luni, 3 iulie 2017

Ticalosie pe fata si in forma continuata a autoritatilor in problema gestionarii ursilor

Romania nu este un stat de drept, ci un stat mafiot totalitar.

Textele inscrise in Constitutia Romaniei sunt simple forme de ipocrizie destinate sa sune bine in urechile tantalailor creduli.

Constitutia Romaniei se incalca pe banda rulanta, iar drepturile fundamentale ale omului sunt calcate in picioare constant si sistematic de catre autoritatile mafiote cu puteri discretionare.

Foarte des sunt incalcate drepturile romanilor inscrise in Articcolul 22 din Constitutia Romaniei, referitoare la viata si integritate fizica si psihica (sursa: http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=2#t2c2s0sba22):

"ARTICOLUL 22
(1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.

(2) Nimeni nu poate fi supus torturii şi nici unui fel de pedeapsă sau de tratament inuman ori degradant.

(3) Pedeapsa cu moartea este interzisă."
.

De remarcat deci ca in Constitutia Romaniei este scris "Pedeapsa cu moartea este interzisă.". Practic, nu se specifica explicit faptul ca este interzisa pedeapsa cu moartea in cadrul hotararilor judecatoresti, ci orice viata luata reprezinta un asasinat. De exemplu, o persoana nu poate fi pedepsita cu moartea nici de catre iubitul parasit, nici de prietenul beat si agresiv. Sau o persoana nu poate fi pedepsita cu moartea de catre autoritatile care protejeaza ursii si javrele. Singura situatie acceptabila din punct de vedere constitutional este moartea cetatenilor din cauze naturale.

Numai ca nemernicii de la putere, in cardasie cu justitia mizerabila si nefunctionala din Romania, isi bat joc pe fata de drepturile fundamentale ale omului inscrise in Constitutia Romaniei.

Cetatenii Romaniei sunt constant agresati de cainii vagabonzi si de salbaticiuni din cauza nesimtirii si ticalosiei autoritatilor, fara ca vreo institutie a statului sa se autosesizeze si sa traga la raspundere pe vinovati.

Victimele, in general persoane cu pregatire juridica precara, fara putere si fara influenta, nu au posibilitatea si nu stiu sa traga la raspundere in instantele de judecata pe nemernicii care isi bat joc de vietile lor protejand javre si salbaticiuni.

Dintre salbaticiuni, ursii au iesit constant in evidenta in perioada postdecembrista. In ultima vreme, ursii s-au inmultit la un nivel insuportabil si extrem de periculos pentru romani, fata ca autoritatilor (i)responsabile si (in)competente sa le pese ca pun in pericol vietile cetatenilor in slujba carora, chipurile, ar lucra.

1. Sursa https://www.agerpres.ro/flux-documentare/2017/05/01/oameni-atacati-de-ursi-in-romania-cronologie-2013-2017--11-17-23, din 01.Mai.2017, dupa ce vorbeste de doi ciobani muscati de urs pe 01.Mai.2017, ofera o cronologie a oamenilor atacati de urs in perioada 2013-2017.

2. Cronologia este, evident, incompleta. Pe de o parte, pentru ca nu toate atacurile sunt raportate presei, pe de alta parte, pentru ca in cronologia oferita de sursa citata nu apare, de exemplu, cazul a patru maramuresence care au fost atacate pe 02.Septembrie.2015 de doi ursi, in timp ce culegeau fructe de padure (sursa: http://www.infomm.ro/ro/detalii/panica-in-munti-patru-maramuresence-atacate-de-doi-ursi-in-zona-cavnic).

3. Cronologia de la 01.Mai.2017 poate fi completata cu atacuri ulterioare ale ursilor. Astfel, pe 03.Iunie.2017, conform sursei http://focusprimatv.ro/e-alerta-maxima-la-cheia-unde-o-ursoaica-si-doi-pui-au-dat-iama-prin-gospodariile-localnicilor-au-mancat-animalele-pe-care-le-au-gasit-dar-oamenii-se-tem-ca-vor-fi-atacati-si-ei/, o ursoaica si doi pui au atacat niste gospodarii din Cheia (Prahova). Cica legea prevede o amenda de 45.000 de euro pentru impuscarea mortala a unui urs!

4. Pe 06.Iunie.2017 aflam de pe sursa https://www.agerpres.ro/social/2017/06/06/harghita-mai-multi-ursi-vazuti-pe-strazile-din-baile-tusnad-primarul-cere-monitorizare-permanenta-11-36-03 ca ursii sunt prezenti in mod obisnuit pe strazile din stațiunea Băile Tușnad. Cu aceasta ocazie, primarul orasului a declarat ca:

"legile sunt în așa fel făcute încât ursul e mai bine păzit decât oamenii"!!!

5. Tot pe 06.Iunie.2017, aflam de pe sursa http://stirileprotv.ro/stiri/socant/un-urs-a-inspaimantat-o-comunitate-din-brasov-dupa-ce-a-devorat-o-capra-masurile-luate-de-autoritati.html ca prezenta ursilor este anormal de normala si pe strazile din Brasov.

6. Pe 09.Iunie.2017 un urs a atacat o stana in Dambovicioara, judetul Arges (sursa: http://www.mediafax.ro/social/stana-unui-cioban-din-arges-a-fost-atacata-de-urs-care-a-omorat-cateva-oi-16433121).

7. Pe 13.Iunie.2017 a aparut stirea ca "Trei ursoaice cu şase pui îi sperie pe locuitorii din Bodoc" (sursa: http://weradio.ro/trei-ursoaice-cu-sase-pui-sperie-locuitorii-din-bodoc/).

8. Cetatea Poienari, obiectiv istoric si turistic, pune si ea in pericol vietile oamenilor din cauza prezentei masive a ursilor. Cica s-a relocat o femela si trei pui (sursa: http://www.romaniatv.net/cetatea-poenari-va-fi-redeschisa-dupa-ce-ursii-din-zona-arefu-au-fost-relocati_362593.html), dar zona mai este bantuita de 36 (treizecisisase) de ursi (sursa: http://contraataculargesului.ro/index.php/stiri/3939-cetatea-poenari-ar-putea-fi-redeschisa-mai-spre-iarna)!!!

9. Aceeasi ursoaica venea regulat si in comuna Cosesti (Arges), chiar si pe la locuri de joaca ale copiilor (sursa: https://www.ziarulargesul.ro/asediul-ursilor-arges/).

10. Sursa http://ziarharghita.ro/daunele-materiale-zilnice-sute-de-animale-vatamate-sau-ucise-si-oameni-atacati-se-intampla-in-harghita-si-bucurestiul-nici-nu-vede-nici-nu-aude titra pe 26.Iunie.2017:

"Daunele materiale zilnice, sute de animale vătămate sau ucise şi oameni atacaţi! Se întâmplă în Harghita şi Bucureştiul nici nu vede, nici nu aude"!

Dupa care sursa descrie cazul unui cioban atacat si ranit de urs la Dănești pe 24.Iunie.2017.

Eu zic ca se vede si se aude si la Bucuresti, din moment ce, eu, bucurestean, am preluat acest material. Numai ca "bucurestenii" cu functii si competente in domeniu dau dovada de ticalosie nemarginita refuzand sa rezolve problema ursilor agresivi.

11. Pe 27.Iunie.2017, sursa https://magnanews.ro/2017/06/27/covasna-barbat-atacat-de-urs-bicfalau-oamenii-acestei-tari-valoreaza-mai-putin-decat-un-urs/ a informat ca un cetatean a fost atacat de urs in comuna Bicfalău (judetul Covasna).

Cu aceasta ocazie, Raduly Istvan, primarul comunei a declarat:

"Este imposibil ca oamenii să nu iasă din casă. Am să fac adrese peste tot (…) Nu au decât să ia urșii la Bruxelles, să îi ducă în Alpi, dacă vor să țină urși. Pot să îi ia și să-i ducă la București dacă vor, că așa nu se mai poate (…) Am ajuns ca oamenii acestei țări să valoreze mai puțin decât un urs"!!!

Aceeasi sursa a oferit informatia ca in 2016 au avut loc 69 de atacuri ale ursilor in judetul Covasna!

12. Pe 28.Iunie.2017, conform sursei https://www.avantulliber.ro/2017/06/28/atac-al-ursilor-la-o-gospodarie-din-livadia/, un urs a atacat o gospodarie in Livadia (judetul Huneadoara).

13. Azi, 03.Iulie.2017, sursa http://www.observatorulbuzoian.ro/ursul-a-atacat-din-nou-la-colti/ vorbeste despre un nou atac al unui urs, care a avut loc in localitatea Colţi (judetul Buzau). Se mai evoca faptul ca ursii ataca frecvent gospodarii din localitatile Pătârlagele şi Mărgăriteşti.

14. Urmare a prezentei permanente a ursilor in unele regiuni locuite, unele autoritati au trimis sesizari scrise Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, cel care protejeaza ursii in dauna oamenilor.

14.1. Conform sursei https://ardealnews.ro/2017/06/30/se-cer-derogari-de-urgenta-pentru-capturarea-ursilor-oameni-atacati-de-ursi-cronologie-2013-2017/, din 30.Iunie.2017, presedintii de Consilii Judetene din patru judete (Brasov, Covasna, Harghita, Mures) au cerut o solutie de urgenta pentru rezolvarea situatiei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş a declarat:

"Este de neacceptat ca cetăţenii din zonele de dealuri şi munte din aceste judeţe să trăiască într-o stare de permanent pericol."!!!

Recitind Articolul 22 din Constitutia Romaniei si revazand situatia celor care sunt in permanenta amenintati de ursi, constat ca:

Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale acestor persoane nu sunt garantate!

Amenintarea permanenta a ursilor constituie pentru acesti cetateni o adevarata tortura si un tratament inuman!

Persoanele care au fost omorate de ursi au fost pedepsite cu moartea de indiferenta autoritatilor.

14.2. Primarul din Sândominic, judetul Harghita, afirma ca in zona comunei sale ciobanii au permanent probleme cu ursii (sursa: https://www.europafm.ro/hunedoara-primarii-si-covasna-harghita-si-mures-vor-aprobare-sa-impuste-ursii-agresivi/) si a cerut aprobare sa fie impuscati ursii agresivi.

Se pare ca pentru autoritatile barbare de la Bucuresti oamenii sunt un fel de gladiatori, obligati sa lupte zilnic cu fiarele salbatice pentru distractia unor psihopati cu putere si influenta.

14.3. Seful Romsilva, Ciprian Pahontu, a declarat ursii au devenit prea numerosi si ca ar trebui impuscati multi dintre ei (surse: http://www.ziare.com/stiri/urs/seful-romsilva-sustine-ca-romania-nu-mai-suporta-asa-de-multi-ursi-si-ar-trebui-sa-mai-omoram-din-ei-1469329; https://www.agerpres.ro/mediu/2017/06/12/interviu-pahontu-romsilva-habitatul-nu-mai-suporta-o-populatie-atat-de-mare-de-ursi-o-reglare-numerica-este-absolut-necesara-12-20-48).

In plus, acesta a aratat ca relocarea nu da rezultate pe termen lung si ca este foarte costisitoare. Romania a oferit ursi oricarei tari din Uniunea Europeana, dar aceste tari prefera sa isi protejeze cetatenii de salbaticiunile periculoase si au declinat oferta!

In concluzie, atat timp cat in Constitutia Romaniei sunt prevazute dreptul la viata, dreptul la integritate fizica, dreptul la integritate psihica, interzicerea torturii, a tratamentelor inumane si a pedepsei cu moartea; atat timp cat prezenta si atacurile ursilor desfiinteaza aceste drepturi, ar fi normal ca toti ursii agresivi sa fie omorati cu celeritate (in regim de maxima urgenta).

Numai ca, la fel ca si in cazul problemei cainilor vagabonzi, autoritatile refuza sa faca exact ceea ce este in interesul cetatenilor amenintati de ursi!

Niste nemernici de la putere, insetati de sange si pentru care vietile oamenilor nu inseamna nimic, protejeaza la nesfarsit ursii in detrimentul oamenilor!

Cu toate acestea, pe de o parte consider ca oamenii au dreptul la legitima aparare, pe de alta parte consider ca toate prevederile asa zis legale care protejeaza ursii in detrimentul oamenilor sunt neconstitutionale si au fost aprobate, la fel ca multe asa zise legi, la intimidare, bazandu-se pe lipsa de reactie a simplilor cetateni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu