vineri, 19 mai 2017

Statul mafiot totalitar lupta din rasputeri pentru mentinerea conditiilor inumane din inchisori

A trecut ceva timp de cand Camera Deputatilor a votat proiectul de lege care ofera reducerea cu 20% a pedepsei detinutilor care sunt incarcerati in conditii inumane (sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/proiectul-prin-care-detinutii-isi-pot-cumpara-zile-libere-adoptat-de-deputati.html).

Din cate am vazut, politicienii si propaganda mediatica ofera teme false in locul problemei centrale, numite CONDITII INUMANE IN INCHISORI.

Temele false sunt, de exemplu:
- Urmarirea supraaglomerarii inchisorilor;
- Faptul ca o astfel de lege (a zilelor libere pentru cei care sunt incarcerati in conditii inumane) reprezinta o gratiere mascata.
- Faptul ca o lege a zilelor libere rezolva problema conditiilor inumane din inchisori.

Aceste aspecte eludeaza exact esentialul: se mentin CONDITIILE INUMANE DIN INCHISORI.

Nimeni dintre politicieni si jurnalisti nu pare dispus sa semnaleze faptul ca statul refuza sa ia masuri pentru imbunatatirea conditiilor din inchisori!

Supraaglomerarea inchisorilor este doar o parte a problemei. Dar conditii inumane inseamna si mizerie, sobolani, gandaci, frig, umezeala, hrana alterata si alte asemenea.

Singurele solutii valabile si obligatorii (sau necesare si suficiente) pentru rezolvarea conditiilor inumane din inchisori sunt construirea de noi penitenciare pentru evitarea supraaglomerarii si aducerea penitenciarelor vechi la standarde umane.

Totul ar fi perfect rezolvabil intr-un stat de buna credinta, care sa functioneze in interesul comunitatii (in interesul poporului) pe criterii de eficienta economica, nu pe criterii de furt institutionalizat si legalizat de bani publici.

Dar, nimic surprinzator, unul dintre pilonii politicii nedeclarate a statului mafiot totalitar este mentinerea CONDITIILOR INUMANE DIN INCHISORI.

De ce se intampla acest lucru? Pai, ar trebui sa ne uitam la politica generala antiromaneasca a ultimilor 27 de ani. A luat statul mafiot totalitar vreo masura importanta pentru tara in acesti ani? A luat statul mafiot totalitar "măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent", conform Articolului 47, alineat (1) din Constitutia Romaniei?

Mie mi se pare ca in perioada postdecembrista s-au distrus sistematic industria (si vorbim de dezindustrializare!), agricultura (de exemplu sistemul de irigatii si haosul restituirii proprietatilor), transporturile (de exemplu, distrugerea transportului pe caile ferate continua si in zilele noastre; in domeniul maritim nu mai avem flota comerciala; in domeniul auto statul mafiot totalitar s-a remarcat prin constructia de autostrazi fictive sau demolabile) si comertul (ce "noroc" pentru Romania ca au aparut marile lanturi internationale de magazine!).

Deci statul a facut totul impotriva romanilor. De ce ar face statul ceva in favoarea infractorilor? Daca 40% dintre romani se zbat in saracie, deci traiesc in libertate in conditii inumane, atunci de ce ar avea chef statul sa ia masuri in favoarea detinutilor din inchisori?

Pana la urma, detinutii din inchisori trebuie sa sufere si ei la fel ca orice roman onest. Altfel s-ar putea manipula sistemul, si orice muritor de foame ar intra de buna voie in inchisoare ca sa aiba parte de o viata mai linistita (casa, masa, asistenta medicala, formare profesionala, acces la programe culturale sau de intretinere a conditiei fizice).

Altfel spus, genocidul economico-social se aplica pe orice roman.

Pe de alta parte, statul mafiot totalitar a dovedit ca are mereu nevoie de infractori, pentru ca are angajati care stiu sa racoleze si sa foloseasca infractori pentru propriile activitati infractionale.

De exemplu, un grup de infractori a fost utilizat in anul 2000 pentru asasinarea lui Virgil Săhleanu (sursa: https://lmar2010.blogspot.ro/2010/08/statul-roman-dusmanul-cetateanului.html), lider sindical la SC TEPRO SA Iași (actualul ArcelorMittal Tubular Products Iași dupa ce se numise si Mittal Steel Iași). Principala "vina" a lui Virgil Săhleanu a fost ca a dorit sa anuleze contractul de privatizare prin care autoritatile transformau firma profitabila intr-o firma falimentara. Pentru cine nu stie, in 1989 SC TEPRO SA Iași era cea mai mare intreprindere de tevi sudate din lume!

Infractorii sunt folositi si la gainarii mai marunte, de exemplu la "Metoda accidentul" sau la "Reteaua denunturilor", recent evidentiata in presa (sursa: http://www.mediafax.ro/social/perchezitii-la-penitenciarul-rahova-de-unde-fane-caran-conducea-reteaua-denunturilor-clientii-gruparii-interlope-persoane-aflate-in-curs-de-urmarire-penala-16330046).

Pe de alta parte, mafia penitenciarelor se imbogateste de pe urma CONDITIILOR INUMANE DIN INCHISORI si de pe urma detinutilor, incalcand orice norma legala contra cost. In fapt, condamnatii care intretin coruptia din penitenciare si finanteaza mafia penitenciarelor sunt niste prizonieri extrem de liberi (surse: https://lmar2010.blogspot.ro/2016/09/condamnatul-la-inchisoare-este-un-fel.html; https://lmar2010.blogspot.ro/2013/10/violenta-din-penitenciare.html; https://lmar2010.blogspot.ro/2013/10/calitatea-oamenilor-legii.html).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu