duminică, 2 iulie 2017

Canicula, ploaie si ciclism

Ieri, 01.Iulie.2017, a fost cea mai calda zi a anului de pana acum din Bucuresti.

Am stat la cutie, adica in casa, si m-am racorit cu ploaia de la... Dusseldorf (Germania), de unde a inceput... Turul Frantei.

Prima etapa a Turului Frantei a avut cateva momente remarcabile.

Mai intai a fost abandonul lui Alejandro Valverde, care a cazut pe carosabilul umed si s-a accidentat grav, dupa vreo 6-7 kilometri de competitie. Valverde, destul de renumit pentru oportunismul sau si pentru lipsa lui de altruism, isi dorea in premiera sa isi ajute colegul de echipa, Nairo Quintana, in lupta pentru cel mai bun loc in clasamentul general. Nu a fost sa fie. Probabil ca subconstientul lui Valverde s-a revoltat impotriva ideii...

Daca e sa te accidentezi si sa abandonezi, cel mai bine e sa o faci asa cum a facut-o Valverde. Mult mai rau este sa o patesti dupa o mie sau doua miii de kilometri, ca sa nu mai zic un abandon in ultima etapa...

Echipa Sky a fost marea beneficiara a primei etape, de contratimp individual. Geraint Thomas a castigat etapa, echipa Sky a avut 4 oameni in primii 10, iar Chris Froome a luat un avans de cateva zeci de secunde in fata principalilor competitori considerati favoriti in lupta pentru clasamentul general.

Cu ochii in televizor nu am simtit canicula. Ziua a fost chiar foarte placuta. Azi, 02.Iulie.2017, sportul pe doua roti este din nou vedeta la televizor: pe Eurosport sunt cursele de motociclism (Moto3, Moto2 si MotoGP), iar pe Eurosport HD este etapa a doua de Turul Frantei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu