luni, 8 mai 2017

Cateva ciudatenii in Bucuresti

La trecerea de pietoni de la liceul Lazar, nu departe de Primaria Capitalei, se afla acest picior care sustine un panou publicitar. "Calitatea" lucrarii ma copelseste. Dar madam Firea probabil ca e prea mandra ca e romanca.
In parcul Herastrau, in zona Aleii Trandafirilor, moderna tasnitoare a fost "imbunatatita" cu un robinet vechi. Daca e luat de la o tasnitoare veche si daca cea noua nu era functionala, de ce s-au mai aruncat banii publici? Probabil pentru ca banii publici sunt in general ai nimanui si e musai sa aiba cat mai rapid un proprietar.
Tot in Herastrau, in acest an 2017 de 1 Mai nu s-au inchiriat barci si nu se pot face inca plimbari cu vaporasul, traditie incalcata dupa nenumarati ani. De ce oare? Evident, nimeni nu stie. Cautand pe internet, am aflat in schimb ca prin iulie 2016 (adica anul trecut) primaria arunca o gramada de bani publici pe barcute, caiace, hidrobiciclete, vaporase si alte asemenea (sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-21132341-primaria-capitalei-cumpara-barcute-hidrobiciclete-1-8-milioane-lei-firma-care-distribuie-cornuri-mere-scoli-are-sediul-voluntari.htm), cumparaturile fiind facute de la o firma cu doi angajati care are ca obiect de activitate "fabricarea painii, fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie", dar de fapt distribuie produse agroalimentare scolilor, spitalelor, politiei si armatei.
Tot in Herastrau continua sa ma oripileze numele lui Carol al II-lea pe aleea principala din acest parc. Incep cu aceasta ocazie o campanie care are ca scop schimbarea numelui acestei alei. Romanii, inclusiv bucurestenii, nu-i datoreaza absolut nimic acestui dictator odios si sinistru, acestui mare distrugator de tara. Doar Casa Regala il regreta, inca visand sa ajunga la ciolan pana in 2018.
Tot in Herastrau, o minte prea intunecata a considerat ca ar fi bine sa mazgaleasca panoul care marcheaza gradina japoneza. Nu ar fi mai simplu daca s-ar concedia toti paznicii din parcuri? Ca oricum, multe javre domestice nu sunt tinute in lesa, asa cum scrie pe toate gardurile parcurilor; oricum au loc prin parcuri dispute care se lasa macar cu injuraturi; oricum diversi biciclisti inconstienti si nepasatori fata de ceilalti merg cu viteza in zile aglomerate si din cand in cand mai intra in lume; oricum se produc distrugeri in parcuri intr-o veselie (asa-i romanul cand se veseleste!), fara ca paznicii sa ia pe cineva la intrebari. Sau pate ca nu mai creste tara economic daca nu au paznicii din parcuri inutilele locuri de munca...
In incheiere, in parcul Carol un mucalit a simtit nevoia sa completeze afisul care indruma catre toaleta: "lună". O fi un sarcasm? Intre timp localul respectiv s-a desfiintat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu