M-am gandit un pic daca sa inventez o pacaleala de 1 aprilie. De pilda sa scriu ca toti parlamentarii au fost arestati pentru distrugerea romanilor si Romaniei in forma continuata dupa 1989, si ca s-a constituit un Parlament provizoriu din cetateni care se aflau intamplator prin Casa Poporului, pana la alegerile anticipate care vor avea loc in maxim sase luni.
Dar realitatea romaneasca postdecembrista, odioasa si sinistra, este mult mai tentanta decat simplele pacaleli.
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a afirmat ca (sursa: http://www.zf.ro/zf-24/ministrul-agriculturii-achim-irimescu-romania-cazuri-salamul-spala-otet-pune-iar-vanzare-romania-piata-mana-zecea-aduc-produse-strainatate-termene-expirate-asculta-aici-declaratiile-soc-ministrului-15175390):
„În România sunt cazuri în care salamul se spală cu oţet şi se pune iar în vânzare. România este o piaţă de mâna a zecea în care se aduc produse din străinătate cu termene expirate“;
"Aici este o piaţă în care importatorii se orientează şi aduc produse la sfârşit de termen de valabilitate sau chiar depăşit. În România sunt cazuri în care salamul se spală cu oţet; se schimbă saramura la brânză, iar brânza se bagă din nou la vânzare. Statul nu-şi face datoria, ANPC-ul nu şi-o face."!
Ce dragut! Totusi, statul este compus din domnul Achim Irimescu si din alti functionari, nu din simplii cetateni. Doar cu o declaratie nu se face primavara pe piata mizerabila din Romania.
Am mai scris pe blog ca atunci cand ma duc la supermarchet sau oriunde sa cumpar haleala am senzatia ca ma aflu la congresul porcariilor. Fi-miu mi-a atras atentia odata sa cumpar "chestii sanatoase"! I-am raspuns: "Si care sunt alea?". Fi-miu inca mediteaza la subiect.
Fata de cele spuse de ministru mai pun in evidenta ca multe produse asa zis proaspete (legume si fructe) sunt evident vechi si prezinta mucegai, uneori chiar abundent. In general ma feresc de citrice, dupa ce de prea multe ori imi intra mana intr-o portocala/ clementina/ mineola/ mandarina total flescaita. Unele legume si fructe nu sunt sortate si sunt aruncate la gramada, desi ar trebui sa stea in ladite pentru a nu se autodeteriora din cauza greutatii.
Practica vanzarii la gramada a produselor este obligatorie si in piete! Vanzatorii amesteca astfel produsele proaspete cu produse vechi si chiar alterate, obligand fraierii sa plateasca mizeriile care ar trebui aruncate in mod normal. Astfel de situatii nu ar fi posibile fara largul concurs al coruptilor din institutiile de control ale statului mafiot totalitar, asa cum sublinia ministrul Irimescu (mai delicat, nu cu aceste cuvinte).
Practic, la cumparaturi, la fel ca si in viata in general, fiecare este pe cont propriu si trebuie sa verifice atent ce cumpara si sa incerce sa se autotepuiasca in limite rezonabile, tinand cont ca piata romaneasca este invadata majoritar de produse execrabile.
Eu nu mai cumpar carne tocata de o gramada de ani, dar nici inainte de aceasta renuntare totala nu cumparam decat foarte rar. Sunt convins ca aceasta carne tocata (inclusiv produse din carne tocata, de exemplu mici si carnati), abundenta si la preturi incredibile in raport cu pretul carnii, sunt un prilej de reciclare a carnii expirate si a altor ingrediente incerte, in proportii mai mici sau mai mari. A devenit notoriu un caz de carne veche de 40 de ani pusa la vanzare, parca la Constanta. Oare cum s-a stabilit vechimea carnii, cu carbon 14?
Pana sa existe zvonurile cu branza infestata exista oricum incertitudinea originii si ingredientelor branzeturilor romanesti, pe care suntem indemnati sa o cumparam din patriotism tembel. In general, in magazinele alimentare "branzeturile" sunt niste caramizi albe extrem de sarate care stau in niste balti mai mici sau mai mari. Unele surse afirma ca multe sortimente de "branza" contin doar 4% lapte, in rest fiind vorba despre "lapte" de cocos si "lapte" de soia care se solidifica utilizand diversi fondanti.
Dupa care suntem luati prin surprindere de "biodiversitatea" bolilor care ne cuprind.
Am mai spus-o, simplul cetatean nu se poate duce la cumparaturi cu laboratorul de analize in spate. Dupa cum ne asigura ministrul Irimescu, statul isi baga picioarele in controale, dupa care, evident, nu poate stabili cauzele imbolnavirilor in masa.
Pe tema produselor alimentare expirate, sursa citata mai sus mentioneaza cazul unui sef de magazin, care impreuna cu 11 angajati au fost suspendati dupa ce au facut plangere catre autoritati, denuntand presiunile la care au fost supusi de catre superiori pentru a comercializa marfa expirata:
"„Şeful meu direct mi-a spus sub formă obligatorie să pun la vânzare carne şi mezeluri expirate şi i-am spus că îl scot afară cu poliţia dacă mai vine cu astfel de lucruri la mine. După ce eu am refuzat, a doua zi, a cerut angajatului de la vitrina asistată să nu mai ţină cont de indicaţiile mele şi să vândă produse expirate în locul celor proaspete. Le-a pus să pună carne expirată în tăvi şi carne proaspătă în frigider ca să fie cât mai puţine pierderi în magazin. Angajatele au refuzat şi au venit şi mi-au spus mie ceea ce le-a propus directorul zonal, să spele carnea cu detergent şi oţet“, a declarat pentru ZF Gabor Ciprian, fost şef de magazin Profi"!
Eu, unul, traiesc cu senzatia ca ticalosia creste de la o zi la alta in Romania si ca atat timp cat simplii cetateni nu vor distruge prin vot democratic accesul la putere al partidelor mafiote, pentru a fi distruse/ restructurate din temelii restul institutiilor mafiote de stat (prin concedieri in masa ale parazitilor inutili platiti generos din bani publici), conduse de lideri numiti politic, nu se va schimba in bine absolut nimic in Romania.
Pentru alegerile locale care vor avea loc in acest an nu exista decat candidatii partidelor mafiote traditionale. Simplii cetateni inca nu stiu sa propuna candidati total independenti de aceste partide. Este posibil ca Romania sa fie majoritar mafiota, deci, intr-o astfel de situatie, ori ne integram in sistemul infractional patronat de stat, ori disparem mai devreme sau mai tarziu, dupa o lunga si continua suferinta.
Εικόνες από γιορτινούς στολισμούς στην πόλη
Acum 45 de minute
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu