M-am uitat pe sursele media la ce se spune despre evenimentele din decembrie 1989.
Linia mediatica generala este aceeasi ca si in cazul discursului lui Tariceanu, rostit in Parlament cu ocazia implinirii a 25 de ani de la Revolutia Infractorilor. Se sustine aceeasi minciuna: lumea a iesit in strada pentru libertate, fara referire la vreo lovitura de stat, fara referire la ce a urmat dupa caderea lui Ceausescu: politica antiromaneasca postdecembrista, saracia, mafiotizarea tarii, coruptia generalizata si asasinarea economiei romanesti.
Pe de o parte, trebuie spus ca iesirea lumii in strada nu a avut loc la nivel national, ci s-a produs in cateva mari orase (in special in Timisoara, Bucuresti, Brasov, Sibiu, Cluj).
Sursa http://ro.wikipedia.org/wiki/Revolu%C8%9Bia_Rom%C3%A2n%C4%83_din_1989 mentioneaza urmatoarele localitati unde a iesit lume in strada: Bucuresti, Timisoara, Arad, Buziaș, Sibiu, Târgu Mureș, Caransebeș, Hunedoara, Reșița, Brașov, Ghimbav, Făgăraș, Cluj-Napoca, Cisnădie, Nădrag, Alba Iulia. In total deci, 16 localitati!
Dar la Pitesti, de exemplu, unde lucram in acele momente ca inginer stagiar la Dacia, nimeni nu avea nicio treaba cu iesitul in strada. Cand m-am intors la munca, mult dupa 01.Ianuarie.1990, seful de atelier m-a intrebat de ce am lipsit atat si deja ma trecuse absent nemotivat in pontaj (e drept, cu creionul). Eu i-am raspuns "Pai, nu stiti ce s-a intamplat?", iar el m-a intrebat: "Ce s-a intamplat?". Iata deci ca la Pitesti nu se intamplase mai nimic; doar la Bucuresti cazuse presedintele (care fusese mitraliat in stil mafiot la Targoviste); tot in Bucuresti, dar si la Timisoara, Brasov, Sibiu, Cluj fusesera impuscati sau se impuscasera intre ei niste nevinovati.
Asa ca, nici vorba de o miscare revolutionara la nivel national. A fost o iesire in strada haotica, indreptata nu atat impotriva comunismului, cat impotriva lui Ceausescu. Iesirea in strada a fost generata in special de propaganda anti Ceausescu, intretinuta de posturile de radio "Vocea Americii" si "Europa libera", doua posturi occidentale de propaganda anticomunista.
Majoritatea celor care au iesit in strada in 1989 habar nu aveau ce inseamna capitalism, economie de piata, initiativa privata, drepturile omului si stat de drept.
Nici in anul 2014, dupa 25 de ani de indobitocire si imbecilizare capitalista, majoritatea romanilor habar nu au in continuare ce inseamna capitalism, economie de piata, initiativa privata, drepturile omului si stat de drept.
Dimpotriva, in 2014, la fel ca in ultimii 20 ani, populatia accepta fara sa cranceasca abuzurile de pe piata muncii si salarizarea mizerabila; tot asa cum a acceptat saracia, mafiotizarea tarii, coruptia generalizata si asasinarea economiei romanesti.
Au dorit masele iesite in strada in 1989 aceste lucruri: saracia, mafiotizarea tarii, coruptia generalizata si asasinarea economiei romanesti?
Pentru asta au iesit in strada masele in 1989: pentru saracie, mafiotizarea tarii, coruptia generalizata si asasinarea economiei romanesti?
Adica, in chip de concluzie pe baza faptelor: cu Ceasca era rau; dar dupa 1989 saracia, mafiotizarea tarii, coruptia generalizata si asasinarea economiei romanesti sunt bune si populatia nu are nimic impotriva lor?!?
Daca toate acestea, saracia, mafiotizarea tarii, coruptia generalizata si asasinarea economiei romanesti, nu au fost vointa poporului in 1989 si in anii urmatori (si evident ca toate acestea nu aveau cum sa fie vointa poporului in 1989 si in anii urmatori), atunci inseamna ca in 1989 a avut loc o lovitura de stat, numita mai exact Revolutia Infractorilor.
Dupa 25 de ani s-a demonstrat ca populatia nu are nicio putere sa schimbe relele de care... "beneficiaza" chiar ea.
Ce inseamna pentru mine momentul 1989? Inseamna momentul in care:
1. Reprezentantii statului mafiot totalitar (autoritati centrale si locale) si-au castigat libertatea de a comite discretionar faradelegi, de a duce o politica antiromaneasca, de a oprima economic populatia in beneficiul personal, de a distruge sau de a vinde economia romaneasca in beneficiul concurentei occidentale.
2. Poporul roman a devenit:
2.1. Sclavul propriilor autoritati, care jefuiesc populatia prin taxe si impozite uriase, abuzive si nesustenabile, care apoi sunt cheltuite discretionar, ineficient, uneori chiar fictiv, in beneficiul mafiei politico-economice;
2.2. Sclavul coruptiei generalizate;
2.3. Sclavul economiilor occidentale. Asa zisii investitori vin in Romania doar pentru ca romanii sunt platiti PENTRU ACEEASI MUNCA de cateva ori mai prost decat in occident. Munca s-a devalorizat crancen in Romania. In acest fel "investitorii" suprima locurile de munca din propriile tari si adancesc criza europeana!
3. Marile iesiri in strada ale populatiei si-au pierdut sensul. Acestea creeaza un haos controlat de catre cei care detin puterea si care stiu sa deturneze treptat aspiratiile strazii in interes personal. In absenta educatiei juridice in masa, populatia este perfect controlabila si manipulabila de catre autoritati. In era comunicatiilor, populatia ar trebui mai degraba sa faca un exercitiu de comunicare constructiva, sa-si afirme in scris principii si idei pe internet si sa se solidarizeze cu principiile si ideile constructive si pozitive. Dupa care, sa-si identifice si sa-si impuna prin vot lideri care sa puna in practica aceste principii si idei. Asta in cazul in care se doreste realizarea binelui personal in cadrul binelui colectiv. Altfel, daca fiecare este pentru el, atunci sistemul economico-social nu se va schimba niciodata; iar binele personal se va realiza "crestineste" calcand in picioare binele colectiv.
Caderea comunismului in 1989 in Europa si in lume a lasat capitalismul fara inamic si implicit fara tinte economico-sociale. Liderii politico-economici capitalisti au profitat de acest haos aparent pentru a-si majora profiturile (ajunse la cote aberante fata de nivelul de trai general), in total dispret fata de proprii cetateni. La fel, modelul occidental se aplica si in Romania: liderii politico-economici romani isi majoreaza profiturile, in total dispret fata de restul romanilor.
Ciudat, dar actuala situatie economico-sociala extrem de inechitabila si de aberanta la nivel mondial nu mai genereaza nici in Romania, nici in lume (desi in multe zone din lume exista proteste de durata in strada fara niciun efect) nicio revolutie... Nici macar o schimbare...
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu