sâmbătă, 8 iulie 2017

Violenta domestica - o stare de normalitate in Romania primitiva

A aparut un proiect de lege referitor la combaterea violentei domestice (surse: http://ziarulunirea.ro/proiect-persoanele-vinovate-de-violenta-domestica-vor-avea-dosar-penal-chiar-si-in-cazul-impacarii-429849/; http://evz.ro/propunere-violenta-domesti-dosar-penal.html; http://adevarul.ro/news/politica/adriana-saftoiu-propune-modificarea-codului-penal-cei-acuzati-violenta-familie-nu-vor-mai-scapa-dosar-penal-impaca-victima-1_595e638a5ab6550cb8dc62f3/index.html), in care se prevede ca:
- Actiunea penala se poate pune in miscare din oficiu;
- Faptuitorul raspunde penal chiar si in cazul impacarii cu victima.

Aceasta initiativa legislativa mi-a permis sa aflu de pe surse ca violenta domestica este la ordinea zilei in Romania, fapt care confirma faptul ca traim intr-o tara primitiv-sclavagista.

Mi s-a parut absolut uluitor sa aflu ca anual exista in Romania 500.000 de episoade de violenta domestica, soldate, desigur, cu tot atatea victime! Asta e "civilizatia" romaneasca in secolul 21!

Din fericire pentru agresori, doar 15.000 de victime depun plangeri, iar dintre acestea mult mai putine ajung in instanta, emitandu-se anual circa 1.000 de ordine de restrictie, care nu sunt intotdeauna eficiente si suficiente.

Nu stiu cum se vor pedepsi in final cazurile de violenta domestica, dar, daca vor fi considerate infractiuni pasibile de pedepse cu inchisoarea si daca procenul de plangeri va creste semnificativ, atunci e clar ca trebuie construite la greu spatii de cazare pentru viitorii detinuti!

Un comentariu:

  1. Ieri, 07.Iulie.2017, un cetatean de 63 de ani, fost consilier local in Todireni (judetul Botosani), tocmai si-a agresat nevasta cu pumnii si picioarele pana a bagat-o in spital!

    Sursa: https://www.iasitvlife.ro/index.php/moldova/botosani/item/51723-un-fost-consilier-local-din-judetul-botosani-si-a-batut-cu-salbaticie-nevasta

    RăspundețiȘtergere