joi, 28 aprilie 2016

Coruptia intr-un orasel din Franta: 102 lingouri de aur si ceva "maruntis" in numerar

Este bine sa stim ca si in alte parti (cu "traditie" democratica!) taxele si impozitele sunt pravazute in legi si incasate in special pentru a fi deturnate/ furate. Multi cetateni saraci sunt invitati sa-si accepte saracia, pentru ca persoane corupte din administratie sa se scalde in bani.

Exemplul de coruptie de mai jos vizeaza un orasel din Franta, Puteaux, cu vreo 41.000 de locuitori, unde primarita Joëlle Ceccaldi-Raynaud este banuita ca ar fi subtilizat 102 lingouri de aur si 865.300 euro, ascunzand aceasta avere intr-un cont din Luxemburg. Banii ar proveni din comisioane legate de un contract de incalzire in selectul cartier de afaceri La Défense.

Surse pe tema:
https://fr.news.yahoo.com/maire-puteaux-102-lingots-dor-au-luxembourg-150816129.html
http://www.franceinter.fr/depeche-les-102-lingots-de-la-maire-de-puteaux
https://www.mediapart.fr/journal/france/170915/les-102-lingots-d-or-de-madame-la-maire-de-puteaux
http://www.francetvinfo.fr/politique/affaire/la-maire-de-puteaux-et-ses-102-lingots-d-or-au-luxembourg_1089387.html#xtor=AL-79-[article]-[connexe]
http://www.liberation.fr/france/2015/09/18/joelle-ceccaldi-raynaud-la-rusee-vers-l-or_1385733
http://www.bfmtv.com/societe/les-102-lingots-d-or-de-la-maire-de-puteaux-915859.html

Acest caz prezinta amanunte picante si unele asemanari relevante cu tratarea unor astfel de cazuri in Romania.

Astfel, pe 19.Octombrie.2011, cand au aparut primele informatii in presa, angajati ai primariei Puteaux au cumparat aproape toate exemplarele publicatiei Le Canard enchaîné din oras!

Apoi, Joëlle Ceccaldi-Raynaud l-a acuzat pe principalul ei acuzator, Christophe Grébert, de defaimare. In paralel, pe site-ul oficial al municipalitatii, Joëlle Ceccaldi-Raynaud l-a acuzat pe Christophe Grébert de inclinatii pedofile!

In acest caz justitia din Franta este la fel de oscilanta si de tenebroasa ca in Romania:
- Initial il condamna pe Christophe Grébert pentru defaimare;
- Apoi il achita pe Christophe Grébert la Curtea de Apel;
- Joëlle Ceccaldi-Raynaud este condamnata pentru defaimarea lui Christophe Grébert si obligata sa plateasca vreo 5.000 de euro daune;
- Apoi Curtea de Apel anuleaza condamnarea lui Joëlle Ceccaldi-Raynaud pentru defaimare si Christophe Grébert este obligat sa restituie banii.

In privinta dosarului de coruptie care inca se instrumenteaza, Joëlle Ceccaldi-Raynaud este doar martor asistat, afirmand ca valorile din acel cont sunt mostenire de la o bunica (o invatatoare din Corsica). Dosarul a fost inchis si redeschis de doua ori. Iar dosarul incalzirii in La Défense se instrumenteaza de 15 ani, banuindu-se ca cererea de oferta a fost trucata.

M-as mira ca asemanarile cu functionarea justitiei din Romania sa fie intamplatoare. Doar trebuie respectate Directivele UE...

Iar despre coruptia din Franta, s-ar mai putea spune urmatoarele, conform sursei http://www.marianne.net/Revelations-l-affairisme-dans-le-92_a228520.html: in departamentul 92, Les Hauts-de-Seine, s-ar afla un adevarat laborator al coruptiei.

Cartea "92 Connection. Les Hauts-de-Seine, laboratoire de la corruption ?", scrisa de Noël Pons si de Jean-Paul Philippe, vorbeste despre modul in care "baronii" (!) din Les Hauts-de-Seine care au cucerit mai intai suburbia vestica a Parisului, iar apoi si-au impartit bogatiile fabuloase departamentului 92. "Afacerea" a demarat prin 1968, fiind consolidata incepand cu 1986.

Interesant, in Romania s-a impartit in 1990 economia nationala predecembrista ("mormanul de fiare vechi" al lui Petre Roman), dupa care s-au furat la nivel national minim 108 miliarde de euro, conform postului TV Digi24. Destul de valoros "fierul vechi" ceausist in Romania, zic eu! Iar politicienii se plang in forma continuata ca "nu sunt bani", iar romanii de saracie generalizata si de lipsa de locuri de munca.

Ce chestie!

Poate simplul cetatean roman sau strain sa se apere de atrocitatile economice comise de mafia politico-economica romaneasca sau de aiurea? Conform realitatilor si evidentelor, eu zic ca nu. Asa e legea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu