vineri, 12 mai 2017

Odioseniile statului mafiot totalitar in domeniul sanatatii: asiguratii... neasigurati!

Cel putin la nivelul Bucurestiului, CASMB (Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti) in colaborare cu ANAF au pus la punct o noua metoda de umilire a pacientilor si a cetatenilor care isi platesc asigurarile de sanatate.

Conform acestei metode, cetateni care teoretic si practic au platit asigurarile de sanatate nu sunt asigurati si li se refuza asistenta medicala pentru ca nu apar ca asigurati in sistem.

In exemplul concret de mai jos, o persoana care nu realizeaza venituri si si-a platit asigurarea de sanatate (desi nu realizeaza venituri, asa e legea: 80 de lei pe luna!) nu figura ca asigurat in reteaua CASMB.

In prima poza este prezentata chitanta eliberata de Trezoreria Sector 5 a Ministerului Finantelor Publice, datata 08.Mai.2017, care atesta plata asigurarilor de sanatate pe trei luni: mai-iulie.
In poza a doua, de mai jos, la verificarea medicului de familie in calculator rezulta ca persoana care a platit nu figureaza ca asigurat!!!
Ca urmare, medicul de familie a eliberat pe 09.Mai.2017 o hartie stampilata si semnata ca persoana respectiva nu este asigurata.
Pe 11.Mai.2018 medicul de familie a eliberat o alta hartie stampilata si semnata care atesta (evident, in contradictie cu realitatea!) ca persoana respectiva nu este asigurata.

Cred ca scandalul este la inceput si inca nu a ajuns la televiziuni si in presa. Mai cred ca se prefigureaza alte cozi, busculade si nervi la sediul CASMB, situat "strategic" nu departe de aeroportul Baneasa.

Explicatia halucinanta a fenomenului este ca nu exista o baza de date comuna pe tema asigurarilor de sanatate, care sa poata fi accesata atat de CASMB cat si de Ministerul Finantelor Publice!

Adica Ministerul Finantelor Publice ia banii cetateanului (ce altceva mai conta?), dupa care, sictir, bre, cu asigurarea si cu sanatatea ta!

Cetateanul care a platit si mergea fluierand linistit pe strada, crezand ca este asigurat si ca bazele de date ale statului se actualizeaza in timp real, se trezeste ca in ochii CASMB nu este asigurat. Deci, in caz ca are o problema medicala, ciuciu!

Pentru rezolvarea lipsei de comunicare intre Ministerul Finantelor Publice si CASMB cetateanul este OBLIGAT, pe cheltuiala si pe timpul sau liber, sa mearga la CASMB cu documente in functie de situatie (persoana care nu realizeaza venituri, salariat, persionar), dupa care, pe baza documentelor, situatia se actualizeaza si se valideaza si de catre CASMB!!!

Conform mentalitatii statului mafiot totalitar si liderilor acestuia, nu este o problema ca astfel batrani, invalizi, bolnavi, femei gravide sunt pusi aiurea pe drumuri si purtati pe la cozi inutile! De fapt, evident ca acesta este scopul final: batjocorirea cetateanului!

Propun ca nesimtitii/ dobitocii/ leprele, gunoaiele umane (etc) care au "pus la punct" acest sistem sa fie obligati prin hotarare judecatoreasca sa procedeze astfel la cumparaturi: chiar si atunci cand cumpara o paine, sa plateasca mai intai pretul painii la fisc, apoi sa mearga cu chitanta la serviciul contabilitate al magazinului pentru validare, de abia apoi urmand sa intre in posesia painii.

Cum este posibil ca o chitanta eliberata de Ministerul Finantelor Publice, care atesta stingerea obligatiei de plata a asigurarilor de sanatate, sa nu fie recunoscuta de angajatii unei alte institutii a statului?

Ei, uite ca in Romania șnapanilor care ne "conduc" este posibil si asa ceva!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu