1. Campania electorala a inceput si se desfasoara in nota obisnuita: vorbe goale si prosteala.
La televizor, candidatii vorbesc unii peste altii, se ataca la persoana, arata ce n-au facut partidele adverse (practic, sigur ca nimeni n-a facut aproape nimic, oricum mult prea putin in raport cu asteptarile si cu teoria normalului).
Programele partidelor candidate sunt formale sau inexistente. Promisiunile sunt putine sau deloc. Mai bine asa. Daca s-ar intrece toti in promisiuni desantate (autostrazi, salarii si mai stiu eu ce traznai electorale) ar fi in mod automat incredibili.
L-am vazut pe acoperitul descoperit Rober Turcescu trăncănind la postul unde "informa" corect si am schimbat canalul imediat. Poate fi credibil fostul băsist tv si actualul băsist cu carnet de partid? Ce am putea afla de la Robert Turcescu? Că nu avem sanatate, educatie, infrastructură, locuri de muncă, salarii decente, nivel de trai, justitie si asa mai departe?
Păi, aveam nevoie de Turcescu să le aflam pe toate astea? Avem nevoie de Dragnea, Gorghiu, Ciolos, Iohannis, Diaconu, Bela si restul turmelor de politicieni să aflăm toate astea? Nu trăim pe odiosul si sinistrul plai mioritic? Am aterizat acum de pe Marte?
Si ce ne asteptăm acum? Că dupa alegeri, oricare dintre enumerati ar ajunge să detină puterea, ne-ar rezolva problemele? Păi ăstia de 26 de ani ne fac numai probleme: ne umplu de taxe, ne dau salarii mici si ne fură banii publici.
2. Ni se ofera un iluzoriu progres in ritm de melc la nivel institutional, in timp de regresăm la nivel de cetateni.
Cica progresăm pentru că justitia e acum mai puternică. Intr-o tară de oameni onesti nu prea ar conta cat de puternică este justitia, pentru că nu ar fi prea multe probleme de rezolvat in justitie. La noi s-au intărit din start (dupa 1990) coruptia, evaziunea fiscală si spălarea de bani, si acum ne asteptăm să fie suficient de tare justitia ca să descurajeze astfel de fapte cu pedepse simbolice.
Cică avem nevoie de bani de "investitii" si de aceea e bine ca salariile să fie cat mai minuscule...
Cică institutiile statului si personalul angajat in aceste institutii lucrează in interesul cetateanului... Serios?
Hai să vedem foarte repede trei cazuri de dată foarte recentă de "investitii" si de lucru in interesul cetăteanului.
2.1. Conform sursei http://www.gandul.info/stiri/consolidarea-arcului-de-triumf-a-ajuns-sa-dureze-mai-mult-decat-constructia-15964768,
"Consolidarea Arcului de Triumf a ajuns să dureze mai mult decât construcţia"!
Mai e nevoie de explicatii? Nu cumva, in acelasi timp, consolidarea a costat mai mult decat constructia? De mentionat ca ar fi trebuit construite cai de acces subterane, conform proiectului initial. Proiectul nu s-a mai respectat ca sa se defileze de 1 Decembrie 2016 pe sub Arcul de Triumf.
2.2. Conform sursei http://www.mediafax.ro//social/secretarul-de-stat-adrian-sanda-adus-la-parchetul-general-de-politisti-presedintele-asociatiei-21-decembrie-teodor-maries-existau-suspiciuni-ca-se-incaseaza-ilegal-indemnizatii-video-15966251, un secretar de stat, Adrian Sanda, este anchetat pentru că există suspiciunea că se acordă in mod ilegal certificate de "revolutionar" si indemnizatii de "revolutionar".
Din punctul meu de vedere, este o insulta pentru populatie ca unii sa fie numiti revolutionari pentru participarea la evenimentele din decembrie 1989, care au insemnat de fapt o lovitura de stat si startul marelui jaf national postdecembrist, in suma de minim 108 miliarde de dolari. Daca evenimentele din decembrie 1989 au fost o revolutie (alta decat Revolutia Infractorilor), atunci eu sunt Ion Iliescu, Klaus Iohannis si Donald Trump in acelasi timp.
In acelasi timp, este o insulta pentru ideea de revolutionar (nu si pentru ideea de mercenar) pretentia unora de a primi bani si avantaje materiale pe viata pentru participarea la circul sangeros din decembrie 1989. Se stie ca foarte multa lume a iesit in strada in 1989, toti riscandu-si viata. Dar statul si-a permis sa minimalizeze si sa-si bata joc de dorinta sincera (pana la naivitate) de mai bine a majoritatii celor care au fost pe strada si au stat in calea gloantelor "teroristilor" cu piepturile goale.
Recompensa fireasca pentru cetateni ar fi fost crearea unei societati echitabile si prospere si o viata mai buna pentru toata lumea onesta. Numai ca dupa decembrie 1989 si pana in zilele noastre, saracia a crescut in randul cetatenilor. Multa lume a ajuns sa sufere de foame si de frig mai ceva ca pe vremea lui Ceausescu.
Si atunci, ce mai inseamna indemnizatiile de "revolutionar"? Ce recompenseaza ele de fapt? Statul care isi bate joc de cetateni de 26 de ani este recunoscator celor care le-au permis si le permit in continuare sa faca acest lucru?
2.3. Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/ana-maria-patru-presedintele-autoritatii-electorale-permanente-a-fost-dusa-in-arest-dupa-9-ore-de-audieri-15967108, Ana Maria Pătru, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, a fost retinuta pentru trafic de influenta si spalare de bani. Exista suspiciunea ca aceasta tanti si-a falsificat si declaratia de avere.
Iată o altă mare victorie a Revolutiei Infractorilor: poate exista coruptie si la Autoritatea Electorală Permanentă! Madamei ăsteia i se pun in spinare trei spagi: una de 210.000 euro, una de 15.000 de euro si una de 50.000 de euro. Orice persoana care imparte bani publici isi face parte!
Oamenii de "afaceri" dadeau spagi ca sa poata derula contracte cu statul. Sigur ca "investitiile" statului in aceste contracte presupun amortizarea spagilor si profitul asigurat al oamenilor de "afaceri", de unde avem din nou certitudinea ca "investitiile" statului sunt supraevaluate, ca banii publici sunt furati si ca de aceea nu doresc Ciolos, Iohannis & Co salarii mai mari la cetateni, ci taxe mai mari la cetateni, ca sa fie mai multi bani publici de furat.
Iata, in concluzie, cativa angajati la stat si cateva "performante" ale statului.
3. Si atunci, ce valoare mai are campania electorala? Ce valoare mai au candidatii si vorbele lor?
Din punctul meu de vedere, evident ca se vor vota noii călăi si noii ciocli ai natiei.
Azi, 16.Noiembrie.2016, am fost prin parcul Carol. La una din intrari era un panou electoral unde exista un singur afis cu non candidatul Ciolos.
Cand m-am intors acasa am gasit la cutia de scrisori un material probabil non electoral, unde am dat din nou de mutra lui Ciolos.
Nu am inteles care e treaba cu Ciolosul din poza: vrea sa dea din mana in stilul lui Ceausescu sau invată să facă autostopul?
In concluzie, este evident ca daca am dori un Parlament si un Guvern cu oameni carora sa le pese de oameni si de tara si care sa respecte ceea ce promit, atunci nu trebuie sa-i votam pe actualii candidati, ci sa propunem si sa alegem pe altcineva.
Numai că, din cate am vazut, există mult gunoi uman si printre simplii cetateni, violenta si asasinatul fiind la ordinea zilei in randul lumii mărunte, din scoală si pană la bătranete.
Foarte probabil că gunoiul uman este majoritar in Romania, fapt speculat si intretinut constant de cei de la putere. De aceea, speranta intr-o viată mai bună este doar o iluzie. De fapt, multi nici nu au avut vreodată speranta asta.
O lege a firii spune ca este mult mai simplu sa-l calci in picioare pe cel mai slab decat sa-i anihilezi puterea celui mai tare. In rest, civilizatia, educatia, religia si campaniile electorale sunt doar gargară pentru fraieri.
Prasium majus
Acum 3 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu