joi, 3 noiembrie 2016

Romania lucrului "bine" facut: decat sa impuscam salbaticiunile periculoase, mai bine sa ne omoare ele pe noi!!!

Mai intai s-a propus un ordin prin care sa fie impuscate circa 1700 de animale salbatice (552 de urși, 657 de lupi, 482 de pisici sălbatice), din cauza inmultirii excesive a acestora si a pericolelor pe care le prezentau pentru oameni (sursa: http://www.turnulsfatului.ro/2016/09/28/wwf-ministerul-mediului-propune-impuscarea-a-aproape-1-700-de-animale-salbatice-strict-protejate/).

Dupa care, imediat au sarit in sus asociatiile care au ca obiect de activitate ura fata de oameni, contestand acest ordin.

Cum nu exista asociatii iubitoare de oameni, adica nu exista opozitie in fata urii de oameni, ordinul care permitea impuscarea animalelor a fost rapid retras (sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/ordinul-care-permitea-vanarea-a-1700-de-ursi-si-lupi-retras-dupa-reportajul-protv-doar-suas-va-mai-putea-impusca-animale.html).

Printre altele se invoca faptul ca nu se propun alternative la impuscarea salbaticiunilor agresive, in fapt nu se procedeaza la relocarea acestora! Adica un urs agresiv ar trebui relocat ca sa mai atace oameni sau animale domestice si pe alte meleaguri.

Daca pentru cresterea salariilor mizerabile ale cetatenilor guvernul si presedintele au nevoie de o perioada indelungata de gandire, in cazul costurilor cu relocarea jivinelor salbatice nu trebuie facuta nicio analiza, existand, probabil, surse nelimitate de finantare la buget. De exemplu, sumele destinate majorarilor salariale pot fi transferate fara probleme la relocarea salbaticiunilor agresive.

De remarcat ca pe lista animalelor care ar fi trebuit impuscate nici nu figurau mistretii, care se pare ca pot fi impuscati la liber intre 1 august si 15 februarie.

Urmarile contramandarii ordinului de impuscare sunt firesti: in continuare oamenii sunt atacati si chiar ucisi de salbaticiuni, ca sa nu mai vorbim de pagubele constante pe care salbaticiunile le produc in gospodarii rurale. Iar ursul care a terorizat cateva ore orasul Sibiu este doar cireasa de pe tortul nesimtirii autoritatilor fata de proprii cetateni.

1. Pe 31.10.2016, un cioban a fost omorat de mistreti impreuna cu cainele sau in comuna Cehal (judetul Satu Mare), fiind gasit mutilat pe camp (sursa: http://www.gazetanord-vest.ro/2016/10/satmarean-ucis-de-mistreti-pe-camp/)!

In raport cu cazul Ionut, copilul de 4 ani omorat si mancat de caini la Bucuresti, exista niste diferente.

La tara e mai greu cu protestele si cu miscarile de strada! Localnicii sunt mai putini, iar reunirea lor intr-un protest nu ar interesa sau speria pe nimeni. Distanta fata de autoritatile centrale este de o zi de mers cu trenul. Distanta fata de televiziunile centrale este de o zi de mers cu masina (eventual cu masina de teren, pentru mai multa siguranta).

Victima omorata si mutilata nu era un copil, deci lumea, opinia publica, "societatea civila" sunt mai greu de tulburat si clintit. In viziunea romanilor, se pare ca una e o viata de copil si alta e o viata de adult, adica nu inseamna ambele vieti omenesti! Probabil ca nu este cazul sa strige nimeni "Asasinii!".

Asa ca solidaritatea fata de oamenii ucisi de animalele salbatice este practic nula in Romania! De exemplu, colectivistii sunt cu victimele lor, n-au treaba cu alte victime.

Daca in cazul lui Ionut ceva lume a iesit in strada si s-au facut campanii televizate pentru omorarea javrelor sau macar pentru adunarea lor de pe strazile Bucurestiului (in provincie sau la sate javrele inca fac legea ca pe vremuri in Bucuresti!), in cazul nefericitului Aurel Piroș doar acest blog anonim face campanie pentru dreptul de a se vana si omora fara restrictii salbaticiunile care ataca oamenii si gospodariile!

De altfel, din punct de vedere juridic, tot circul cu asa zisa protectie a salbaticiunilor impotriva oamenilor este neconstitutional. Orice restrictie si pedeapsa legala (inclusiv penala) impotriva celor care omoara salbaticiuni in legitima aparare este neconstitutionala, pentru ca in Constitutia Romaniei este scris (sursa: http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=2#t2c2s0sba22):

"Dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică
ARTICOLUL 22
(1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate."
.

Toata propaganda pe care o face Marius Marinescu pe la toate televiziunile in favoarea animalelor este o bataie de joc si o manipulare.

Televiziunile dezinformeaza constant atat timp cat nimeni nu este lasat sa spuna la televizor ca oamenii au dreptul la viata si la integritate fizica si psihica!

Se spune ca daca cineva impusca un urs si il omoara, acesta este un caz penal, se deschide dosar penal si se aplica prevederile legii! Atat doar, ca prevederile legii sunt neconstitutionale in raport cu prevederile Articolului 22, alineat (1) din constitutia Romaniei.

Dintotdeauna am avut curiozitatea asta: de ce pana acum niciun inculpat nu a invocat (personal sau prin avocat) exceptia de neconstitutionalitate atunci cand a fost acuzat ca a omorat o salbaticiune ca sa-si apere viata si integritatea fizica si psihica?

Pe simplii cetateni ii pot intelege, dar avocatii mi se par ori prosti, ori de rea credinta in raport cu clientii lor.

2. Pe 29.Octombrie.2016, conform sursei http://www.ziare.com/stiri/urs/un-american-a-fost-atacat-de-un-urs-intr-o-zona-frecventata-de-turisti-din-brasov-1441530,

"Un american a fost muscat de urs intr-o zona frecventata de turisti din Brasov".

Asa cum adesea in bataie de joc ni se spune noua, ca popor, ca ne meritam soarta pentru ca acceptam sa fim condusi de toti ticalosii, tot asa putem si noi sa spunem, ca fraierul asta de american isi merita soarta daca din toata lumea asta larga a ales sa fac turism tocmai in odioasa si sinistra Romanie. Cine stie, poate ca era dependent de adrenalina. Ia de aici adrenalina, de la urs, bre! Sau poate credea americanul ca turismul e mai ieftin in Romania? Asta daca nu pune la socoteala cheltuielile cu spitalizarea si tratamentul medical. Atentie in acelasi timp la haleala expirata si la toxiinfectiile alimentare! Mult succes cu nosocomialele! Vezi sa nu le iei cu tine in America, sa le mai dai si la altii!

3. Pe 15.Octombrie.2016, conform sursei http://www.vremeanoua.ro/macel-la-stana-din-gagesti-sacalii-au-atacat-din-nou-pe-valea-prutului,

"O haitã de sacali de pe Valea Prutului a atacat o stânã din satul Peicani, comuna Gãgesti, ucigând 11 oi si rãnind alte trei."!

"Vânãtorii spun cã sacalul, numit popular si “lupul mic”, a migrat din Delta Dunãrii dupã 2012, de când a fost oprit vânatul în aceastã rezervatie naturalã de cãtre Guvernul Ponta, astfel cã ei s-au înmultit necontrolat si au migrat dupã hranã pe Valea Prutului."!

"Vânãtorii chemati sã împuste sacalii sunt neputinciosi: legea le interzice!"!

4. Pe 01.Noiembrie.2016, conform sursei http://infobrasov.net/%EF%BB%BFlupul-simbol-dacic-traieste-si-ataca-precum-in-balade-doar-in-dacia-romana/,

"O haită de lupi a atacat, zilele trecute două seri consecutiv, oile dela o stână din zona Babarunca, la peste 1500 de metri altitudine, la fondul de vânătoare Mărcuşanu, unde 64 de animale, din cele 400, au fost ucise de lupi, iar acest lucru a fost posibil din cauza faptului că la stână sunt angajaţi doar doi ciobani, iar ovinele sunt păzite de doar 3 câini de talie mijlocie."!

5. Pe 20.Octombrie.2016, conform sursei http://www.stirilekanald.ro/locuitorii-unui-sat-din-alba--terorizati-de-un-urs-ce-le-a-ucis-sapte-vaci-si-de-o-haita-de-lupi-ce-da-tarcoale-turmelor-de-oi_71444.html,

"Localnicii satului Telna, din judetul Alba, spun ca sunt terorizati, de cateva saptamani, de un urs care a ucis si a mancat sapte vaci ale satenilor, dar si de o haita de lupi care a atacat turmele de oi, fara insa sa reuseasca sa ucida vreun animal."!

6. Alte stiri despre oameni atacati de ursi.

Langa Predeal, pe sursa:
http://www.ziare.com/stiri/eveniment/barbat-atacat-de-urs-langa-predeal-1361360
In judetul Cluj pe sursa:
http://www.ziare.com/stiri/raniti/femeie-sfasiata-de-urs-in-judetul-cluj-1310257
In zona Padina pe sursa:
http://www.ziare.com/stiri/urs/barbat-atacat-de-urs-la-padina-a-fost-salvat-de-un-caine-curajos-1279752

Concluzie. PROTEJATI OAMENII, NU ANIMALELE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu