marți, 8 noiembrie 2016

Romania lucrului "bine" facut: alimente infestate, apa infestata!

Pe langa salarizarea mizerabila, populatia Romaniei (cu bani sau fara bani) are parte oricum de o calitate a vietii mizerabila. Poluare, mizerie, drumuri nesigure, pericol constant de incendii in locuinte si mijloace de transport, expunerea la incidente violente (inclusiv traficul de persoane); la toate acestea se adauga, nu in ultimul rand, alimentele infestate si apa infestata.

Presedintele, prim-ministrul si restul politicienilor, preocupati mai mult de falsa dilema bani pentru salarii sau bani pentru "investitii", par indiferenti in fata acestor situatii care distrug la propriu populatia.

Din cate inteleg, multe firme care comercializeaza alimente si apa sunt libere sa imbolnaveasca in mod deliberat populatia, identitatea acestor firme fiind protejata de autoritati!

A. Alimente infestate

1. Conform sursei http://spynews.ro/actualitate/jumatate-din-cantitatea-oualelor-infestate-cu-salmonella-a-fost-data-spre-vanzare-116208.html, din 25Octpmbrie.2016,

"Zeci de mii de ouă aduse din Polonia erau infectate cu salmonella. Deşi s-au retras peste 10.000 din acestea, tot atâtea au fost date spre comercializare, conform agerpres.ro."!

2. Conform sursei http://obiectivbr.ro/content/g%C3%A2ndaci-%C3%AEn-ajutoare-alimentare-de-la-ue, din 20.Octombrie.2016,

"O pensionară din Brăila care a ridicat de la Primărie cutiile cu ajutoare alimentare din partea Uniunii Europene a avut parte de o surpriză “mişcătoare”. Mai exact, femeia a găsit gândăcei într-o pungă cu orez din coletul inscripţionat UE."!

3. Conform sursei http://www.gorj-domino.ro/pericol-carne-infestata-in-piata-centrala-din-targu-jiu/, din 26.Octombrie.2016,

"Un număr de 10 probe din 96 prelevate din alimente au fost depistate cu bacteria Escherichia Coli verotoxigenă, prezentă în carne tocată de vită și carcasa de ovină într-un supermarket și mai multe abatoare din județele Gorj, Vâlcea, Sibiu și Timiș, informează marți Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).";

"Potrivit raportului Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară, în perioada 16 mai — 14 octombrie 2016 au fost efectuate 1.079 de probe, din care buletinele de analiză au confirmat prezența Escherichiei Coli verotoxigenă într-un număr de 55 de probe.".

4. Conform sursei http://www.buzaumedia.ro/actualitate/carne-infestata-cu-e-coli-la-un-abator-din-buzau/, din 07.Noiembrie.2016,

"Carne infestată cu E-coli la un abator din Buzău";

"Inspectorii veterinari au descoperit prezența Escherichia Coli (E-Coli) verotoxigenă la șapte probe prelevate din carne și produse lactate comercializate în supermarketuri și carmangerii din județele Vâlcea, Teleorman, Bistrița Năsăud și Buzău, a anunțat, luni, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).";

"Potrivit raportului Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară, în perioada 16 mai 2016 — 28 octombrie 2016 au fost efectuate 1.193 de probe, din care buletinele de analiză au confirmat prezența Escherichiei Coli verotoxigenă într-un număr de 62 de probe.".

Din cate se vede, din punct de vedere statistic, cam 5% dintre alimentele controlate sunt infestate cu Escherichia Coli.

B. Apa infestata.

5. Conform sursei http://www.stiridesibiu.ro/?p=40955, din 24.Octombrie.2016,

"ATENȚIONĂRI asupra FÂNTÂNILOR și puțurilor, urmare a infestării apei din Șelimbăr!";

"Operatorul Apă Canal a lansat luni o atenționare publică fără precedent asupra riscurilor de sănătate și efectelor penale la care se expun toți abonații care  conectează la rețeaua publică de apă instalații de pompare care provin din fantani, rezervoare sau puțuri cu apă private.

Avertizările vin la scurt tip după ce Poliția Economică a început urmărirea penală in rem în cazul înfestării retelei de apă de la Șelimbăr, urmare a utilizării de către un localnic a unei instalații similare. Drept urmare, șelimbărenii nu au putut bea apă de la robinet  mai multe zile, după ce o parte dintre localnici a acuzat stari de rau iar apa nu mai era potabilă. Mai exact, apa din reteaua proprie, care nu este tratată, a ajuns în reteaua orasului și la robinetele oamenilor."
.

6. Conform sursei http://adevarul.ro/locale/targoviste/cazul-apei-infestate-pucioasa-dosarul-ajuns-dna-exista-suspiciunea-platii-fictive-sume-bani--1_580677cd5ab6550cb8aea4ae/index.html, din 18.Octombrie.2016,

"În luna ianuarie, zeci de mii de locuitori din Pucioasa, Brăneşti, Vulcana Pandele, Vulcana Băi şi Doiceşti au rămas fără apă după ce apa din barajul Pucioasa, principala sursă de apă a fost infestată cu bacteria Clostridium. Autorităţile au recunoscut că barajul nu a mai fost curăţat de ani de zile, deşi legea le spune să o facă o dată la doi ani.";

"Romii din Moroieni – sat Glod, una [eroare in text, corect: unul] dintre cele mai mari poluatori de pe cursul Râului Ialomiţa, aruncă de ani de zile gunoaie, fără ca nimeni să îi tragă la răspundere.";

"Barajul Pucioasa este o altă sursă de infecţie. Este plin cu gunoaie, stârvuri de animale şi chiar butoaie şi brazi de Crăciun. Barajul a fost curăţat ultima dată în 2011, însă nu a fost şi decolmatat.".

7. Conform sursei http://www.evz.ro/apa-plata-otravita-lista-cu-marcile-cunoscute-1.html, de azi, 08.Noiembrie.2016, se citeaza si se comenteaza pornind de la lista de pe sursa http://www.libertatea.ro/stiri/social/apa-plata-bacterii-1649091, din 06.Noiembrie.2016:

"Apă plată otrăvită."!

"Astfel, din cele 19 sticle, doar 8 au trecut testul, iar această situaţie este prezentă după scandalul din primăvară, când autorităţile descopereau o problemă cu apa de băut vândută în Bucureşti. Mai multe sortimente de apă plată vândute în hypermarketuri și supermarketuri aveau indicatori microbiologici depăşiţi şi de mii de ori.";

"În această situaţie există risc ridicat de îmbolnăvire.";

"Organismul nu se poate proteja imunitar decât până la o anumită limită, după care se îmbolnăveşte.".

8. Conform sursei http://www.romaniatv.net/apa-imbuteliata-infestata-e-coli-dezinfectanti-neconformi-retrasi-supermarket-inspectia-sanitara_319629.html, din 13.Octombrie.2016, care citeaza sursa http://www.tolo.ro/2016/10/12/inspectia-sanitara-a-retras-apa-imbuteliata-infestata-cu-bacteria-e-coli-si-dezinfectanti-neconformi-dar-birocratia-din-ministerul-sanatatii-nu-vrea-sa-faca-public/:

"În ultimele luni, statul român a descoperit apă îmbuteliată infestată cu e-coli și dezinfectanți neconformi în spitale, dar nu știți asta pentru că nu toate cazurile au fost făcute publice. Iar numele firmelor au fost protejate.".

2 comentarii:

  1. Ma ingrozeste ceea ce citesc aici.Unde ajungem oare?Lucru intr-adevar,,foarte bine facut''Ce sa mai bem si ce sa mai mancam?Nimic.Si aerul este asa cum este.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mine cel mai mult ma mira ca lumea in general afla de toate grozaviile astea, dar nimeni nu pare sa vrea sa se schimbe ceva in bine.

      Ștergere