vineri, 21 iulie 2017

Turul Frantei sau fotbal?

Vesti bune de la Eurosport: s-a reinnoit contractul si etapele de Turul Frantei vor fi transmise integral pana in anul 2023.

O veste buna pentru unii, care au un fel de vacanta in Franta in luna iulie, o veste inutila pentru altii.

Spunea comentatorul la televizor ca unul s-a uitat 10 minute la Turul Frantei si s-a plictisit ingrozitor. Asta e. O competitie de anduranta cum este Turul Frantei trebuie simtita si inteleasa pentru a putea fi apreciata.

In plus, Turul Frantei nu inseamna doar competitia, ci si informatiile si spectacolul din jurul ei. Sigur ca atatea ore intr-o zi de competitie pot include si momente mai seci.

Dar este fotbalul mai spectaculos, cand unii fac antijoc de la inceput pana la sfarsit? Sau cand dau unii gol cu 20 de minute inainte de final, dupa care mimeaza accidentari grave la fiecare contact cu adversarul sau trimit mingea mereu in tribune?

Cred ca in timpul numeroaselor momente terne si de antisport de la fotbal, s-ar putea ridica un elicopter in aer pentru a oferi imagini cu atractiile zonei unde se desfasoara meciul, iar Emanuel Terzianul de la fotbal ar putea spune povesti cu istoria locului sau ar putea prezenta reteta zilei.

Poate ca asa s-ar uita mai multa lume la fotbal cu ceva interes, nu doar din inertie si din reflex conditionat. :))

Spre deosebire de fotbal, o etapa de Turul Frantei se termina dupa trecerea liniei de sosire, nu dupa 90 de minute. Adica mimarea accidentarilor si trasul de timp nu au sens in ciclism.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu