sâmbătă, 29 iulie 2017

Prosteala cu haleala la dublu standard

Analizele lu' Peste facute pentru a se demonstra dublul standard la alimentele vandute in Romania fata de alimentele vandute in vestul Europei nu au prea multa relevanta. La analize s-a verificat daca proteinele si kilocaloriile corespund cu ceea ce scrie pe eticheta.

Rezultatele analizelor (sursa: http://www.libertatea.ro/stiri/e-oficial-romania-se-vand-alimente-de-calitate-mai-proasta-decat-occident-1918085) arata uneori un plus de kilocalorii si proteine fata de eticheta, deci ar parea mai bine pentru consumator. Iar unde este cu minus, s-ar putea incadra de multe ori intre niste abateri de minus 5%, care s-ar putea sa fie perfect legale.

Deci, isteria mediatica provocata din acest punct de vedere mi se pare o prosteala.

Pe langa haleala expirata extrem de periculoasa care se comercializeaza la greu in Romania, problema kilocaloriilor si proteinelor nu inseamna absolut nimic.

Mai interesanta ar fi fost o analiza a chimicalelor din alimente, sa stim si noi cate E-uri cancerigene se baga in porcariile alimentare procesate comercializate (atat in est, cat si in vest). Dar cu asa ceva evident ca nu se ocupa nimeni, doar n-o sa furnizeze vreun stat informatia ca isi otraveste cetatenii in mod deliberat!

Nu de alta, dar la pachet cu prosteala analizelor alimentelor a venit stirea ca fiul de 8 (opt) ani al Magdei Vasiliu (prezentatoare TV) a fost diagnosticat cu cancer (sursa: http://adevarul.ro/entertainment/celebritati/magda-vasiliu-anuntat-baietelul-cancer-printr-un-mesaj-dureros-cand-italienii-fac-copilului-analize-trei-trei-zile-romania-tara-mea-cere-acte-acte-1_5978aafe5ab6550cb88263eb/index.html).

Ca de obicei, cauza cancerului este necunoscuta. O fi consumat micutul alcool, o fi fumat, o fi consumat substante interzise? Evident, imposibil de crezut asa ceva. Ca o paranteza, sper ca s-a retinut ca Denisa Raducu a facut cancer si a murit din aceasta cauza desi ducea o viata normala, fara excese.

Si atunci, este foarte probabil ca micutul Magdei Vasiliu sa aiba cancer din cauza alimentelor pline de chimicale sau expirate cu care a avut de-a face. Alta cauza ar putea fi apa sau alte bauturi fara alcool.

Cunoaste medicina "moderna" cauza cancerului fiului Magdei Vasiliu? Este de la mancare sau de la apa si bauturi fara alcool?

In mod cert, copilul nu a facut cancer pentru ca a mancat prea multe calorii sau prea multe proteine. Asa ca dublul standard al alimentelor, mai ales in forma in care a fost prezentat, este o falsa problema, o bataie de joc pe banii contribuabililor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu