marți, 26 aprilie 2016

Despre pregatirile din Cismigiu pentru pastele comercial ortodox

Ca in fiecare an, primariile pregatesc pastele comercial ortodox, destinat imbecilizarii populatiei si, cu atat mai grav, a copiilor care sunt prea mici ca sa se informeze corect din alte surse si sa citeasca direct din Biblie adevarul despre semnificatia Pastelui.

Ca de obicei, pastele comercial ortodox inseamna haleala si bautura: oua si iepuri, cozonac, vin, ciocolata, drob, miel si alte asemenea.

Dincolo de toate acestea nu razbate nimic din adevarul scris in Biblie despre moartea si invierea lui Isus. Nimic nu arata ca Isus a murit si a inviat, pentru a servi drept pilda celor care au credinta in invierea destinata celor care au trait conform adevarului, au urat raul si s-au inchinat Tatalui cel ceresc.

Pastele comercial ortodox este dedicat mancarii si bauturii, desi in Biblie este scris ca:

"Împărăţia lui Dumnezeu nu este mâncare şi băutură, ci neprihănire, pace şi bucurie în Duhul Sfânt."
[Romani 14.17.]

si:

"Să nu vă lăsaţi amăgiţi de orice fel de învăţături străine, căci este bine ca inima să fie întărită prin har, nu prin mâncăruri, care n-au slujit la nimic celor ce le-au păzit."
[Evrei 13.9.].

Pe scurt, in Biblie nu scrie nimic despre inrosit oua, despre facut cozonaci, drob si altele, toate in cinstea lui Isus. Nu ca n-ar fi bune de mancat toate acestea. Cu exceptia oualor rosii, eu le mananc de cate ori am ocazia. Dar cine isi imagineaza ca este pe placul lui Dumnezeu mancand oua, cozonaci, miel si drob, sau ca nemancand toate acestea va fi vinovat in fata lui Dumnezeu, este intr-o mare eroare:

"Căci bunătate voiesc, nu jertfe, şi cunoştinţă de Dumnezeu mai mult decât arderi-de-tot!".
[Osea 6.6.].

Tocmai aceasta disperare dupa mancare si bautura "pascala" arata o totala necunostinta de Dumnezeu.

Intre timp, in parcul Cismigiu, Isus inseamna in "viziunea" pastelui comercial ortodox oua colorate la intrarea in parc, gaina care plimba iepurele in caruta si o gramada de cosmelii destinate comertului cu nimicuri alimentare sau de orice alt fel.

Cu toate acestea, in Biblie mai este scris:

"„Ce-Mi trebuie Mie mulţimea jertfelor voastre, zice Domnul. Sunt sătul de arderile-de-tot ale berbecilor şi de grăsimea viţeilor; nu-Mi place sângele taurilor, oilor şi ţapilor.
Când veniţi să vă înfăţişaţi înaintea Mea, cine vă cere astfel de lucruri, ca să-Mi spurcaţi curţile?
Nu mai aduceţi daruri de mâncare nefolositoare, căci Mi-e scârbă de tămâie! Nu vreau luni noi, Sabate şi adunări de sărbătoare, nu pot să văd nelegiuirea unită cu sărbătoarea!
Urăsc lunile voastre cele noi şi praznicele voastre; Mi-au ajuns o povară, nu le mai pot suferi.
Când vă întindeţi mâinile, Îmi întorc ochii de la voi şi, oricât de mult v-aţi ruga, n-ascult, căci mâinile vă sunt pline de sânge!”".
„Spălaţi-vă deci şi curăţiţi-vă! Luaţi dinaintea ochilor Mei faptele rele pe care le-aţi făcut! Încetaţi să mai faceţi răul!”"

[Isaia, de la 1.11. pana la 1.16.];

"Păzeşte-ţi piciorul când intri în Casa lui Dumnezeu şi apropie-te mai bine să asculţi, decât să aduci jertfa nebunilor, căci ei nu ştiu că fac rău cu aceasta."
[Ecelsiastul 5.1.];

„Ţi s-a arătat, omule, ce este bine! Şi ce alta cere Domnul de la tine decât să faci dreptate, să iubeşti mila şi să umbli smerit cu Dumnezeul tău?”
[Mica 6.8.];

"Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu."
[Ioan 17.3.].

Din cate se vede, una cere Biblia si alta fac oamenii. Pana la urma, invataturile straine sunt cele respectate. Din moment ce invataturile straine nu vin de la Dumnezeu, de unde vin ele?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu