fost parfum!
5. Cica Bodu este adevaratul independent. Adica altii sunt independenti la 'sto? Pai, din cate spun "cronicile", Bodu a ajuns sef la ANAF cu ajutorul Partidului Democrat, unde, ca sa fim corecti, a facut cateva lucruri bune. Si acelasi Bodu a ajuns europarlamentar pe listele Partidului Democrat in 2007. Deci cat de adevarat independent este Bodu?

Imi place sloganul lui, "Prima data ORDINE!". Adica din prezent si... pana azi a fost o continua debandada. :))

Se pare ca debandada nu este interzisa de lege. In nicun caz de legile mafiei politico-economice de stat!
6. Nitu ne indeamna la munca patriotica: cetatenii sectorului 5 vor face curatenie si vor amenaja spatiul verde. Pai, atunci la ce ne mai trebuie primar, primarie si obligatia sa platim taxe si impozite. Ia sa nu mai platim nimic, ca o matura data pe strada si in fata blocului, plus niste seminte de flori aruncate pe spatiul verde, sunt lucruri pe care putem sa le facem si singuri. Nu ar fi viata noastra mult mai placuta fara primari, fara primarii si fara taxe?
7. Tot Nitu vrea sa ne faca pe toti experti in reabilitari de parcuri. In cazul de fata este vorba de parcul Romniceanu, cel "reabilitat" deja cu succes de inca nejudecatul Marian Vanghelie, cel decorat de Traian Basescu pentru "merite" "deosebite". Pentru cine nu stie, acest parc este compus din doua alei (una pe sus, una pe jos), doua randuri de scari si un rond! In poza recenta a parcului (sub poza cu Nitu si cu caterinca lui) se vede o cosmelie cu destinatie incerta si deja distrusa, desi era la fel de recent amplasata in parc. Probabil ca tocmai avusese loc o alta penibila "reabilitare" si s-au mai aruncat cativa banuti publici in buzunarele mafiei politico-economice.

8. Ovidiu Raetchi ne spune ca "Impreuna putem schimba 5-ul.". Fara indoiala, sectorul poate fi oricand de nota 2, pentru ca nota 1 se da pentru copiat sau suflat. :))
9. Alde Laura Chiriac, placut tunata si profesional "fotosopata", ne asigura ca "Se poate CU MAINILE CURATE". Conform cunostintelor mele de Radio Erevan, "Se poate, dar e pacat!". :)) De unde si abundenta de "Escherichia Coli" in politica romaneasca si in aceasta campanie electorala ridicola.

Madam Chiriac e o simpla alta care vrea sa-si foloseasca notorietatea in scopuri odioase si sinistre. Daca ar fi avut ganduri bune, atunci nu s-ar fi inscris tocmai in partidul-fantoma de traseisti al lui Calin Popescu "Deficit excesiv inaintea crizei" Tariceanu. Altfel, sigur ca madam Chiriac poate face pe oricine din vorbe goale de jurnalista expirata. Cu faptele e mai greu pentru toata lumea.
10. Nicusor Dan se lupta de 10 ani pentru Bucuresti. Daca s-ar fi luptat pe bune, atunci nu ar fi umplut orasul cu aceste cosmelii odioase si sinistre, plantate in locurile care asigura maxima vizibilitate, la fel ca si "concurenta" de la care nimeni nu mai are demult nicio pretentie.

Nu stiu de ce, dar toti isi imagineaza ca daca au mai multe "poze" in oras, atunci vor fi mai "alesi" decat altii. Din nou e ca in comert: cu cat se face mai multa reclama, cu atat mai mult cresc vanzarile. Ceea ce, daca este adevarat, este foarte tragic in acelasi timp. Inseamna ca toti candidatii se adreseaza exclusiv prostimii cu drept de vot. Inseamna ca prostia si prosteala sunt la putere. Inseamna ca turmele de ametiti cu drept de vot voteaza mutre, nu programe si principii de interes general. Asa ca nea' Nicu(sor) reprezinta tot un blat, macar din acest punct de vedere. Altfel, n-are decat sa fie ales si sa se compromita definitiv in timpul  mandatului, bani sa-i iasa, ca dup-aia nu mai conteaza.
11. Alexandru Nazare, "Candidatul PNL la Primaria Sectorului 1!". Asta e tot un fel de Marian Munteanu, de sector. Candideaza fara un program anume. Probabil ca se bazeaza ca va fi votat pentru ca e simpatic, pentru ca e cu "doctrina liberala", pentru ca e pe afis. Daca in locul lui ar fi fost scris "Orice produs la 2 lei, Candidatul PNL la Primaria Sectorului 1!", atunci ar fi fost exact acelasi lucru.
12. Dan Tudorache trebuie votat pentru ca e "Nascut si crescut in sectorul 1" si pentru ca e "Aproape de oameni"! De remarcat pentru inceput reclama de sub el, pentru a avea o proba materiala indiscutabila pentru justitie in privinta datei la care a fost plantat afisul electoral. Nu pentru ca justitia ar pedepsi fapta, ci doar pentru ca o interzicea.

Dupa care, trecand la fondul problemei, dupa stiinta mea Tudorache a crescut si prin sectorul 2, din moment ce a invatat la liceul Dimitrie Cantemir, din apropierea pietei Galati. Juca baschet, dar nu le avea deloc cu fotbalul, ceea ce reprezinta un mare minus in ochii poporului.

Cat despre apropierea de oameni, pai, pe principiul asta as putea vota o gramada de concetateni care se urca dimineata (atunci cand pot) in autobuzul 385, de exemplu. Acolo sa vezi apropiere de oameni, pana la lipeala!!!
13. Ca de obicei, dupa cum s-a vazut, i-am cam demolat pe toti.

Tot ca de obicei, chiar acum a venit la mine un cetatean turmentat si m-a intrebat: "Da' eu cu cine votez?".

Iata raspunsul pentru cei inca nehotarati si inca neajutorati: candidatul potrivit este pe afisul  electoral din poza de mai jos, iar sloganul electoral este urmatorul: "Aduc nisip, pietris, balastru. Car moloz. 0737.022.099".
Balastru?!? Balastru?!?

Ha, ha, ha, ha, ha!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu