Sa vedem, dincolo de vorbe si abureli, prin prisma unor fapte incontestabile petrecute in ultimii 25 de ani, care au fost idealurile Revolutiei infractorilor si cum s-au realizat concret.
Sintetic, idealurile principale ale Revolutiei Infractorilor au fost:
a) distrugerea totala a economiei, transferarea sectoarelor profitabile ale economiei in proprietatea strainilor, ocuparea sectoarelor economice profitabile de catre straini;
b) scaderea uriasa a nivelului de trai al cetatenilor; saracirea populatiei; salarizarea mizerabila; absenta bonusurilor legate de performanta in sectorul privat (!); neacordarea salariilor al 13-lea si al 14-lea in sectorul privat, asa cum se intampla peste tot in occident, prin lege; munca la negru sau la gri.
c) Infractionalitatea globala; coruptia generalizata; mafiotizarea Romaniei;
d) Impunerea de taxe si impozite aberante pentru finantarea cheltuielilor discretionare, ineficiente si mafiote ale autoritatilor.
Voi enumera ramurile economiei si voi da cateva exemple de distrugere sau de preluare straina pentru fiecare ramura economica, cu mentiunea ca o descriere completa si detaliata a distrugerii economiei romanesti pe fiecare ramura industriala si la nivel de intreprindere este imposibil de realizat de catre o singura persoana, in special din lipsa de timp. Intr-o tara normala si intr-o societate careia ii pasa cat de cat de tara si de sine, acest articol ar putea fi completat prin comentarii punctuale despre distrugerea Romaniei.
Pentru inceput, personal am invatat in scoala generala ca economia se compune din industrie, agricultura, transporturi si comert (inclusiv turism, activitati bancare, alte servicii).
Dupa 1989 aceste ramuri economice s-au "dezvoltat" in felul urmator:
1. Industrie
Principalele idealuri ale Revolutiei Infractorilor au fost:
- Distrugerea industriei romanesti;
- Transformarea industriei romanesti intr-un morman de fiare vechi;
- Desfiintarea a peste 1,5 milioane de locuri de munca.
1.1. S-a distrus o mare parte a industriei constructoare de masini din Romania.
De exemplu, au disparut, printre altele:
- Uzina de autocamioane Brasov;
- Fabrica de tractoare Brasov;
Exemplu de privatizare "de succes": Uzina Aro Campulung a fost privatizata pe 180.000 de dolari in 2003; in loc de investitii, fabrica a intrat in faliment in 2006; activele au fost vandute pe 16,5 milioane de dolari (de aproape 100 de ori valoarea sumei cerute la privatizare!!!).
1.2. Exemple de fabrici sau platforme industriale disparute in Bucuresti:
- Rocar (Autobuzul);
- Vulcan;
- Republica (conform Elenei Udrea in campania electorala din 2014, de la 70000 de angajati pe platforma s-a ajuns la 1 angajat in 2014!);
- UMEB;
- Electrotehnica
- Tricodava;
- Miraj;
- Timpuri noi;
- Semanatoarea.
1.3. Industria siderurgica a Romaniei cuprindea mari combinate siderurgice in urmatoarele orase:
- Hunedoara;
- Resita;
- Galati;
- Calarasi.
Industria siderurgica romaneasca a fost privatizata pe nimic si este controlata in general de firme din... Luxemburg: ArcelorMittal si Tenaris! Combinatul siderurgic din Resita apartine unei firme ruse.
Evolutia combinatelor sideruregice in aceste orase:
- In Hudedoara, de la 20000 de angajati in 1993 s-a ajuns la 820 in 2011!
- La Resita, de la 10400 angajati in 1990 s-a ajuns la 800 de angajati in 2011!
- La Galati, de la 40000-50000 de angajati (inca din anul 1972!) s-a ajuns la 7300 de angajati in 2013!
- In Calarasi, de la 6500 de angajati in 1989 s-a ajuns la 500 de angajati in 2011!
De mentionat ca Petre Roman declara la inceputul anilor '90, mintind deliberat, ca economia Romaniei este un morman de fiare vechi. Combinatul siderurgic de la Calarasi era o investitie recenta, a ultimilor ani ai regimului comunist, care costase pana atunci 1,8 miliarde de dolari, care inca nu fusese finalizata si care folosea una dintre cele mai avansate tehnologii ale acelor timpuri! Probabil ca Petre Roman conducea in continuare Revolutia Infractorilor dand mesaje codificate la televizor, dupa modelul diversiunilor televizate cu "teroristi" din decembrie 1989. Probabil ca declaratia televizata a lui Petre Roman in care s-au pronuntat cuvintele cheie "morman de fiare vechi" a insemnat semnalul inceputului falimentarii industriei grele romanesti si vinderea marilor colosi industriali ad literam la fier vechi!
1.4. Intre 1990 si 2003 industria romaneasca a pierdut peste 1.700.000 (1,7 milioane) locuri de munca! Considerand grosier 100 de euro taxe lunare din munca per loc de munca pierdut, rezulta ca statul a pierdut anual 1200 de euro per loc de munca desfiintat din industrie, sau
1.700.000 x 1.200 = 2.040.000.000 euro pierdere anuala pentru 1,7 milioane de locuri de munca.
Deci, rotund, statul pierde anual numai din lipsa acestor locuri de munca peste 2 miliarde de euro din taxe!
In plus, statul pierde lunar 48 de euro TVA per salariat, considerand (mult subevaluat) ca salariul lunar obtinut de un lucrator in industria grea ar fi de 200 de euro net, si considerand ca acest salariu minuscul se cheltuie integral lunar. Adica, 48 euro x 1.700.000 salariati x 12 luni = 979,2 milioane de euro.
Sintetic, statul mai pierde circa 1 miliard de euro anual datorita desfiintarii acestor locuri de munca.
Aritmetica pura ne arata ca desfiintarea a peste 1,7 milioane de locuri de munca in industrie inseamna la nivelul salariatilor si consumului pentru bugetul de stat o pierdere de 3.000.000.000 de euro (3 miliarde de euro) anual din taxe care nu se mai incaseaza!
In plusul plusului, daca aceasta industrie romaneasca nu ar fi fost falimentata in mod deliberat, ci ar fi functionat pe principii de eficienta economica, statul ar fi castigat alti bani din activitatea comerciala a firmelor falimentate!
Cu 3 miliarde de euro gaura anuala in buget, nu e de mirare ca in Romania se platesc in 2014 (la fel ca si in anii anteriori) cele mai mari si mai abuzive taxe!
Nu este ciudat ca aceste calcule simple apar pe un blog anonim si nu ca niciun politician, economist sau jurnalist nu a stiut sa faca aceste calcule pana acum?
1.5. Petrolul romanesc a fost privatizat pe nimic catre OMV.
2. Agricultura.
Principalele idealuri al Revolutiei Infractorilor au fost:
- Distrugerea sistemului de irigatii romanesc;
- Introducerea chimicalelor latent mortale in alimente;
- Romania sa devina mare importatoare de produse agricole, desi pe vremea comunismului era exportatoare!
Romania are circa 10 milioane de hectare de terenuri arabile, adica aproximativ un hectar la doua persoane!!! Conform unei evaluari din 2008, aproximativ 7 milioane de hectoare sunt nelucrate! Daca o singura persoana ar lucra nu unul, ci doua hectare, tot s-ar crea... 3,5 milioane de locuri de munca!!!!!!!!!!
Hai sa zicem ca daca un singur roman, extrem de productiv si bun la toate, ar lucra 7 hectare de teren arabil. S-ar crea instantaneu milionul de locuri de munca promis in 2012 de USL!
Din nou aritmetica pura probeaza bataia de joc din economia romaneasca, ticalosia incontestabila a autoritatilor si politica antiromaneasca dusa de autoritati! Cum comenteaza guvernantii, politicienii si economistii aceste situatii?
3. Transporturi
Principalele idealuri ale Revolutiei Infractorilor au fost:
3.1. Transporturi rutiere:
- Cheltuirea banilor publici pe autostrazi fictive;
- Cheltuirea discretionara si supraevaluata a banilor publici pe infrastructura fictiva sau de calitate execrabila.
3.2. Trasporturi pe calea ferata:
- Falimentarea cailor ferate romanesti;
3.3. Transporturi navale:
- Desfiintarea flotei maritime comerciale a Romaniei: pana in 1990 aceasta flota numara circa 300 de nave, iar in 2011 mai avea doar 5 nave; din flota de pescuit oceanic a Romaniei nu a mai ramas nimic (circa 100 de pescadoare, nave colectoare si 12 nave frigorifice de transport)!
4. Comert, turism, activitati bancare, alte servicii.
Principalele idealuri ale Revolutiei infractorilor au fost:
4.1. Demolarea micilor afaceri private romanesti aparute dupa 1989 (micile magazine construite pe domeniul public) si favorizarea marilor lanturi de magazine internationale;
4.2. Falimentarea, distrugerea si degradarea activelor din turism create pe vremea comunismului, privatizarea lor prin metoda preluarii in locatie de gestiune de catre nulitati; conform sursei http://www.observatordebacau.ro/2009/12/21/dupa-20-de-ani-privatizarea-in-turism-vacanta-prelungita-din-89-pana-in-2000.html,
"Cele mai mari erori au fost locaţiile de gestiune şi apoi normele de divizare a societăţilor comerciale din turism. Societăţile au fost divizate pentru ca fiecare chelner, şef de recepţie, şef de hotel nepregătit profesional, fel de fel de bişniţari, să devină proprietari de baze turistice, baze care au fost exploatate sălbatic, practicându-se evaziunea fiscală, şi care au distrus imaginea şi atracţia turistică a României”;
- Plasarea turismului romanesc pe ultimele locuri in Europa; conform sursei http://www.cotidianul.ro/romania-codasa-in-ue-la-venirea-de-turisti-straini-231854/ din februarie 2014, Romania este codasa in UE la numarul de turisti straini in 2013:
"Top 5 – state cu cele mai multe înnoptări înregistrate în 2013
1. Spania – 251,9 milioane
2. Italia – 179,6 milioane
3. Franţa – 132,2 milioane
4. Marea Britanie – 116,7 milioane
5. Austria – 78,1 milioane
Top 5 – state cu cele mai puţine înnoptări înregistrate în 2013
1. Letonia – 2,7 milioane
2. Lituania – 2,8 milioane
3. România – 3,5 milioane
4. Estonia – 3,9 milioane
5. Slovacia – 4,3 milioane.
După cum se poate observa, decalajul la număr de înnoptări dintre România şi principalii 5 competitori pe piaţa turistică europeană este unul imens. În ceea ce priveşte poziţia României în topul statelor cu cel mai mic număr de înnoptări, situaţia este de fapt şi mai „neagră”. Cele două state care sunt sub noi, Letonia şi Lituania, au împreună o suprafaţă de 129.789 km2, faţă de 238.391 km2 cât are România, şi implicit mult mai puţine unităţi de primire a turiştilor. Practic se poate spune că de fapt România este pe ultimul loc în ceea ce priveşte înnoptările la nivelul Uniunii Europene."!!!
4.3. Desfiintarea sportului de masa si distrugerea multor baze sportive;
4.4. Cheltuirea iresponsabila a banilor publici pe achizitii neperformante in domeniul medical; transformarea domeniului sanatatii intr-o mafie care se ocupa cu medicina fictiva: prescrie tratamente fictive, internari fictive, deconturi fictive de medicamente; transformarea medicilor in vraci care prescriu contra comision medicamente mai scumpe si inutile la comanda marilor concerne producatoare de medicamente; transformarea medicilor in vraci care prescriu analize inutile;
4.5. Tansformarea actului medical intr-o bataie de joc:
- Pacientii si rudele acestora sunt descurajati sa cunoasca prea multe detalii cu privire la situatia clinica a bolnavilor; documentatia medicala referitoare la pacient ori nu este pusa la dispozitia rudelor de gradul I, ori este incompleta;
- Exista numeroase cazuri de decese absurde cauzate de boli care in mode normal nu ar trebui sa puna viata pacientilor in pericol;
- In multe spitale este mizerie;
- In multe spitale pacientii contacteaza alte boli;
- Se prescriu diagnostice generale si de multe ori gresite; exista suspiciunea ca unele diagnostice sunt deliberat gresite; multe diagnostice se pun fara sa se specifice in scris argumentele care au stat la baza lor;
- Malpraxisul este judecat de sistem din interior si este greu de dovedit din cauza lipsei documentatiei medicale detaliate despre evolutia bolilor pacientilor;
- Romania este campioana negativa a Europei la foarte multe boli (poate la majoritatea bolilor).
4.6. In domeniul bancar idealul Revolutiei Infractorilor a fost crearea mafiei bancare specializate in impunerea de comisioane abuzive si ilegale catre clientii neprotejati de o legislatie echitabila.
Nu am pretentia ca am epuizat idealurile Revolutiei Infractorilor din decembrie 1989, acestea mi-au venit mai repede in minte si le-am evocat. Sigur ca despre falimentarea industriei de catre autoritatile ticaloase si tradatoare de tara si de cetateni se putea spune infinit mai mult, dar nu cred ca este treaba acestui blog sa scrie opere complete despre falimentarea industriei. Dar orice se simte lezat de omisiuni absolut involuntare poate contribui cu comentarii pe tema.
De mentionat in completare ca Revolutia Infractorilor a avut idealuri si in justitie:
- Desfiintarea unor infractiuni din Codul Penal, de exemplu subminarea economiei nationale, desi pentru aceasta presupusa infractiune a fost mitraliat in stil mafiot Nicolae Ceausescu;
- Crearea de bariere juridice pentru ca procesele contra marilor infractori sa nu se desfasoare cu celeritate si pentru ca procesele impotriva infractorilor in general sa fie costisitoare si ineficiente;
- Crearea de bariere juridice pentru ca prejudiciile create de marii infractori sa fie imposibil de recuperat;
- Crearea de facilitati juridice pentru infractori: batranii beneficiaza de reducerea pedepsei (discriminare pe motiv de varsta); se comit n infractiuni, dar se plateste doar pentru cea mai importanta, restul fiind ignorate, comasate, contopite sau comise gratis din punct de vedere al justitiei romane; se comite acelasi tip de infractiune de n ori (adica in forma continuata), dar pedeapsa se da de parca s-ar fi comis o singura infractiune; exista cazuri de pedepse cu suspendare pentru infractiuni comise in forma continuata!!!
Concluzia finala este ca in Romania s-a implementat democratia infractionala, in cadrul careia numai infractorii au dreptul la prospetitate, iar oamenii onesti au dreptul sa fie bataia de joc si sclavii infractorilor!!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu