luni, 18 aprilie 2016

Gimnastica romaneasca face un recul de 48 de ani

La fel ca si economia Romaniei, care parea ca duduie desi e tot mai fictiva si mai fantomatica, gimnastica romaneasca nu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro nici la masculin, nici la feminin, desi, conform surselor, declaratiile inaintea turneului preolimpic erau urmatoarele:

''Eu mă simt bine, voi face patru aparate. Echipa este pe drumul cel bun, am făcut antrenamente bune după concursul din Belgia şi sperăm să mai urcăm un pic." (Diana Bulimar)

"Dacă nu avem ratări, şansele de calificare sunt mari'' (Catalina Ponor);

(sursa: http://www.digisport.ro/Sport/GIMNASTICA/Ponor+inainte+de+turneul+preolimpic+Sansele+de+calificare+sunt+m:).

Iar preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, nici nu se gandea ca echipa de gimnastica feminina nu ca fi prezenta la JO de la Rio dupa esecul de la Campionatele Mondiale de Gimnastica de la Glasgow.

Dupa ratarea calificarii la JO, atat la feminin, cat si la masculin, au venit si declaratiile aparent realiste, dar la fel de departe de adevar.

Adevarul nespus la televizor este ca Romania nu mai este o tara care favorizeaza sportul de masa. Adica este o tara fara o baza de selectie, fara practicanti de placere a sporturilor, fara cluburi sportive, fara sali de sport la nivelul timpului in care traim si chiar si fara public care sa intre in salile de sport, daca intrarea este pe bani.

Chiar si fotbalul, care isi mentine popularitatea la nivel national, se afla in dificultate, cu numeroase cluburi de prima liga si candva de prim rang in dificultate.

Sportul a devenit un lux in Romania. Intr-o tara de muritori de foame nu exista prea multi cetateni capabili sa dea bani pe un minim de echipament sportiv strict necesar, din moment ce nu prea au bani nici macar pentru... seminte. Practic, sportul romaesc este aliniat la nivelul de trai din Romania, la oarece distanta pe sub talpa broastei.

Iar statul a folosit sportul in scopuri exclusiv propagandistice, exploatand la sange bruma de sportivi pe care i-a mai avut la dispozitie dupa trecerea de la comunism la infractionalism, in speranta ca acestia vor avea rezultate si se va putea trambita prin presa "mandria de a fi roman".

De prea multa vreme, "mandria de a fi roman" este la fel de populara ca si "mandria de a fi muritor de foame".

Asa se face ca gimnastica feminina si masculina au incercat si acum sa forteze limitele Catalinei Ponor si ale lui Marian Dragulescu, doi sportivi de exceptie, dar care acum au varste de "bunica" (aproape 29 de ani), respectiv "strabunic" (aproape 36 de ani) in gimnastica!

Cenzura din sportul romanesc este uriasa. Date de la federatiile sportive referitoare la cluburi si la numarul de sportivi practicanti si legitimati la cluburi sunt greu accesibile si la fel de greu centralizabile.

De pe sursa Federatiei Romane de Gimnastica am obtinut cu greu niste date care ar fi trebuit sa fie disponibile instantaneu, ca sa aflu cate cluburi si cati sportivi, seniori si juniori, baieti si fete, practica acest sport. Rezultatele sunt uluitoare!!!

Conform sursei http://www.romgym.ro/continut/uploads/2010/06/Date-Statistice-2015.pdf, avem:

A. Un numar de 35 cluburi de gimnastica artistica la nivel national!!!
B. Un total de 939 sportivi, baieti si fete, juniori si seniori, care sunt legitimati la aceste cluburi!!!

Cu acestia spera gimnastica romaneasca, in ipocrizia ei dezgustatoare, sa se mentina in elita mondiala a gimnasticii!!!

Comentariile aproape ar fi de prisos, daca nu mi-as aminti ca sportivul roman este in general un simplu oportunist care spera sa aiba acces la cascaval, la fel ca si profesorul, medicul sau artistul roman.

Coloana vertebrala lipseste in totalitate sportivilor. Nu am auzit pe cineva intre sportivi sa fie antisistem si sa demaste bataia de joc generalizata din sportul romanesc si din societatea romaneasca. Fiecare este pentru el, sa-i fie lui bine, intr-o lume in care prea putini par capabili sa mai inteleaga ce e bine si sa deosebeasca binele de rau.

Iar despre profilul moral al unor gimnaste romance care au pozat in reviste pentru adulti (una chiar a ajuns sa lucreze benevol ca prostituata in Germania) iar nu ar mai fi aproape nimic de comentat, cu exceptia unor citate relevante in limba italiana (probabil, ca sa inteleaga si americanii) de pe sursa https://it.wikipedia.org/wiki/Florica_Leonida: 

"Florica "Floarea" Leonida (Bucarest, 13 gennaio 1987) è un'ex ginnasta rumena, vincitrice di medaglie europee e mondiali con la nazionale rumena di ginnastica artistica; attualmente lavora come prostituta con lo pseudonimo di Sascha Brown.";

"Nel 2012 si diffonde la notizia, tramite la sua compagna della nazionale Monica Roșu, che la Leonida ha iniziato a lavorare nell'industria del sesso, come prostituta di alto livello, prima in Germania e poi in Austria, guadagnando circa 6000-7000 euro a settimana."!!!

Acesta este traiul demn si decent propus de statul mafiot totalitar roman cetatenilor sai.

Sa gandim pozitiv: daca lumii sportului romanesc nu-i pasa de sine, cu atat mai mult nu trebuie sa le pese simplilor cetateni. Pana la urma, sportul a devenit o simpla munca, total neproductiva si din ce in ce mai falsa, pe care multi o fac in speranta ca nu vor ajunge muritori de foame sau cu scopul de a nu muri de foame.

Iar dupa numeroasele scandaluri legate de coruptia, de blaturile si de dopajul din sport, armonios inganate cu evaziunea fiscala si cu spalarea de bani, sportul si sportivii au devenit din ce in ce mai mult sinonimi cu nimic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu