luni, 10 iulie 2017

Ţara cu cea mai mare mortalitate infantilă in UE in anul 2016 este Romania!

Care erau cateva clisee ale limbajului de lemn din Romania perioadei comuniste? Iata cateva exemple: justetea polititii partidului, raspunzand chemarii partidului, uniti in jurul conducatorului iubit, minunatele conditii create de partid...

Aflam de pe sursele (de exemplu) http://www.digi24.ro/stiri/economie/romania-in-ue-2016-tara-cu-cea-mai-mare-mortalitate-infantila-care-cheltuie-cel-mai-putin-pentru-educatie-si-sanatate-757490; http://www.libertatea.ro/stiri/ins-romania-are-cea-mai-mare-mortalitate-infantila-din-ue-tara-noastra-cheltuieste-cel-mai-putin-pentru-educatie-si-sanatate-1857913; http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21874863-romania-2016-tara-cea-mai-mare-mortalitate-infantila-care-cheltuie-cel-mai-putin-pentru-educatie-sanatate.htm ca Institutul National de Statistica (INS) a constatat ca:

"România este ţara membră a Uniunii Europene care are, de departe, cea mai mare mortalitate infantilă, care cheltuieşte cel mai puţin pentru sănătatea şi educaţia populaţiei [...]"!!!

Parafrazand cliseele perioadei comuniste, Romania are cea mai mare mortalitate infantila datorita "justetii" politicii partidelor actuale care s-au tot perindat pe la putere, datorita "minunatelor" conditii create in perioada postdecembrista de partidele PSD, PNL, PDL si a satelitilor lor, datorita unitatii in jurul conducatorilor "iubiti" (indiferent ca este vorba de Iliescu, Constantinescu, Basescu, Iohannis).

Autoritatile din teritoriu au raspuns "exemplar" chemarii partidului de la putere si au creat cele mai propice conditii pentru ca mortalitatea infantila sa fie maxima in Romania.

Ca sa incheiem tot cu un cliseu: "Aplauze puternice, prelungite! Urale!".

Bravo calailor neamului! Au lucrat in interesul cetatenilor sau si-au servit mafia de partid cu daruire si abnegatie? Conform statisticii, numai puteau ăstia de interesul cetateanului. Dar asta nu inseamna ca este tras cineva la raspundere din punct de vedere juridic pentru aceasta "performanta". Semn ca justitia functioneaza tot in interesul mafiei politico-economice si nu in interesul cetatenilor si ca legislatia protejeaza mafia politico-economica si nu protejeaza cetatenii de abuzurile autoritatilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu