vineri, 5 mai 2017

Bataia de joc romaneasca: nu gratierii coruptilor, da devalizarii tarii!

In timp ce "protestatarii" mimeaza in strada grija pentru diversi "gratiosi" condamnati pentru spagi si diverse foloase necuvenite (sursa, de exemplu: http://www.b1.ro/stiri/eveniment/noi-proteste-in-piata-victoriei-oamenii-au-iesit-din-nou-in-strada-pentru-a-si-exprima-nemultumirea-fata-de-deciziile-privind-legea-gratierii-184669.html), crima organizata chiar de statul mafiot face ravagii in liniste si consens la nivel national, fiind rareori tulburata de bratul amputat al legii.

In viziunea site-urilor internet care au ca obiect de activitate manipularea masiva a cetatenilor, hoti sunt doar cei vor sa gratieze niste condamnati. In strada se scriu afise cu textul "Nu suntem o natie de hoti" (sursa: http://www.ziare.com/legea-gratierii/proteste/gratierea-coruptilor-a-scos-iar-romanii-in-strada-nu-suntem-o-natie-de-hoti-live-1464143). Relalitatea este ca nu suntem doar o natie de hoti, ci o natie invitata sa incalce toate legile si toate normele de bun simt in numele banilor si dupa exemplul personal al liderilor politico-economici.

In fata cenzurii masive si in lipsa unor statistici oficiale sunt greu de descris criza umanitara romaneasca si genocidul economico-social romanesc.

Dar furtul global al banilor publici si devalizarea firmelor de stat sunt usor de pus in evidenta.

In lumina ultimelor stiri, "Romania lucrului bine facut" (slogan demagogic uitat de Iohannis imediat ce a ajuns presedinte) inseamna chiar devalizarea masiva a banilor publici si a firmelor de stat.

A. Mai concret, ultimul circ juridic cu prejudicii de milioane de euro vizeaza falimentarea societatii CFR Marfa SA. Crima feroviara perfect si masiv organizata se intindea pe 10 judete:
1. Arad;
2. Bucureşti;
3. Caraş-Severin;
4. Călăraşi;
5. Dâmboviţa;
6. Hunedoara;
7. Mehedinţi;
8. Prahova;
9. Teleorman;
10. Timiş.

Elita grupului infractional organizat cuprinde, conform sursei http://www.mediafax.ro/social/20-de-persoane-retinute-printre-care-si-fostul-director-craciun-in-dosarul-vagoanelor-cfr-marfa-bani-documente-si-sisteme-informatice-ridicate-dupa-perchezitii-16256338 (04.Mai.2017), urmatoarele "valori" umane:
1. Mihuţ Constantin Crăciun, director general;
2. MR Daniel Ciobanu, director Operaţiuni Dezvoltare;
3. Eugen Tudor, director Departament Vânzări-Trafic;
4. Pavel Bărculeţ, directorul Economic-Financiar;
5. Silviu Valeriu Costea, managerul juridic (deci grupul infractional era asistat juridic);
6. Constantin Alupoaie, director Trafic;
7. Florin Enache, director Vagoane;
8. Mariana Căpăţână, şef Biroul Urmărire Contracte;
9. George Niculescu, şef Serviciului Exploatare Vagoane.

Toti acestia probabil ca si-au desavarsit studiile superioare pentru a ajunge infractori de elita. Dupa care, intrevazand oportunitatea de afaceri ilegale, au vandut 2450 de vagoane la pret de fier vechi subevaluat, realizand un prejudiciu estimat de procurori la peste 6 milioane de euro (sursa: http://www.mediafax.ro/social/patru-directori-ai-cfr-marfa-printre-care-si-mihut-craciun-au-fost-arestati-preventiv-in-dosarul-vagoanelor-16257910, din 05.Mai.2017).

Dupa cum se vede din nou, este mult mai usor sa te imbogatesti prin matrapazlacuri si incalcarea legii, decat punand competentele si munca onesta la bataie pentru a face o firma profitabila. Munca onesta este doar pentru fraieri/ idealisti, in timp ce prosperitatea infractionala este pentru realisti.

Se pare ca unii angajati au fost supusi santajului economic, fiind amenintati cu concedierea daca refuzau sa participe la hora infractionala si sa intocmeasca documente fictive (sursa: http://www.mediafax.ro/social/diicot-in-dosarul-cfr-marfa-angajatii-care-refuzau-sa-intre-in-comisiile-de-casare-amenintati-faptele-au-fost-premeditate-16257385, din 04.Mai.2017).

B. Dupa ce am vazut cu cata usurinta se distruge o firma de stat, sa vedem cu cata usurinta se spulbera banii publici in primarii.

B.1. Conform sursei http://www.b1.ro/stiri/economic/vacaroiu-declaratie-socanta-despre-cat-se-fura-din-primarii-curtea-de-conturi-a-descoperit-gauri-de-sute-de-mii-de-lei-in-comune-184646.html (04.Mai.2017), Nicolae Vacaroiu, sef al Curtii de Conturi, arata ca devalizarea banilor din primarii este o joaca de copii. Este suficient sa se verifice caseria unei parlite de comune si sa se constate diferenta (in minus, desigur).

Intr-o astfel de comuna, fraierii au platit taxe in valoare de 1,5 milioane de lei, dar casierul a depus doar 700.000 de lei in caserie. Restul i-a ciordit pur si simplu, pretextand ca are probleme cu familia!!!

Pai, tampit sa fii sa te faci intreprinzator, sa ajungi sa-ti blocheze ANAF conturile pentru o datorie de 2 lei... Te faci casier la primarie si te umpli de bani bagand pur si simplu mana in ei! Asta-i Romania secolului 21!

Sigur ca nu e prost ala care fura, ci ala care plateste taxe. Dar platitorul de taxe are circumstante atenuante, pentru ca legea este foarte aspra in caz ca nu plateste, contribuabilul fiind apoi obligat sa plateasca majorari, penalizari si dobanzi. In schimb, evident, legea este foarte blajina cu infractorii statului care ciordesc pe fata, fara teama si rusine, oferind apoi pretexte puerile.

Ciudat ca "protestatarii" si sursele internet de manipulare a opiniei publice nu detin aceste informatii si nu au facut gat pe aceasta tema! Probabil ca sunt prea ocupati cu "depolitizarea" CCR.

Auzi, cica nu suntem natie de hoti... Poate pentru ca nu toti au ocazia sa devina casieri in comune...

B.2. Dar asta nu e tot. Resursele autoritatilor in spulberarea banilor publici pe orice investitie imbecila sunt nelimitate. Conform sursei http://stirileprotv.ro/stiri/social/sute-de-mii-de-lei-aruncati-pe-apa-sambetei-banci-in-afara-satului-si-30-de-fantani-amplasate-pe-camp.html (04.Mai.2017), o comuna cu strazi neasfaltate si fara stalpi de iluminat a spulberat 300.000 de euro pe 30 de fantani amplasate pe camp, la o distanta de kilometri de localitate.

Pentru ca bataia de joc sa fie totala, fantanile sunt de nefolosit pentru ca au fost furate lanturile, galetile si scripetii! Probabil ca "treaba" s-a facut legal, cu consultarea populatiei si a consilierilor locali.

B.3. Dar asta nu e tot. In timp ce intreprinzatorii care mai au inca entuziasmul inconstientului nu gasesc finantare la banci pentru a-si pune in practica ideile de afaceri, primariile sunt generos finantate de banci pentru toate porcariile nefezabile si nerentabile, pentru ca primariile garanteaza cu taxele si impozitele cetatenilor!

Un caz concret este partia de schi Wonderland (frumos nume romanesc!) din Bistrita, realizata de Ovidiu Cretu, primar PSD (sursa: http://www.romanialibera.ro/special/dezvaluiri/primarul-cu-partie-de-7-milioane-euro-la-bistrita-schiaza-in-austria--ovidiu-cretu-a-plecat-in-excursie-pe-banii-comunitatii--448003, din 03.Mai.2017).

Desi "societatea civila" s-a opus proiectului din cauza zonei de joasa altitudine (porneste de la 676 metri) si a lipsei de zapada, "vizionarul" primar a atuncat 6,9 milioane de euro pe acest "proiect" care nici acum nu este functional, indatorand pe 20 de ani comunitatea. Creditul a fost luat in 2011, pe vremea "crizei"!

Dupa care, culmea cinismului, sursa citata a aflat ca primarul se duce la schi in Austria!

Nu este "minunat" modul in care unii strang cureaua ca sa plateasca taxe, dupa care banii sunt aruncati gramada sub cele mai ticaloase pretexte legale in buzunare privilegiate?

B.4. Dar asta nu e tot. Evident, fiecare autoritate locala toaca banii publici profitand de prostia si imbecilitatea generala a societatii. Primariile comunale pot toca sute de mii de lei, orasele invart milioanele de euro.

Azi, 05.Mai.2017, aflam de pe sursa http://adevarul.ro/locale/galati/romania-lucrului-prost-facut-parc-industrial-tip-gaura-negra-toci-43-milioane-euro-camp-maracini-1_590b1fdd5ab6550cb8ca0ec7/index.html ca "edilii" (mafia banilor publici) din Galati a spulberat 4,3 milioane de euro intre 2003 si 2017 pe un "parc industrial" care nu a adus nici macar 5 bani venit!!!

Pentru o corecta informare, "parcul industrial" nu a adus niciun venit cetatenilor, comunitatii locale sau statului. In schimb a adus venituri timp de 14 ani sub forma de lefuri (nu se stie daca si sub forma de prime) directorului si membrilor consiliului de administratie (societatea Parc Industrial SRL are un sigur actionar: Consiliul local)!

Excelenta lectie de "eficienta capitalista" si "antreprenoriat"!

B.5. Dar asta nu e tot. Nimeni nu stie ce ar putea insemna tot. Ma opresc, totusi, la stirea despre prejudiciul record de 114 milioane de euro realizat in urma retrocedarii frauduloase a unor plaje din judetul Constanta (sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/sentinta-pentru-radu-mazare-dupa-9-ani-prejudiciul-estimat-de-procurorii-dna-se-ridica-la-aproape-114-milioane-de-euro.html, din 05.Mai.2014).

De faptele respective sunt acuzati Radu Mazare, Nicusor Constantinescu, Cristian Borcea, alti functionari din Primaria Constanta si Oficiul de Cadastru, notari publici si mandatari (total 37 de persoane)! Indiferent daca in zilele urmatoare vor fi gasiti vinovati sau nu, prejudiciul ramane.

Nu suntem o natie de hoti? Sa nu generalizam: nu toti au ocazia sa fie hoti la stat si sa-si bata joc de taxele contribuabililor sau de patrimoniul institutiilor statului. Asa ca, de exemplu, natia romana degenerata si atroce cuprinde si pedofili (sursa: http://www.libertatea.ro/stiri/stanescu-catalin-pedofil-roman-1826580).

Consecintele crizei umanitare si a genocidului economico-social romanesc?

Conform sursei http://fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=1022705&title=record-al-nemerniciei-si-al-jafului-postdecembrist-din-cauza-mizeriei-din-romania-18-milioane-de-romani-ramasi-in-tara-au-facut-mai-putini-copii-decat-4-milioane-de-romani-plecati-in-afara-tarii-practic-disparem-ca-natie-, din 02.Mai.2017:

"RECORD AL NEMERNICIEI ȘI AL JAFULUI POSTDECEMBRIST. Din cauza mizeriei din România 18 milioane de români rămași în țară au făcut mai puțini copii decât 4 milioane de români plecați în afara țării. PRACTIC DISPĂREM CA NAȚIE."!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu