luni, 1 mai 2017

Consecintele nefaste ale muncii

1 Mai, Ziua Muncii.

Un bun prilej pentru ca entuziastii sa se duca la mare pentru nimic si sa stea in frig si ceata, de parca muzica, haleala, bautura si distractie nu s-ar gasi oriunde.

Un bun prilej pentru o crestere exponentiala a consumului de carne expirata bagata in mici. Micilor li se face reclama peste tot: in televiziuni, pe strada, la evenimente. Se spune ca asa-i traditia. Nu esti roman adevarat daca nu te indopi cu carne expirata amestecata cu grasime si arome identic naturale. :))

Dincolo de aceste considerente culinare, de Ziua Muncii aflam ca munca aduce numai probleme. Pe langa faptul ca in general munca onesta nu aduce prosperitate, pe langa stresul, umilintele si relele tratamente la care sunt supusi angajatii lipsiti de pile si drepturi, in Romania munca ucide de-a dreptul.

Astfel, tocmai azi, 01.Mai.2017, de Ziua Muncii, am aflat de pe sursa https://www.antena3.ro/actualitate/romania-pe-primul-loc-in-ue-statistica-nu-ne-face-cinste-411037.html ca in Romania se produc cele mai multe accidente de munca mortale din UE, raportat la numarul de salariati. Rata accidentelor de munca mortale romanesti este de peste 3 (trei) ori mai mare decat medica UE!

Deci, inca o situatie care ne "onoreaza" si de care e clar ca trebuie sa fim mandri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu