joi, 27 iulie 2017

Ontanu - proscrisul prescris

Spectacolul justitiei "functionale" din Romania a culminat cu achitarea lui Neculai Onţanu pentru prescrierea faptei!

Justitia a functionat si a tot functionat, a amanat si a tot amanat pronuntarea pana la prescrierea faptei, pana cand Neculai Onţanu a scapat basma curata in dosarul de luare de mita si spalare de bani.

E chiar placut sa fii infractor in Romania. In cadrul aceluiasi dosar, Loredana Radu (nepoata lui Gabriel Oprea) a beneficiat si ea de prescriptie pentru luare de mita si de condamnare la 3 ani inchisoare cu suspendare (cum altfel?) pentru spalare de bani. Aurel Radu, si el nepot al lui Gabriel Oprea, a beneficiat si el de 3 ani de inchisoare cu suspendare (cum altfel?) pentru spalare de bani!

Mai are cineva nevoie de justitie in Romania? Are cineva niste bani de spalat pe acasa? Ii pun la dispozitie masina mea de spalat si detergentul 3 in 1...

Ce inseamna justitia din Romania pentru simplul cetatean? Un balast de functionari cu salarii speciale si cu pensii si mai speciale, in timp ce coruptia este mereu pe val! Deci, o dubla impunere pentru contribuabil: pe de o parte trebuie sa suporte coruptii in liniste, consens si sclavie, pe de alta parte sa suporte justitia mafiota, care functioneaza dupa legi la fel de mafiote, date in beneficiul marilor infractori.

Scopul justitiei nu ar trebui sa fie pedepsirea infractorilor? Nu in statul mafiot totalitar roman!

Ce a avut de castigat simplul cetatean din "actul de justitie" in cazul lui Neculai Onţanu? Ce acastigat statul din acest "act de justitie"? Absolul nimic!

In dosarul lui Neculai Onţanu era vorba de mita sub forma unui teren cu o valoare de piata estimata la 1.441.495 euro.

Din moment ce e clar ca justitia din Romania nu are niciun chef sa pedepseasca exemplar infractorii, nu ne ramane decat sa-i uram lui Neculai Onţanu, doar in ipoteza putin probabila ca ar fi, totusi, vinovat de faptele de care era acuzat, sa i se stinga neamul si sa-si vada copiii murind in chinuri. Daca e nevinovat, atunci sanatate si toate cele bune!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu