joi, 18 mai 2017

Politica risipei de bani publici, tipica mafiei politico-economice

INTRODUCERE. Din experienta personala de viata de pana acum, politica nationala (si chiar internationala, in general) inseamna sclavagism institutionalizat practicat de stat prin impunerea de taxe aberante catre contribuabili, dupa care urmeaza sifonarea banilor publici de catre mafiile politico-economice centrale si locale.

25.Aprilie.2017
Conform sursei https://www.news.ro/social/grindeanu-solutia-fostului-guvern-a-fost-un-site-unde-romanii-sa-se-poata-plange-de-lipsa-medicamentelor-uitand-sa-si-rezolve-problema-1922404225002017041016925447, aflam urmatoarele:

”Soluţia fostului Guvern la problemele sănătăţii a fost să facă un site unde românii să se poată plânge de medicamentele sau vaccinurile care lipsesc, uitând să şi rezolve problemele lor.";

"Şeful Executivului a precizat că trebuie revizuită complet politica de preţuri pentru a exista siguranţa că banii publici nu sunt risipiţi."!

Adica prim ministrul invoca exemplul concret al sanatatii, referindu-se la preturi incorecte si la bani publici risipiti.

Si cand se va intampla revizuirea completa a politicii de preturi? Din moment ce nu exista un termen ferm, rezulta ca politica de preturi nu se va revizui niciodata, deci banii publici vor fi risipiti in continuare. Macar asa ne-am clarificat ideile in privinta furtului institutionalizat de bani publici.

O confirmare anticipata a viitorului de aur al risipei de bani publici vine de la un raport al expertforum.ro, de pe sursa http://expertforum.ro/wp-content/uploads/2016/03/PB-45-Clientelism-2012-2016.pdf, aparut inca din martie 2016, unde, dincolo de evaporarea necontrolabila a 7 miliarde de lei (bani publici), este scris ca:

"Partidele politice au reusit si în mandatul 2012-2016 să folosească fondurile publice în mod netransparent, prin alocări discreționare.";

"Fondul de Rezervă a fost – ca si în guvernările trecute – principalul instrument de transfer către autoritățile locale si a fost folosit de partidele aflate la putere în mod discreționar, fiind un mecanism care nu are reguli foarte clare pentru distribuția fondurilor.".

De aici inteleg in traducere libera ca democratia actuala inseamna... dictatura discretionara a banilor publici, cu acordul electoratului cu drept si chef de vot.

CUPRINS. Exemple concrete pe scurt de bani publici risipiti. Doritorii de detalii pot parcurge sursele citate.

26.Aprilie.2017
Conform sursei http://m.romanialibera.ro/special/dezvaluiri/suszi-srl--sugativa-de-bani-publici--ultima--victima--a-firmei-rechin-este-agentia-romana-de-salvare-a-vietii-omenesti-pe-mare--arsvom-a-bagat-9-milioane-de-euro-in-conturile-srl-ului---dezvaluire-rom%C3%82nia-libera-447559, aflam ca:

"Suszi SRL. Sub acest nume inofensiv se ascunde un adevărat rechin al achizițiilor publice, o firmă care câștigă zeci de milioane de euro de la stat. Și nu oricum, ci din postura de unic ofertant la licitații. Ultima “victimă” a Suszi SRL din Constanța este Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), care a băgat peste nouă milioane de euro în conturile SRL-ului."!

27.Aprilie.2017
Conform sursei http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-subiectele_zilei-21735867-subiectele-zilei-6-modalitati-prostire-proprietarilor-bloc-suszi-srl-sugativa-bani-publici-ultima-victima-firmei-rechin-este-agentia-romana-salvare-vietii-omenesti-mare-vise-europene-distruse-brexit.htm, aflam ca:

"ANOFM a risipit multi bani UE intr-o campanie de informare, dar oamenii tot someri au ramas. Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a cheltuit aproape trei milioane de euro, bani de la Uniunea Europeana, pentru o campanie de constientizare a necesitatii imbatranirii active, derulata pe tv-uri si in presa scrisa."!

25.Aprilie.2017
Conform surselor https://stiripescurt.ro/pe-ce-sunt-risipiti-banii-publici/ si http://www.evz.ro/alesii-cumpara-produse-inutile.html, aflam ca:

"Sistemul electronic de achiziţii publice a fost folosit de către aleși pentru a cumpăra tot felul de lucruri inutile pentru instituțiile pe care le conduc: biciclete, cutii de compot, bocanci şi chiar unghiere. Evident, aceștia susțin că aceste achiziții au fost făcute în interes public.".

05.Mai.2017
Conform sursei https://www.vptv.ro/la-berceni-bani-publici-pentru-banci-inutile/, aflam ca:
"Primăria, prin hotărâre de consiliu local, a investit aproape 83.000 de lei, fără TV, în coșuri de gunoi și pubele. Coșurile de gunoi au costat 450 de lei, fără TVA [...]".

05.Mai.2017
Conform sursei http://www.cotidianul.ro/miliardele-risipite-ale-romaniei-300331/, aflam ca:

"România plătește milioane de euro pentru absolvenți de facultate care părăsesc țara, datoriile istorice ale rafinăriei Petromidia au fost restituite doar în parte, alcoolul vândut la târgurile organizate de stat nu este fiscalizat, creanțele externe sunt în ceață, investiția uriașă din Ucraina făcută de autoritățile comuniste consumă și azi, deși totul s-a transformat în fiare vechi, iar surplusul de emisii de dioxid de carbon ne-a adus fix zero cenți când puteam să încasăm 3 miliarde de euro. Sunt bani la care statul român a dat cu piciorul și continuă să o facă.".

18.Mai.2017
Conform sursei http://www.businessmagazin.ro/actualitate/doar-in-romania-zeci-de-institutii-au-cumparat-cele-mai-scumpe-telefoane-din-bani-publici-16325940, aflam ca:

"35 de instituţii publice, printre care primăria gorjeană Peştişani sau cele din Copşa Mică şi Caracal, până la Serviciul Judeţean de Pază Olt, au achiziţionat cele mai scumpe telefoane de pe piaţă, Iphone 7."!

3. CONCLUZII. Nu am pretentia ca am epuizat nici 1% din subiectul banilor publici risipiti. Pentru mai multe stiri despre bani publici risipiti se poate cauta (la nesfarsit) pe google.

Acestea fiind zise, unde sa se duca romanul onest? La munca sau la furat bani publici? Spune-ne, Liviule; spune-ne, Sorine; spune-ne, Klause!

Sa-mi iau Iphone 7 muncind onest in sectorul privat si strangand cureaua cativa ani? Sau sa-l achizitionez din bani publici instantaneu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu