duminică, 9 iulie 2017

Medicina romaneasca pe noi culmi de "civilizatie" si "progres"

1. "Progres"

Epidemia de rujeola a fost declarata pe 30.Septembrie.2016. In acel moment se raportau 3 decese si 730 de bolnavi de rujeola. Pe 07.Iulie.2017 boala era prezenta in toate judetele Romaniei, cu exceptia judetului Tulcea, fiind raportati 7.647 bolnavi si 31 de decese (sursa: https://ziarulprahova.ro/2017/07/bilantul-epidemiei-de-rujeola-peste-7-600-de-imbolnaviri-si-31-de-decese/).

Progresul este indiscutabil...

2. "Civilizatie"

O tanara de 18 ani cu stari de voma si dureri intense de cap a fost tratata superficial de medicii din Barlad si a murit pur si simplu (sursa: http://www.vremeanoua.ro/drama-fetei-de-18-ani-ucisa-de-medicii-barladeni-a-starnit-revolta).

In mod evident, in Romania exista medicina pentru toti (formala, superficiala si inutila) si medicina pentru privilegiati, unde se aloca de fapt resursele medicale.

In cazul tinerei decedate, pe 04.Iunie.2017, dupa un consult superficial, i s-a facut o perfuzie, o injectie, a tinut o pastila sub limba si a fost trimisa acasa cu reteta de vitamine si parasinus (de parca nu se puteau cumpara fara reteta aceste medicamente). Ba chiar i s-a spus in bataie de joc ca se alinta.

"Tratamentul" nu a avut niciun efect. Nici asupra pacientei, care voma si avea in continuare dureri de cap, nici asupra celor trei medici, care au consultat-o ulterior la fel de superficial.

Dupa care tanara a murit, pa, la revedere!

Ciudat, dar dupa moarrte se face autopsie, desi "specialistii" care o consultasera anterior au spus ca nu are nimic! Ce sa vezi, la autopsie s-a descoperit o tumoare de sase centimetri pe creier!

Dar cauza tumorii care este? In mod cert nimeni nu stie nimic, adica lumea este vulnerabila in continuare la orice! Cauza decesului se descopera dupa moarte, cauza bolii nu se descopera niciodata!

Asta-i viata pentru simplii cetateni! Computerul tomograf nu exista pentru ei, este doar pentru madam rahat de la judet, sau pentru nea' spanac de la minister! Sa ne spuna sinistrul "sanatatii" cum poate convinge un simplu cetatean medicul indolent sa-i faca un computer tomograf in mod gratuit, in cazul in care "salvatorul de vieti" nu are nici cel mai mic chef de asa ceva.

Dupa decesul tinerei, intregul lant trofic mafiot s-a pus in miscare pentru acoperirea acestei crime odioase. Ca de obicei, medicii isi apreciaza intre ei activitatea si se scot basma curata dupa fiecare deces odios si sinistru. Cica tanara oricum ar fi murit. Bai, asta trebuia sa o spuneti dupa prima consultatie ca sa fie cat de cat in regula. Probabil ca tanara ar fi murit oricum la cata nepasare se manifesta in spitalul din Barlad. Acum se poate spune orice, ca tot nu se mai schimba nimic, decat ca isi scapa niste vinovati pielea.

Conform comentariilor de pe sursa citata, lumea s-a revoltat pe la Barlad. Cu ce folos? Macar sa ne facem o idee in ce lume traim si sa stie si altii sa evite aceasta tara mafiota:

„Spitalul cu cele mai multe angajãri pe pile si nepotisme….posturi ocupate doar de neamuri. Si ce vã mirã? S-a cotizat la angajare, acum trebuie jumuliti bolnavii sã recupereze.”!

3. "Civilizatie"

Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/ancheta-la-spitalul-municipal-din-sebes-dupa-ce-un-medic-ar-fi-refuzat-sa-consulte-o-pacienta-16566635, un medic si Sebes a refuzat sa consulte o pacienta. Fiica pacientei a filmat momentul si l-a distrubuit pe retelele de socializare.

S-a luat atitudine, in sensul ca unii din spital au considerat ca nu e voie sa se filmeze (cred ca la orice spital sunt afise cu fotografiatul si filmatul interzis).

Bine, si atunci cum se probeaza nesimtirea unor medici? Cand te simti bolnav trebuie sa te duci la spital cu doi avocati? Multe interdictii de filmat si fotografiat sunt date pentru protejarea bugetarilor care-si bat joc de oameni (valabil, de exemplu, si in cazul unitatilor de invatamant si politiei).

4. "Civilizatie"

Un circ televizat continu se deruleaza la televizor pentru a-i convinge pe toti ca vaccinarea este de bine si sa nu se fereasca nimeni de ea.

Atat doar, ca ar fi bine sa existe si vaccinuri pentru toti. Din comunicatele de presa ale oficialilor, vaccinuri par sa existe, dar din raportarile din teritoriu nu-i chiar asa. De exemplu, in Prahova, dintr-un necesar de 5.500 de doze de ser diftero-tetanic, exista doar... 22 (sursa: http://www.mediafax.ro/social/mii-de-copii-pe-listele-de-asteptare-pentru-vaccinurile-obligatorii-situatia-cea-mai-grava-in-prahova-doar-22-de-doze-de-ser-diftero-tetanic-desi-necesarul-este-de-peste-5-500-16546570)!

Probabil ca si problema dozelor de vaccin antirujeolic este rezolvata la centru, mai trebuie doar sa ajunga dozele in teritoriu, si sa fie apoi administrate, cine stie cand.

5. "Civilizatie"

Dănuţ Căpăţână, un nene care a fost candva (probabil pe criterii de competenta infractionala) managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost condamnat definitiv la 6 ani si 8 luni de inchisoare pentru spalare de bani si luare de mita (sursa: http://www.mediafax.ro/social/fost-manager-al-spitalului-judetean-constanta-condamnat-definitiv-la-6-ani-si-8-luni-de-inchisoare-16564750).

Ehei, ce de vieti o mai fi salvat spitalul pe vremea cand era asta sef... Sau crapau pacientii obisnuiti pe capete si se dadea vina pe lipsa de fonduri pentru cumpararea de medicamente? Nu-i nimic, spaga pe care a luat-o Dănuţ Căpăţână depaseste 1.000.000 de euro, deci bani existau, dar nu pentru fraierii de rand!

"Eficienta" mafiot-capitalista romaneasca din domeniul sanatatii ma copleseste!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu