joi, 13 iulie 2017

Preoti ortodocsi, morala si prostia omeneasca

Popii ortodocsi merg in ultima vreme din scandal in scandal.

Un scandal de corupere sexuala a unui minor si de homosexualitate este legat de preotul Pomohaci (sursa: http://www.mediafax.ro/social/preotul-pomohaci-acuzat-de-coruperea-sexuala-a-unui-minor-sustinut-la-patriarhie-memoriu-starea-de-suspiciune-ne-o-explicam-prin-invidia-rautatea-si-chiar-lipsa-de-omenie-16556937).

Un circ mai mic, dar de netagaduit, este legat de doi preoti din Arhiepiscopia Tomisului, care si-au cerut iertare in public dupa ce au fost caterisiti pentru ca au dat dovada de desfrau si neascultare (sursa: http://www.mediafax.ro/social/video-eveniment-unic-in-biserica-ortodoxa-romana-preoti-din-arhiepiscopia-tomisului-caterisiti-pentru-desfrau-ori-neascultare-s-au-cait-public-16540530)!

Un scandal imens, de homosexualitate in forma continuata, este legat de episcopul Husilor, "preasfințitul" (?!) "părinte" (?!) Corneliu, care ar fi intretinut relatii sexuale cu actuali si fosti elevi ai Seminarului Teologic Husi (unde Corneliu este profesor, cel mai probabil profesor de educatie sexuala, hi, hi!) si care a fost santajat pe baza unor filmulete din timpul acelor relatii sexuale (surse: https://www.antena3.ro/actualitate/imagini-socante-episcopul-husilor-filmat-in-timp-ce-intretinea-relatii-sexuale-cu-un-student-423807.html; https://www.antena3.ro/actualitate/social/acuzatii-fara-precedent-zguduie-biserica-ortodoxa-423739.html; http://www.vremeanoua.ro/martorii-din-dosarul-episcopului-corneliu-au-disparut-subit-pe-la-manastiri; http://www.vremeanoua.ro/procurorii-dna-tin-la-sertar-opt-filme-cu-orgiile-episcopului-corneliu)!

Daca politicienii au de suferit atunci cand li se deschide un dosar penal, fiind obligati sa renunte la candidaturi sau sa demisioneze din functii pana se rezolva cazul, popii implicati in scandaluri sexuale cauta sa se fofileze si sa musamalizeze cazurile. Nici de la centru, BOR nu se agita prea tare, vrand sa afle, de exemplu, daca inregistrarile video cu gresit "preasfintitul" sunt autentice. Din start mi se pare aburd ca niste unii sa incerce sa faca un santaj pe baza unor filme false. Cum poti sa santajezi pe cineva cu o fapta pe care nu a comis-o?

Dincolo de aceste considerente, homosexualitatea si desfraul, chiar daca sunt acceptate sau tolerate din punct de vedere laic, sunt interzise din punct de vedere ortodocs.

De aici cam incepe prostia omeneasca. Cum se face ca turmele de ametiti au atata convingere ca popii "le iarta" sau ii "sfintesc"? Cu atat mai mult cu cat este vorba de niste popi cu apucaturi contrare propriilor canoane! Din moment ce s-au stabilit niste reguli, eu nu as vrea sa mai am de a face cu unul care isi incalca propriile reguli. Cu atat mai mult nu as primi lectii de la astfel de indivizi, decat daca as fi excesiv de prost.

Cat de imbecilizate sunt masele care fac justitie de turma, incercand sa apere popii prin numarul mare de cetateni adunati si prin convingerea lor ca popii impricinati nu ar fi capabili de asa ceva? Si daca, totusi, toate tentativele de musamalizare esueaza si popii chiar au comis-o? Ce atitudine vor avea masele? Ii vor blama pe mascarici sau ii vor adula in continuare?

Dincolo de asta, prostia omeneasca se manifesta si atunci cand se accepta ca popii comerciali sa fie platiti din bani publici, desi oricum jupoaie lumea de bani la nunti, botezuri, inmormantari, "sfintiri" si asa mai departe.

Nu ar fi mai normal ca religiile comerciale (nu doar BOR) sa se finanteze exclusiv din contributiile credulilor si natarailor? Mie imi displace profund sa stiu ca o parte din taxele pe care le platesc se duc in buzunarele unora pe care ii consider niste snapani ipocriti si niste lacomi de avere si de privilegii. Finantarea catedralei bantuirii neanului si a popilor din bani publici reprezinta niste batai de joc la adresa cetatenilor carora nu le pasa de BOR. Daca aveau popii credinta si morala nu ar fi fost Romania tara coruptiei generalizate, a infractionalitatii globale si a tuturor relelor posibile.

Se stie cum actioneaza popii comerciali:
[Matei 23.15.]
"Vai de voi, cărturari şi farisei făţarnici! Pentru că voi înconjuraţi marea şi pământul ca să faceţi un tovarăş de credinţă şi, după ce a ajuns tovarăş de credinţă, faceţi din el un fiu al gheenei, de două ori mai rău decât sunteţi voi înşivă.".

Ne cere Tatal Ceresc sa aprindem lumanari sau sa cumparam icoane? Dimpotriva, Tatal Ceresc ne-a cerut sa nu ne inchinam la idoli. Dar ce le pasa turmelor de spalati de creier (de catre reprezentantii religiilor comerciale) de cerintele Tatalui Ceresc?

Sunt multi cei care s-au dus la popii ortodocsi si le-au spus "Distrugeti, băi, mizeriile astea de icoane, ca nu sunt deloc pe placul Tatalui Ceresc!"? Bineinteles ca nu! Turmele de natarai creduli fac colectie de icoane, ca asa ii invata popii ipocriti, dar si pentru ca
[Ioan 12.43.]
"[...] au iubit mai mult slava oamenilor decât slava lui Dumnezeu.".

In lumina acestor situatii, e clar ca prostia, ipocrizia si ridicolul societatii au ajuns la cote aberante. Oricum, asta fiind vointa majoritatii tembele si perfect indobitocite, bineinteles ca nu se poate face nimic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu