luni, 14 noiembrie 2016

Cauzele votului "antisistem" in Republica Moldova si Bulgaria

Uniunea Europeana este din ce in ce mai impopulara si a devenit de la o vreme o adevarata sperietoare pentru cetatenii si alegatorii din diverse state.

Daca o formatiune politica vrea sa piarda alegerile, este suficient sa vorbeasca despre "parcursul european", despre "intregrarea in UE", despre "apartenenta la UE".

Dupa cum s-a anuntat in presa, in Republica Moldova alegerile prezidentiale au fost castigate de candidatul Igor Dodon, considerat de orientare pro rusa, iar in Bulgaria alegerile au fost castigate de candidatul Rumen Radev, considerat si el pro rus.

Dupa cum se vede, interesul pentru actuala Uniune Europeana nu mai exista la nivel de cetatean al Uniunii Europene. Iar motivele sunt obiective.

1. Populatia Uniunii Europene devine din ce in ce mai saraca, inclusiv in tarile dezvoltate.

2. Locurile de munca in Uniunea Europeana sunt din ce in ce mai prost platite. Multe locuri de munca din tari industrializate (Franta, Germania) au fost relocate in tari ca Romania sau China, pentru a se plati mai putini bani pe forta de munca, fapt absolut discriminatoriu la nivel de cetateni ai UE, aparent egali in drepturi, dar nu si in drepturi salariale. Politica de creare de noi locuri de munca la nivelul UE este demagogie pura.

Munca la negru si sclavia in statele dezvoltate ale UE se mentin la cote ridicate si nu se doreste combaterea lor. In general, cetatenii noilor state ale UE nu au acces direct pe piata muncii in UE, ci sunt preluati de firme de intermediere care ii angajeaza pe salarii mult mai mici decat cele normale in statele respective.

In plus, cazarea imigrantilor angajati in statele dezvoltate ale UE este sub standardele interne ale acestor state. Imigrantii provenind din tari ca Romania sau Bulgaria, angajati in statele dezvoltate ale UE, stau in general la gramada, nefiind sprijiniti de firmele la care lucreaza sa isi inchirieze locuinte individuale, fiind privati de intimitatea la care ar avea in mod normal dreptul.

A se vedea, de exemplu, cazul soferilor de TIR (sursa: http://www.evz.ro/soferi-romani-abuzati-chiar-pana-la-moarte-mafia-patronilor-si-lipsa-controalelor-au-nascut-noii-sclavi-ai-europei.html).

La niciun nivel de putere din institutiile UE sau din statele UE nu se demasca sclavia, munca la negru, traficul de persoane si salarizarea mizerabila a imigrantilor.

3. In multe din noile state membre (Romania, Bulgaria) coruptia nu a disparut dupa intrarea in UE, ci a inflorit si se mentine foarte ridicata. In acelasi timp, coruptia la nivelul UE s-a dovedit a fi foarte ridicata, in special in tarile mediteraneene (Grecia, Italia, Franta, Spania), dar si in Portugalia, Belgia, Germania.

Coruptia exista si pare foarte bine pusa la punct chiar si la nivelul institutiilor europene, iar faptele de coruptie din aceste institutii sunt mult mai greu de dovedit din cauza controlului greoi sau realizat cu rea credinta, procedurilor greoaie, imunitatii multor angajati in institutiile europene, imposibilitatii presei de a avea acces la informatii detaliate cu privire la activitati.

De exemplu, sursa http://www.coruptia.ro/2016/08/adevarul-microsoft-coruptia-ue-politie-politica-olaf/ vorbeste de o afacere Microsoft la nivel european si de ilegalitati comise la varful OLAF (Oficiul European de Lupta Antifrauda)!

4. Violenta la nivelul UE este in crestere constanta. Pe langa mafiile interne de drept comun din diversele state, traficul international de persoane si sclavia bazata pe violenta (inclusiv sclavia sexuala) au crescut constant la nivelul UE.

Atentatele realizate in numele fanatismului religios au devastat si traumatizat cateva state industrializate ale UE (mai ales Franta in ultimul an).

In ultimii ani, imigrantilor din unele tari arabe (in special din Siria) li s-a permis accesul necontrolat in UE, fara respectarea propriilor legi ale UE, in urma presiunilor facute de liderii Germaniei, Frantei si al Comisiei Europene. Acest fapt a contribuit si contribuie in continuare la cresterea violentei si a faptelor antisociale in UE.

In aceste conditii, nu este de mirare ca Marea Britanie s-a exprimat prin referendum in favoarea parasirii Uniunii Europene, dupa cum nu este de mirare ca alte state ale Uniunii Europene (precum Bulgaria) nu exclud o colaborare cu Rusia (de altfel Germania colaboreaza excelent cu Rusia, in ciuda povestilor si pozitiilor oficiale de complezenta). Nu este de mirare nici faptul ca in Republica Moldova candidatul pro UE a piedut alegerile.

Uniunea Europeana, la varful ei, este o organizatie care beneficiaza de o finantare uriasa din banii contribuabililor statelor membre si care scapa oricarui control, in ciuda propagandei ca ar fi altfel. In raport cu finantarea, contraperformantele institutiilor europene sunt pe masura, adica la fel de uriase. O uriasa manipulare economico-sociala a avut loc la nivelul UE cu ocazia "crizei" de dupa 2008. Banii europeni se arunca pe toate prostiile (de exemplu pentru capitalizarea bancilor neperformante) sau nu se cheltuie deloc, fapt foarte vizibil in Romania noastra. Varful Uniunii Europene este perceput ca o mafie politico-economica privilegiata, extrem de bine platita, dar total lipsita de control si de criterii economico-sociale de performanta.

Poate ca peste 50 de ani, la fel ca in alte situatii politice cu iz conspirationist, vor aparea documente declasificate, legende si acuzatii impotriva unor persoane care nu vor mai putea raspunde in fata legii.

Pana atunci, sa nu-i blamam pe cei care voteaza "antisistem", adica in favoarea unei indepartari de Uniunea Europeana. Nu inseamna ca apropierea de Rusia ar aduce cuiva numai lapte si miere, dar, asa cum se prezinta astazi, Uniunea Europeana ar trebui desfiintata.

Un simplu tratat intre statele UE sau de oriunde, referitor la respectarea drepturilor omului si la libera circulatie a persoanelor, bunurilor, serviciilor si capitalurilor ar fi absolut suficient. Restul este balast.

"Politicile" Uniunii Europene probabil ca arata foarte bine pe hartie (la fel ca orice fel de propaganda), dar in realitate lipsesc cu desavarsire.

Crearea si finantarea unor institutii suprastatale de tipul institutiilor Uniunii Europene inseamna doar finantarea unei mafii politico-economice trans statale.

Modul de lucru al acestei mafii politico-economice trans statale este identic cu cel al unei mafii politico-economice nationale sau locale, functionand pe baza urmatoarelor principii:

1. Se confisca o parte a averii personale a cetatenilor sub forma de taxe si impozite;
2. O mica parte a taxelor si impozitelor servesc cheltuielilor curente de functionare ale institutiilor;
3. Majoritatea taxelor si impozitelor se distribuie apoi preferential, transferandu-se majoritar in buzunarele privilegiatilor;
4. Cei care distribuie beneficiaza de "comisioane" sau chiar pot fi, intr-un circuit financiar mai scurt sau mai lung, prin rude sau prin interpusi, in spatele firmelor privilegiate, abonate la bani publici.


"Marile proiecte" sunt cel mai bun pretext de a taxa cetateanul si de a-l indeparta de finantarea care se duce direct catre marii privilegiati (de exemplu firma Bechtel).
Daca ar fi altfel, atunci cetatenii Uniunii Europene ar duce-o mult mai bine si n-ar mai vota nimeni pentru indepartarea de UE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu