luni, 22 mai 2017

Arhiva SIPA sau politia politica mafiota in actiune

S-a starnit multa valva in ultima vreme in jurul arhivei SIPA si in jurul modului in care statul nu isi protejeaza propriile informatii secrete. Din acest motiv, mi se pare ca serviciile secrete romane sunt mai degraba servicii oculte, iar statul roman, in masura in care isi distruge documentele despre propria activitate, este la fel de ocult.

Desi Tudorel Toader, Ministrul Justitiei, considera ca arhiva SIPA este doar "o pată pe obrazul justiției române" (sursa, de exemplu: https://www.agerpres.ro/justitie/2017/05/22/tudorel-toader-arhiva-sipa-o-pata-pe-obrazul-justitiei-romane-voi-publica-numele-celor-care-au-vizitat-o-08-02-15), in fapt este vorba de mai mult decat atat.

SIPA, initial un serviciu de informatii destinat penitenciarelor, a fost transformat in politie politica impotriva magistratilor. Regasim aici modul fraudulos si discretionar de operare al statului mafiot totalitar. Remarcam ca spionarea vietii private a unor cetateni (in cazul de fata romani) nu este o caracteristica a comunismului, ci a oricarui centru de putere, indiferent ca este comunist, capitalist, feudal sau sclavagist.

Se pun niste intrebari imediate, care, asa cum suntem obisnuiti, vor ramane fara raspuns datorita dictaturii politico-economice mafiote totalitare care controleaza Romania:

1. De ce nu a fost securizata arhiva SIPA?

2. Cine a avut acces fara drept la arhiva SIPA?

3. Cine este beneficiarul si utilizatorul final al informatiilor din arhiva SIPA?

4. Cine a orchestrat culegerea de informatii nelegale din viata privata a magistratilor si de ce?

5. Cine raspunde pentru deturnarea scopului initial al SIPA, pentru culegerea ilegala de date, pentru nesecurizarea arhivei, pentru manipularea datelor din arhiva, pentru manipularea justitiei?

Exista niste ilegalitati petrecute, dar nu exista nume legate juridic de aceste fapte.

In sectorul privat, administratorul unei firme este raspunzatorul direct pentru tot ce se intampla in firma, chiar daca este vorba de faptele altora. De exemplu, daca un contabil al unei firme comite ilegalitati (din prostie sau din interes) si prejudiciaza statul, atunci administratorul firmei este tras imediat la raspundere, chiar daca nu are nicio vina. N-are decat administratorul firmei sa dea apoi in judecata contabilul si sa-i ceara daune in instanta pentru pagubirea firmei.

In cadrul institutiilor statului nu se procedeaza la fel: nu exista un admistrator al institutiei (directiei, departamentului etc), care sa raspunda juridic in fata unei institutii de control a statului imediat dupa constatarea unor ilegalitati. De obicei incepe un simulacru de ancheta care nu duce la nimic, acoperindu-se ilegalitatile si irosindu-se astfel alti bani ai contribuabililor.

In institutiile statului se promoveaza atotputernicia liderilor, comportamentul discretionar fata de subordonati si cetateni, si lipsa de raspundere in fata legii, chiar daca sunt evidente prejudicii sau ilegalitati imediate!

Sursa http://evz.ro/arhiva-sipa-informatii-ministri-presedinte.html afirma ca sistemul de monitorizare video de la intrarea in arhiva nu a functionat o mare perioada de timp. Deci nu se stie cine a a vut acces la informatiile din arhiva care contine secrete de stat!

Asta este organizarea unui stat de drept? O organizare bazata pe utilizarea dupa bunul plac a informatiilor sau pe distrugerea dupa bunul plac a informatiilor?

Numai un stat mafiot totalitar, compus la varf din tradatori de elita, isi bate joc de informatii cu atata dezinvoltura!

Oare cate informatii disparute convenabil pentru cei interesati mai exista?

Se stie, de exemplu, ca exemplarul original clasificat al autostrazii fictive "Bechtel" a disparut dupa ce s-a vazut ca lucrarea nu se va finaliza niciodata, dar statul pompa bani publici cu nemiluita in firma Bechtel!

Am vazut ca si dosarul original al ticalosiei de proces al sotilor Ceausescu a disparut din arhive fiind furat, probabil, in 2003 (sursa: http://jurnalul.ro/special-jurnalul/cum-a-disparut-dosarul-sotilor-ceausescu-54085.html)! Cica acest dosar a fost reconstituit... Pe baza a ce? A casetei masluite difuzate dupa ce Petre Popescu nu mai stia ce prostii sa inventeze ca sa tina populatia in fata televizorului in decembrie 1989? Ce date semnificative pentru lovitura de stat din decembrie 1989 au disparut din dosar?

Tudorel Toader bate campii anuntand ca va publica numele celor care au vizitat arhiva SIPA (sursa: https://www.agerpres.ro/justitie/2017/05/22/tudorel-toader-arhiva-sipa-o-pata-pe-obrazul-justitiei-romane-voi-publica-numele-celor-care-au-vizitat-o-08-02-15). De unde stii, bre, cine a vizitat arhiva pe vremea cand nu functiona monitorizarea video? Ai avut camere video personale? Ce relevanta au numele pe care ni le oferi, daca nu ai numele celor nevizualizati de camerele video?

Si de ce avertizeaza Toader ca va publica niste nume? De ce nu a dat direct numele, dupa care n-avea decat sa anunte ca a publicat deja lista lu' Peste? Trebuia prevenit cineva?

Cica justitia functioneaza in Romania... Poate doar justitia privata (de cate ori a furat cineva de la mafie?).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu