vineri, 11 noiembrie 2016

Romania lucrului "bine" facut: Mugur Isarescu, majorarile salariale si lectia recenta a istoriei

A venit randul lui Mugur Isarescu sa faca propaganda in favoarea nemajorarii salariilor. Se stie ca, potrivit sondajelor mincinoase, o gramada de lume ar avea incredere in seful de la BNR. In concluzie, Isarescu poate fi utilizat de sistem pentru a manipula si pentru a baga spaima in fraieri, in incercarea de a-i convinge ca e bine sa traiasca foarte jalnic, pe salarii cat mai mici, de dragul bugetului si al "investitiilor" statului.

Sa gandim pozitiv, poate se fac inchisori cu nivel de trai ridicat in Romania, dupa modelul norvegian, si tot romanul o sa vrea sa petreaca macar 2-3 ani pe acolo, sa simta si el ca... traieste. Cat despre munca gratis, o sa-i lasam pe Isaresti, Ciolosi, Iohannisi, Palii si alti fandositi cu pretentii sa se ocupe.

Mugur Isarescu, intrebat despre majorarile salariale, ne-a trimis la cartea de istorie contemporana, sa vedem cum s-a rezolvat, de exemplu, majorarea salariilor profesorilor din 2008.

Stim cum a fost atunci: toti parlamentarii au votat cresterea salariilor profesorilor cu 50%, dupa care a venit "criza", nu au mai fost bani (decat de furat) si s-au redus veniturile bugetarilor cu 25%. In mod ciudat, Mugur Isarescu a uitat pagina alaturata din aceeasi carte de istorie in care se vorbeste despre o "investitie" a statului: bancile neperformante erau indopate de catre stat cu bani publici ca sa nu li se faca rau in timpul "crizei".

Privind prin cartea de istorie contemporana, am descoperit nenumarate alte situatii foarte "convingatoare" pentru argumentul ca nu erau bani pentru majorarii salariale si ca nici nu vor fi vreodata.

De exemplu, pana la jumatatea anului 2011 erau cercetate pentru fapte de coruptie peste 1600 de persoane (sursa: http://lmar2010.blogspot.ro/2011/06/coruptie.html).

Tot in 2011, de exemplu:
- Remus Baciu era spaguit la greu pentru a aproba retrocedari, infractorul pretinzand 15% din valoarea retrocedarilor (sursa: http://www.mediafax.ro/social/vicepresedintele-autoritatii-nationale-pentru-restituirea-proprietatilor-arestat-pentru-coruptie-8668009/);
- Se afirma ca despagubirile de la ANRP se bazeaza pe coruptie (sursa: http://www.monitorulcj.ro/actualitate/6539-mircia-giurgiu-despagubirile-de-la-anrp-sunt-bazate-pe-coruptie)!
- Daniel Boda, sef la Agentia Nationala a Medicamentului, lua mita 5.000 de euro pentru restituirea autorizaţiei de funcţionare a unei societăţi de distribuire medicamente (sursa: http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Presedintele_Agentiei_Nationale_a_Medicamentului-Daniel_Boda-deferit_justitiei_pentru_mita_0_545945588.html);
- Sergiu Drăgancea, Şeful Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Dolj, era prins in flagrant savarsind fapte de coruptie (sursa: http://www.antena3.ro/romania/seful-agentiei-de-plati-si-interventie-pentru-agricultura-dolj-arestat-pentru-luare-de-mita-136295.html);
- Sefa ITM Timis era arestata pentru fapte de coruptie (sursa: http://www.antena3.ro/romania/sefa-itm-timis-care-cerea-bani-pentru-pdl-de-la-firme-a-fost-arestata-pentru-29-de-zile-136908.html);
- Comisarul Constantin Greu, sef la Investigatii Criminale Urziceni, era arestat pentru protejarea unor infractori (sursa: http://www.gandul.info/news/seful-biroului-de-investigatii-criminale-urziceni-arestat-in-cazul-gruparii-de-camatari-drabi-8925306);
- Din cele peste 300 de nave ale flotei maritime comerciale a Romaniei din anul 1990 mai ramasesera in 2011 doar cinci nave; din flota de pescuit oceanic nu mai ramasese minic (sursa http://ro.wikipedia.org/wiki/Flota_comercial%C4%83_maritim%C4%83_a_Rom%C3%A2niei)!

In 2012, de exemplu:
- Circa 2.300.000 romani munceau la negru, cu 900.000 mai multi fata de anul 2008 (sursa: http://www.digi24.ro/stire/Peste-2-3-milioane-de-romani-muncesc-la-negru~14305)!
- Contrabanda cu tigari si evaziunea fiscala din piete erau la vedere, dar erau ignorate de stat (sursa: http://lmar2010.blogspot.ro/2012/06/statul-mafiot-patroneaza-mafia-pietelor.html);
- In trenurile romanesti se calatorea in masa fara bilet, "nasii" isi luau spaga si transportul public de calatori se autofalimenta (sursa: http://lmar2010.blogspot.ro/2012/10/infractionalitate-de-masa-pe-caile.html);
- Fostul presedinte al CJ Botosani, Constantin Contac, si fiul sau, Liviu Contac, au fost condamnati la doar trei ani de inchisoare fiecare cu executare, pentru infractiuni de coruptie care au produs un prejudiciu de circa 5.000.000 de euro (sursa: http://lmar2010.blogspot.ro/2012/11/statul-mafiot-isi-premiaza-infractorii.html)! Sa gandim pozitiv: "baietii furasera din banii de "investitii", nu din banii de majorari salariale.

In 2013, de exemplu:
- Niste judecatoare corupte avau "tarife" pentru cei care doreau sa incalce legea si sa scape nepedepsiti (sursa: http://adevarul.ro/news/eveniment/mercurialulcoruptiei-judecatoarele-costache-dinu-aveau-stabilite-tarifepentru-sentinte-magistratele-intreceau-haine-blana-1_5143236d00f5182b850f1c81/index.html);
- Remarcam pe sursa http://lmar2010.blogspot.ro/2013/08/spaga-spaga-spaga-spaga.html fenomenul coruptiei generalizate, evidentiate concret in domeniile: invatamant, constructii, gradinita (!), magistrati, lichidatori judiciari, munca, jandarmerie, sanatate, primarie, asistenta sociala (!).

Sa zicem ca ne oprim aici cu "argumentele", dar daca vom cauta pe net dupa cuvintele cheie "coruptie stiri" ne va trece viata doar citand titlurile cazurilor de coruptie! Poate vor madam Kovesi si Ministerul Justitiei sa ne spuna cati "investitori" ai statului au fost condamnati din 1990 incoace si cate "investitii" au pagubit bugetul statului din 1990 pana in prezent.

In acest fel sigur ca vom intelege mult mai bine de ce nu trebuie majorate vreodata salariile in Romania.

Ii reamintim lui Mugur Isarescu tot din cartea de istorie cateva "mari investitii" romanesti: autostrada "Bechtel", "afacerea" "Microsoft", "afacerea" "EADS" (cercetata probabil vesnic la nivel european), alte "afaceri" cu panselute, borduri, iluminat public, autobuze RATB fara aer conditionat, terenuri de "sport", reasfaltari, reabilitari, toate finalizate cu mari gauri in buget in numele "investitiilor" statului si nemajorarilor salariale.

Evident, Mugur Isarescu, dar si antevorbitorii sai (Dacian Ciolos, Klaus Iohannis, lideri PNL si USR si altii), nu au nicio problema cu impactul bugetar devastator al "investitiilor" statului asupra bugetului statului, atat timp cat mega ticalosiile pe bani publici numite "investitii" pot fi acoperite la infinit de salariile mizerabile oferite legumelor de pe piata muncii.

Băi, Mugur, Dacian, Klaus, Gorghiu, Nicusor si restul de admiratori ai "investitiilor" statului, nu vreti sa incercati si voi o perioada sa traiti fara salarii, doar cu un pic de apa? Poate va mai vin la cap mintea si bunul simt!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu