Anul 2014 se termina astazi. A fost un an sec, anost, terifiant uneori, din punct de vedere politic, economic si social, la fel cum au fost precedentii, la fel cum se anunta urmatorii.
Remarcabil este faptul ca s-au implinit 25 de ani de la schimbarea regimului. Dupa o perioada atat de mare de timp se pot face bilanturi si se pot trage concluzii.
Din pacate, statul mafiot totalitar nu are chef de astfel de bilanturi, pentru ca nu ar da deloc bine pentru el. Cu ce bilanturi pozitive ar putea veni statul roman azi, la 25 de ani de la victoria Revolutiei infractorilor? Sa se laude cu peste 3.000.000 de saraci sau cu faptul ca suedezii au constatat ca Romania se confrunta cu o criza umanitara in anul 2014?
Ar fi fost de asteptat ca statul sa se laude cu productii industriale si agricole record, de nu stiu cate ori mai mari decat pe vremea comunismului (nu stiu cate tone de otel pe cap de locuitor, nu stiu cate tone de grau pe cap de locuitor, flota comerciala si productia de petrol si gaze de nu stiu cate ori mai mari decat pe vremea comunismului, existenta trenurilor de mare viteza, construirea a mii de kilometri de autostrada si asa mai departe), dar economia romaneasca nu ofera bucurii de acest tip, ci doar statistici despre distrugerea sectoarelor economice.
Daca in ultimii 25 de ani de comunism Romania s-a industrializat si si-a platit datoriile, fiind chiar pe plus, cu pretul unor sacrificii sociale, in ultimii 25 de ani de "economie de piata" Romania s-a dezindustrializat, cu pretul altor inutile si ticaloase sacrificii sociale, mult mai mari decat cele din vremea comunismului, si cu pretul incredibil al contractarii altor datorii externe, de cateva ori mai mari decat cele platite de Romania comunista.
Cum a fost posibil asa ceva?
Pe de o parte romanii, majoritar primitivi, irationali, saraci si chiar degenerati, sunt usor de prostit din vorbe, usor de calcat in picioare si nu au avut niciodata mari asteptari de la viata.
Pe de alta parte, noii lideri postdecembristi, adevarati tradatori de tara, au fost instalati la putere tocmai pentru a distruge Romania si cetatenii sai.
Coincidenta sau nu, cei 3.000.000 de saraci din 2014 corespund cu cele minim 3.000.000 de locuri de munca pe care statul postedecembrist le-a distrus cu seninatate in ultimii 25 de ani de democratie a prostiei si ticalosiei.
Cele 3.000.000 de locuri de munca nu s-au inlocuit cu absolut nimic. Pentru ca tradarea tarii si a cetatenilor ei sa fie desavarsita si pentru ca genocidul economico-social sa fie desavarsit, Romania (prin liderii ei) a refuzat constant sa acceseze fonduri europene pentru modernizarea tarii!
Astazi, la 25 de ani de la victoria Revolutiei Infractorilor, Romania se prezinta ca o natiune imbecilizata, primitiva si lipsita de idealuri!
Aspiratiile individuale ale majoritatii cetatenilor romani sunt plata facturilor si hrana de zi cu zi.
Inainte de a vorbi despre aspiratiile nationale, citez Articolul 1, alineat (3) din Constitutia Romaniei (sursa: http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=1#t1c0s0a1):
"Statul român ARTICOLUL 1
(3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.".
Conform faptelor, idealurile nationale au fost distrugerea Romaniei si furtul masiv al banilor publici.
In Romania (in Bucuresti cu siguranta), mai degraba s-ar inlocui asfaltul si bordurile de 10 ori pe luna pentru imbogatirea constanta a mafiei politico-economice prin facturarea banilor publici de care sunt jefuiti legal cetatenii, decat sa se reduca taxele si sa se stimuleze initiativa privata si productia in domeniul alimentar si in cel al consumabilelor de baza, produse la care romanii au in general un acces minimal.
Unde spera sa ajunga Romania peste 25 de ani? Nicaieri. Eventual mai aproape de comuna primitiva... O mana de lături la putere manand cireada cu drept si chef de vot... Nu este uimitor ca o tara atat de saraca si cu atatea lipsuri nu-si doreste sa realizeze absolut nimic?!?
As ura obisnuitele bla-bla-bla-uri standard cu "noul an sa ne aduca", "sa privim cu incredere si speranta", "sanatate si bucurii", dar nu este cazul. De ce nu este cazul?
Pe de o parte, vedem ca idealurile nationale sunt distrugerea Romaniei si furtul masiv al banilor publici. Pe de alta parte, tot la inceputul Constitutiei Romanei este scris (Articolul 1, alineat (5):
"Statul român ARTICOLUL 1
(5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.".
Pai, daca distrugerea Romaniei si furtul masiv al banilor publici sunt idealuri nationale care nu au fost contestate de catre nimeni, inseamna ca distrugerea Romaniei si furtul masiv al banilor publici sunt perfect legale si constitutionale. Daca tara a "performat" in aceste domenii, de ce sa nu continue pe acelasi drum? De ce sa se schimbe ceva? Cine sa schimbe ceva? Populatia pare mai degraba sa aspire la prosperitate prin ilegalitate, decat sa-si doreasca normalitatea (in caz ca mai intelege cineva ce inseamna normalitatea, fara alte subintelelsuri).
Cum spunea un cantec "patriotic" ridicol si imbecilizant al "Revolutiei"? "Mai bine mort decat comunist"... Asa, si ce a pus in loc "Revolutia" lu' Peste? Lasand la o parte faptul ca acest cantecel de circoteca nu a dus (din fericire) la o sinucidere in masa (semn ca lumea a considerat ca "mai bine viu, chiar si comunist"), in zilele noastre, in prezent este "mai bine hot al banilor publici si distrugator de tara decat om simplu, onest si normal". Desigur, faptul ca o astfel de mentalitate a dus la o criza umanitara, la saracie globala si la exterminarea populatiei nu jeneaza pe nimeni, ba chiar suntem indemnati sa fim mandri ca suntem romani...
In aceste conditii, urarile de bine de la sfarsit de an mi se par o ipocrizie. Prefer sa ii las pe politicieni sa se afirme cu astfel de vrajeli, ca doar acesta este obiectul lor de activitate.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu