O treaba destul de buna s-a realizat in Parlament cand s-a aprobat definirea familiei sub urmatoarea forma a articolului 48 din constitutia Romaniei: "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor." (sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-21755187-deputatii-adoptat-initiativa-cetateneasca-redefinire-familiei-lege-constitutionala.htm?nomobile=).
Nu prea stiu care e diferenta dintre educatie si instruire, dar cred ca asta conteaza mai putin in acest moment, accentul cazand pe principiul "casatorie intre un barbat si o femeie".
Altfel spus, cuplurile monosex nu sunt considerate familii, ci parteneri, concubini, cupluri sau alte asemenea. Dupa parerea mea, s-a facut mult si cam inutil tambalau inainte si dupa aprobarea acestei definitii.
Intr-un cadru general si principial, scopul definitiilor este eliminarea unor ambiguitati si fixarea unor notiuni. In cazul de fata s-a fixat notiunea de familie conform textului de mai sus. Nu prea inteleg de ce sunt unii atat de deranjati. Doar nu li s-a cerut cuplurilor monosex sa-si renege orientarea sexuala.
Faptul ca familia a fost definita astfel mi se pare o punere naturala pe hartie a celei mai raspandite forme de viata sociala. Consider ca uniunea dintre barbat si femeie este naturala, pentru ca numai printr-o astfel de uniune vin pe lume copiii. Matematic vorbind, daca 100% din populatie ar avea exclusiv relatii monosex, atunci omenirea ar disparea ca specie.
Din punct de vedere religios, aceasta definitie a familiei corespunde intr-o mare masura ideii ca suntem o natie majoritar crestina. In Biblie relatiile monosex sunt condamnate:
[Leviticul 18.22.]
"Să nu te culci cu un bărbat cum se culcă cineva cu o femeie. Este o urâciune.";
[Leviticul 20.13.]
"Dacă un om se culcă cu un om cum se culcă cineva cu o femeie, amândoi au făcut un lucru scârbos; să fie pedepsiţi cu moartea, sângele lor să cadă asupra lor.";
[Romani de la 1.24 pana la 1.28.]
"De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, să urmeze poftele inimilor lor, aşa că îşi necinstesc singuri trupurile, căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin.
Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase, căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor într-una care este împotriva firii; tot astfel, şi bărbaţii au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor.
Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite.".
Mi se pare cam ciudata situatia din unele tari, unde legalizarea casatoriilor monosex coexista cu slujbe religioase considerate de tip crestin, pentru ca se incalca in mod evident texte biblice. Cel putin din punct de vedere moral, nu ar trebui sa fie posibila oficierea religioasa a unei casatorii monosex de catre o unitate religioasa (biserica) de tip crestin. Dar, probabil ca pentru religia comerciala incalcarea propriilor norme in numele profitului nu este o problema. Problema este la credulii care vor sa fie considerati cu orice pret ceea ce nu sunt, in ciuda evidentei.
Iata lista actuala a tarilor care au legalizat casatoria monosex, conform sursei https://ro.wikipedia.org/wiki/C%C4%83s%C4%83torie_%C3%AEntre_persoane_de_acela%C8%99i_sex:
1. Africa de Sud (2006)
2. Argentina (2010)
3. Belgia (2003)
4. Brazilia (2013)
5. Canada (2005)
6. Columbia (2016)
7. Danemarca (2012)
8. Finlanda (2017)
9. Franța (2013)
10. Irlanda (2015)
11. Islanda (2010)
12. Luxemburg (2015)
13. Norvegia (2009)
14. Noua Zeelandă (2013)
15. Olanda (2001)
16. Portugalia (2010)
17. Spania (2005)
18. Statele Unite (2015)
19. Suedia (2009)
20. Uruguay (2013).
Dupa cum se vede, aceste state sunt percepute mai degraba ca fiind crestine decat musulmane, budiste, hinduse sau de alta religie. De exemplu, in Africa de Sud, peste 70% din populatie se declara crestina. Imi este greu sa inteleg cum este posibil ca un stat cu populatie majoritar crestina sa ajunga sa decida in favoarea unor minoritati, dar astea sunt mai mult misterele democratiei decat misterele ipocriziei.
De aceea este bine sa facem intotdeauna o mare diferenta intre crestinismul comercial si crestinismul spiritual, care presupune respectarea benevola a normelor biblice. Consider circ religios incalcarea sistematica a normelor biblice si obtinerea iluzorie a "iertarii pacatelor" dand bani la biserica (pe icoane, lumanari, acatiste si alte prostii).
Dincolo de aceste considerente, pentru ca noua definitie a familiei sa fie efectiva in Romania, trebuie organizat (in cel mult 30 de zile de la data aprobarii proiectului) un referendum pentru revizuirea Constitutiei Romaniei. Sper ca aceasta revizuire nu va presupune si alte prevederi in favoarea monarhiei puse pe sest si la gramada cu definitia familiei.
Daca referendumul pentru revizuirea Constitutiei Romaniei va presupune doar aprobarea noii definitii a familiei, atunci m-as duce si eu la vot si as vota in favoarea acesteia. Pentru orice alte lucruri care ar veni in plus nu m-as duce la vot pentru ca nu-mi plac lucrurile amestecate.
Frunze de stejar
Acum 16 minute
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu