Niste parlamentari au o noua propunere legislativa care inseamna in fapt un nou furt legalizat al banilor publici. Se doreste reintroducerea pensiilor speciale pentru parlamentari. Adica parlamentarii sa primeasca mai multi bani publici la pensie.
Declarativ, Guvernul si PSD sunt impotriva initiativei, invocandu-se incalcarea principiului contributivitatii daca aceasta lege ar fi aprobata. Adica parlamentarii nu ar primi pensii proportionale cu contributiile.
Dincolo de asta, se incalca, la fel ca in orice domeniu retribuibil din Romania, principiul recompensarii performantei. In majoritatea sectoarelor economice din Romania si in special in mediul privat, majoritatea angajatilor nu au inscrise in contractele de munca niciun fel de bonusuri de performanta si eficienta. Altfel spus, muncesti de 2 lei, iei 2 lei; muncesti de 200 de lei, iei tot 2 lei.
Iar in Parlament despre ce eficienta poate fi vorba? Exista indicatori economici obiectivi cu care sa se masoare nivelul de trai al cetatenilor? Pot parlamentarii sa vina cu date statistice si sa spuna: la inceputul mandatului salariul mediu era 1500 de lei lunar si la sfarsitul mandatului este de 3000 de lei lunar?
Singurul indicator palpabil al "performantelor" Parlamentului si Guvernului sunt cei peste 3.000.000 de saraci asumati de catre Guvern.
Pentru asa ceva vor parlamentarii pensii speciale? Eu as spune ca le-ar trebui reduse salariile cu 90%! Sau ca ar trebui concediati toti! Sau sa-si dea demisia toti! Sa vina altii mai buni! Nu e clar ca astia ori sunt nemernici, ori incapabili?
In general, dupa cum s-a vazut, parlamentarii vin la munca doar cand au chef, iar venitul la munca nu inseamna neaparat munca, ci dimpotriva: circ in Parlament, stat pe calculator sau chiar dormit. Candva se mai citeau ziare, acum nu prea mai exista pesa scrisa. Merita asa ceva premiat?
Nu ar trebui sa fie un conflict de interese faptul ca parlamentarii isi acorda singuri drepturile salariale? Nu ar fi mai normal ca asa ceva sa se intample prin referendum? Sau, in orice caz, drepturile banesti ale parlamentarilor sa fie stabilite de altcineva, nu de catre ei insisi. La fel de normal ar fi ca veniturile parlamentarilor sa fie corelate cu performantele.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu