marți, 16 mai 2017

Nu suntem (doar) o natie de hoti

Suntem, in plus, o natie in cadrul careia violenta este la ea acasa.

Dispretul fata de semeni si lipsa oricaror repere morale, specifice unei societati bazate pe frauda, dau nastere la monstri. Doua cazuri recente mi-au atras atentia.

1. In primul caz, semnalat ieri, 15.Mai.2017, pe sursele (de exemplu) http://www.click.ro/news/national/oribil-si-omorat-tatal-cu-ciocanul-mama-criminalului-suferit-trei-fracturi-craniene si http://www.libertatea.ro/stiri/crima-sighetu-marmatiei-si-omorat-tatal-cu-un-ciocan-1839159, un tanar de 27 de ani si-a atacat ambii parinti cu ciocanul, omorandu-si tatal (64 sau 68 de ani, in functie de sursa) si ranindu-si grav mama.

Motivele atacului sunt necunoscute!

2. In al doilea caz, semnalat azi, 16.Mai.2017, doua tinere de aproximativ 15 ani au batut-o cu pumnii si picioarele pe o colega.

In imaginile incetosate prezentate de sursele http://stirileprotv.ro/stiri/socant/eleva-din-oradea-batuta-cu-pumnii-si-picioarele-de-trei-colege-pentru-ca-ar-fi-injurat-o-pe-una-dintre-agresoare-video.html si http://www.b1.ro/stiri/eveniment/oradea-o-eleva-a-fost-batuta-crunt-si-umilita-de-alte-doua-tinere-video-185728.html se poate vedea cum prima agresoare ii da un picior in fata celei care avea un comportament pasnic, dupa care o pune la pamant si continua sa o loveasca, in timp ce cealalta agresoare ii trage suturi din spate!

Stiti cum se spune, sa nu dai intr-o femeie... Cred ca dupa ce vezi un astfel de filmulet mai degraba esti fericit ca nu ai incasat-o de la o astfel de femeie...

Motivul foarte "serios" al agresiunii fizice ar fi o injuratura!

Teoretic, intr-o societate normala, astfel de ticalosii ar trebui sa fie cazuri penale, iar agresoarele sa se "odihneasca" o perioada prin puscarie.

Dar sa dam cuvantul surselor, ca sa stim cam ce pot pati astfel de individe cu comportament antisocial extrem de grav:

"Pentru ca sunt in clasa a noua, niciuna dintre agresoare nu poate fi exmatriculata. Pedepsele pe care le pot primi merg de la mustrare sau mutarea in alta clasa pana la scaderea notei la purtare." (sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/socant/eleva-din-oradea-batuta-cu-pumnii-si-picioarele-de-trei-colege-pentru-ca-ar-fi-injurat-o-pe-una-dintre-agresoare-video.html).

Foarte tare! Adica eu, parinte, imi trimit copilul la scoala; nu imi imaginez neaparat ca invata, dar ma astept sa-i fie garantata macar integritatea fizica (sa fii integru psihic in scolile din Romania si nu numai, mai greu, din cauza amenintarilor si terorii permanente la care sunt supusi elevii de profesori).

Dupa care eu, parinte, aflu ca mi-a fost batut copilul cu bestialitate, dar ca problema s-a "rezolvat": agresorii au fost mustrati, mutati la alta clasa sau li s-a scazut nota la purtare?!?

Ce "rezolvare" "minunata" a problemei violentei din scoli! Sigur, sigur, violentii sunt terminati daca li se scade nota la purtare... Terminati de ras!

Sursa http://www.b1.ro/stiri/eveniment/oradea-o-eleva-a-fost-batuta-crunt-si-umilita-de-alte-doua-tinere-video-185728.html bate si ea campii cu gratie pe tema violentei elevilor de scoala sau liceu:

"Conducerea şcolii urmează să stabilească exact când şi unde anume s-a produs altercaţia şi dacă fetele erau sau nu în timpul orelor de curs, pentru a lua măsurile ce se impun.".

Mie mi se pare ca violenta prezentata in imagini este la fel de grava indiferent de locul unde s-a produs si ca legislatia (in niciun caz scoala!) ar trebui sa penalizeze drastic violenta. Sau se impun masuri mai blande pentru violenta in afara scolii?

Legislatia ar trebui modificata astfel incat cei care profita in mod deliberat de sistemul juridic ridicol romanesc sa nu se mai termine de ras dupa ce comit acte de violenta si sunt mutati la alta clasa sau li se scade nota la purtare!

Nu ma simt atat de afectat emotional de imaginile prezentate, cat ma afecteaza emotional legislatia care protejeaza infractorii si isi bate joc de oamenii normali!

Cine stie, poate ca individele violente sunt pilele si protejatele cuiva, si totul va fi uitat odata cu trecerea timpului. Sau poate o vor tine tot asa, fara teama de prevederile ridicole ale legii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu