joi, 25 mai 2017

Telenovela umoristica SIPA mascheaza faptul ca nimeni nu raspunde pentru incalcarea legii privind informatiile clasificate

Asa cum era de asteptat, ministrul justitiei nu a venit cu dezvaluiri senzationale, ci oferit lista cu cei inregistrati ca au intrat la arhiva SIPA la un moment dat. Bineinteles, Tudorel Toader nu are de unde sa stie cine a intrat neinregistrat in perioada cand nici camerele video nu functionau. Nimeni nu poate sti acest lucru in masura in care cei care au intrat fraudulos nu au vreun interes sa se afle acest lucru.

Ca o compensatie pentru lista plicticoasa a lui Toader, a aparut pentru deliciul presei un fost ministru al justiţiei, Robert Cazanciuc, care a povestit ca in arhiva SIPA a intrat o comisie, probabil o comisie de schimbare a becurilor (sursa: http://www.mediafax.ro/politic/robert-cazanciuc-ministru-justitiei-intrarile-arhiva-sipa-2013-timpul-mandatului-comisie-schimbat-bec-sri-fostul-ofiter-serviciului-avut-acces-arhiva-16377607). Sa intelegem ca unul tinea becul si ceilalti invarteau masa, conform bancului?

Cu asta, probabil ca atentia tuturor a fost suficient de deturnata de la faptul ca statul are probleme grave in privinta gestionarii documentelor clasificate, fapt care favorizeaza marii infractori, adica pe cei de la nivel inalt.

Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/neregulile-gasite-de-comisia-din-2007-in-arhiva-sipa-documente-copiate-acte-lipsa-si-un-xerox-depozitat-chiar-in-arhiva-precum-si-acte-care-au-ajuns-la-fostul-ministru-monica-macovei-16376331, printre nereguli se numara si faptul ca "nici în prezent aceste documente din arhiva operative nu sunt înregistrate în registru special conform prevederilor legii. Documentele clasificate sunt păstrate în fişete fără a avea rezoluţie de arhivare din partea Ministerului Justiţiei.".

Conform teoriei, adica legii, divulgarea secretelor de stat poate afecta siguranta nationala si apararea tarii. O arhivare fara respectarea legii (a procedurilor) poate duce la asa ceva. Daca s-a incalcat legea in cazul arhivei SIPA, de ce nu este nimeni tras la raspundere in acest caz? Pentru ca legea nu este egala pentru toti? Pentru ca mafia de stat este mai presus de lege?

Uite ca pentru incalcarea legii in cazul arhivei SIPA nu mai protesteaza niciun jurist de ocazie in Piata Victoriei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu