Motto:
"La data de 7 mai 2012 a devenit din nou ministrul Muncii în Guvernul Victor Ponta, iar la alegerile parlamentare din decembrie 2012 este ales pentru un mandat de senator în cel mai mai colegiu uninominal din țară, unde obține locul al 3- lea pe țară, cu un scor de 69,84%, adica un numar de 53.386 de voturi .
"Am venit plină de încredere și am votat pentru o Românie puternică și prosperă, o Românie cu tineri care să nu mai plece și în care turiștii să se înghesuie. O Românie în care locurile de muncă să nu fie o problemă, copii să nu mai fie părăsiți de părinți, în care tinerii să-și urmeze cursurile universale, valorile să revină la normal. De asemenea, să renască patriotismul în România""
(bla bla bla electoral marca Mariana Campeanu, preluat de pe sursa http://ro.wikipedia.org/wiki/Mariana_C%C3%A2mpeanu).
Dupa care, realitatea crancena: Romania anemica si saraca, tinerii se inghesuie sa plece din tara, turistii nu prea se inghesuie sa vada Bucurestiul mizerabil; locurile de munca bine platite nu sunt o problema pentru pilele, cunostintele si relatiile celor care detin puterea (de exemplu la ASF); locurile de munca mizerabile si platite mizerabil iar nu sunt o problema; atfel, locurile de munca decente lipsesc cu desavarsire. Daca valori inseamna coruptie si hotia banilor publici, atunci totul este perfect normal; in final cred ca nu era vorba de patrioti, ci de patrihoti.
Dupa care, realitatea exemplului personal oferit de madam Campeanu: conform sursei http://www.ziare.com/mariana-campeanu/ministrul-muncii/ministrul-mariana-campeanu-i-a-dat-sotului-pensie-de-invaliditate-si-indemnizatie-de-insotitor-1283542,
"In 2005, cand era sef la Casa de Pensii a judetului Ilfov, Mariana Campeanu, actualul ministru al Muncii, i-a dat sotului, in conditii neclare, nu doar pensie pentru cel mai mare grad de invaliditate, ci si indemnizatie de insotitor.".
Asta pare sa fie din ciclul "Regret ca s-a intamplat in timpul mandatului meu!".
Dar asta nu o impiedica pe madam Campeanu sa sustina, conform sursei http://www.investigatiimedia.ro/reactia-marianei-campeanu/, ca:
"Onestitatea şi verticalitatea mi-au însoţit îndelungata carieră publică şi nu voi abdica de la ele, fiind gata să răspund tuturor criticilor ce vizează domeniul în care îmi desfăşor activitatea."!
Cu toate acestea, de pe aceeasi sursa mai aflam ca:
"S-a sugerat că soţul meu ar fi fost transportat cu un autoturism aparţinând Registrului Auto Român, instituţie la care este angajat Flavius Câmpeanu, deşi autoturismul este utilizat în condiţii legale, sens în care, în măsura în care există interes cu privire la acest subiect, sunt în măsură să prezint dovezi.".
Onestitatea si verticalitatea lui madam Campeanu se poate verifica din propriile afirmatii, conform sursei http://www.ziare.com/mariana-campeanu/ministrul-muncii/campeanu-nu-am-ce-sa-mi-reprosez-oricum-nu-as-fi-stat-la-coada-1283893:
"Moral, daca vreti, nu stiu, poate doar ca nu am fost suficient de atenta la vremea respectiva, sa iau toate actele, sa ma uit pe ele, sa le verific"!!!
Deci madam Campeanu are pretentia ca este onesta si verticala chiar si atunci cand nu ia toate actele si nu le mai verifica, fiind vorba de sotul ei.
Alta proba de verticalitate si onestitate, pe aceeasi sursa:
"Jurnalistii din platou i-au sugerat ministrului ca oamenii ii reproseaza faptul ca pensia i-a fost acordata lui Iulian Campeanu la Casa de Pensii Ilfov, acolo unde Mariana Campeanu era sefa in 2005, si ca nu a stat la coada ca ceilalti bolnavi din Romania.
In replica, Mariana Campeanu a spus: "Credeti ca daca trimiteam actele intr-un sector din Bucuresti, la colegii mei, stateam la coada? Credeti ca daca dadeam un telefon si trimiteam dosarul la o alta casa de pensii, stateam la coada? Nu stateam!"."!!!
Ca simplu cetatean, amintesc Marianei Campeanu prevederile constitutionale (sursa: http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=2#t2c1s0a16):
"Egalitatea în drepturi ARTICOLUL 16
(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege."!!!
Adresez urmatoarea intrebare retorica, cu titlu de critici ce vizează domeniul în care îsi desfăşoară activitatea Mariana Campeanu: ce parere are Mariana Campeanu, Ministrul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, este vreo contradictie intre faptul ca ea si familia ei nu stau la coada (dand telefoane, daca e cazul) si articolul 16, alineat (1) ai (2) din Constitutia Romaniei?
Noi, simplii cetateni, unde trebuie sa telefonam ca sa nu stam la coada, atunci cand avem o problema pe la institutiile statului?
Dupa parerea mea, ar trebui combatuta conform legii de catre institutiile competente discriminarea evidenta comisa de Mariana Campeanu.
Adica asta e pusa sa aplice legi si sa reprezinte statul de drept si democratia in Romania?!?
Ca si cand nu ar fi suficient, pe cartea de munca a sotului Marianei Campeanu (sursa: http://www.investigatiimedia.ro/wp-content/gallery/carte-de-munca-2/carte-de-munca-2.jpg), ultimul salariu mentionat inainte de pensionarea acestuia este de 3.500.000 lei (350 lei actuali). Adica mai putin de 100 de euro, desi acesta era incadrat pe functia de director general adjunct!!! Nu cumva este vorba de o smecherie clasica in Romania, de faptul ca pe cartea de munca sa trece salariul minim, iar salariul in mana este mult mai mare? Cine face aceasta smecherie? Exact sotul actualului Ministru al Muncii, Familiei și Protecției Sociale!!!
Copletez acest spectacol dezgustator cu alte trei intrebari, tot cu titlu de critici ce vizează domeniul în care îsi desfăşoară activitatea Mariana Campeanu:
1. Cum se face ca in Romania, in sectorul privat, legislatia nu prevede existenta obligatorie a celui de-al 13-lea si a celui de-al 14-lea salariu, asa cum se intmapla in toate statele occidentale? Sa nu uitam vrajeala Marianei Campeanu: "am votat pentru o Românie puternică și prosperă, o Românie cu tineri care să nu mai plece". Aceasta este o critica legata de salarizare.
2. Cum se face ca in Romania salariile sunt de 3-3,5 ori mai mici raportate la media productivitatii muncii din Uniunea Europeana (altfel spus, in raport cu productivitatea muncii, salariul minim lunar pe economie ar trebui sa fie de minim 1.800 de lei)? Aceasta este o alta critica legata de salarizare.
3. Cum se face ca in Romania alocaltia pentru copil este mai mica decat "alocatia" pentru javrele care omoara chiar si copiii? Aceasta este o critica legata de suportul pe care statul nu il ofera familiei.
4. Cum se face ca in Romania cheltuielile pentru un detinut in inchisorile romanesti sunt de 3-4 ori mai mari decat salariul minim pe economie? De unde ar avea statul bani daca brusc intre 500.000 si 1.000.000 de persoane ar decide sa incalce legea si sa intre la inchisoare, beneficiind de casa, masa, asistenta medicala, formare profesionala si altele, drepturi de care in "libertate" nu beneficiaza aproape niciodata? Probabil ca de aceea aleg atat de multi infractori sa incalce legea, stiu ca statul face totul sa ii ierte, numai sa nu cheltuie bani cu ei. De asta se si agita acum unii cu legea amnistiei, dincolo de eliberarea marilor infractori de tip Nastase sau Becali... Aceasta este o critica legata de protectia sociala oferita doar... infractorilor, care, sa nu uitam, nici macar nu sunt considerati asistati social!!!
5. Ministerul Muncii face verificari pe teren sambata, duminica si in zilele lucratoare dupa orele 18, pentru a vedea daca se lucreaza cu forme legale in aceste intervale? Aceasta este o critica legata de munca.
Ca de obicei, cer desfiintarea Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale. Nu are rost sa platim functionari de teapa Marianei Campeanu, din moment ce nu avem salariul al 13-lea, salariul al 14-lea; nu avem salariul minim de 1.800 lei; alocatia pentru copii este o bataie de joc si se cheltuie pentru puscariasi de 3-4 ori mai mult decat pentru salarizarea oamenilor onesti!!!
Eventual, cer ca Ministerul Muncii sa se redenumeasca, in deplina corespondenta cu realitatea, Ministerul Sclaviei Legalizate In Romania.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu