marți, 1 noiembrie 2016

Romania lucrului "bine" facut cu partidul nulitatilor (PNL) si candidatul care nu candideaza, dar este bagat in fata

Ma cam umple de scarba mascarada electorala jucata de axa Iohannis-Ciolos-PNL.

PNL-ul se straduieste sa faca un record de autogoluri pana la alegeri si sper sa nu mai calce prin parlament, dupa modelul de "succes" al PNTCD.

Am vazut si pozat chiar in centrul Bucurestiului afisele PNL cu poza celui care nu candideaza (Dacian Ciolos) din partea PNL, dar care este bagat in fata de acest partid.


Iar ma intreb: nu este asta o dovada ca PNL este un partid de incapabili si de oameni fara credibilitate?

Cat despre "programul" lui Ciolos, am vrut sa aflu mai multe despre acesta, scop in care am tastat cuvintele cheie "Platforma #Romania 100". Ma asteptam ca google sa-mi returneze pe rezultatul cautarii (https://www.google.ro/#q=platforma+%23romania+100) vreo pagina oficiala de internet a lui Ciolos, unde sa-i pot admira "platforma".

Dar, din moment ce google mi-a returnat pe prima pagina a cautarii doar adrese independente de internet in care "Platforma #Romania 100" are de fapt doar de 10 (zece) principii-lozinci, formulate in spirit incert si ambiguu, am tot dreptul sa cred la prima vedere ca aceasta pseudo platforma este o bataie de joc si o abureala pentru fraierii obisnuiti sa creada si sa nu cerceteze, dar sa voteze.La o privire destul de fugara mai in detaliu a "platformei", demagogia din mintea si din platforma lui Ciolos ies foarte usor la iveala.

De exemplu, conform sursei http://www.ziare.com/dacian-ciolos/premier/ciolos-a-lansat-platforma-romania-100-iata-cele-zece-principii-de-guvernare-1440158, in "platforma" lui Ciolos este scris:

"#4 O Romanie in care fiecare munceste si este platit cinstit", urmata de lozinca "Oamenii trebuie sa-si gaseasca de munca nu numai la Bucuresti, in Cluj sau in Timis, dar si in Botosani, Vaslui sau Dolj".

Foarte "draguta" lozincareala teoretica, dar chiar in practica zilei de ieri (31.Octombrie.2016), de pe sursa http://www.mediafax.ro/social/disponibilizari-colective-in-vaslui-pe-timpul-iernii-sute-de-oameni-raman-fara-locuri-de-munca-15888288 aflam ca vreo 300 de vasluieni urmeaza sa fie disponibilizati in prag de iarna!

Alta diferenta dintre teoria si practica cioloseana este cea referitoare la gestionarea banilor publici. Dupa ce axa Iohannis-Ciolos-PNL a remarcat ca legile recente prin care se majoreaza salarii aduc masiv voturi de principiu PSD-ului, Ciolos a simtit nevoia sa se bage in seama si sa critice aceasta actiune de majorare a salariilor.

Conform sursei http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21388738-dacian-ciolos-despre-majorarile-votate-parlament-vrut-facem-mariri-salarii-cap-riscam-ajungem-aceeasi-situati-2010.htm, Ciolos a declarat:

"E un impact bugetar care inseamna sau cresterea deficitului - ceea ce ar fi catastrofal pentru Romania - sau, daca nu, daca vrem sa tinem limitele deficitului - si aici e putin o situatie greu de inteles ca, cu o crestere economica atat de consistenta trebuie sa facem un deficit atat de mare - dar un deficit atat de mare inseamna reducerea investitiilor"!

Ca sa traducem limbajul incalcit si descarceram limba romana grav contorsionata de enuntul "specialistului" Ciolos, pe scurt cresterea salariilor ar putea duce ori la un deficit bugetar excesiv, ori la reducerea investitiilor pentru a nu exista un deficit bugetar excesiv.

Dupa ce am realizat traducerea, a devenit evidenta bataia de joc din gandirea si vorbirea lui Ciolos: Ciolos nu vrea mariri de salarii ca sa aiba bani de "investitii". Care "investitii", bre?

Dincolo de traditionalele investitii ale statului mafiot totalitar in autostrazi fictive si autostrazi demolabile, in "afaceri" Microsoft, in "retrocedari", dincolo de "investitiile" autoritatilor locale in panselute supraevaluate si in mobilier stradal usor de distrus sau de facut disparut, avem pilda "investitiei" ciolosene in... "Cumintenia Pamantului" supraevaluata!

Ciudat, dar a n-a oara guvernul se lauda ca nu sunt bani pentru cadrele medicale in timp ce sparge fara sa clipeasca 11 milioane de euro pe o "investitie" inutila cum este "Cumintenia Pamantului"!

Practic, axa Iohannis-Ciolos-PNL le cere romanilor sa stranga cureaua in continuare, sa plateasca taxe uriase aiurea si sa-si accepte salariile mizerabile pentru ca sa aiba mafia de stat bani de "investitii"!Pai, bai, Ciolos, de cate ori trebuie sa ti se explice ca bani de investitii sunt garla din taxele uriase furate legal de la cetateni de catre statul roman, dar trebuie sa-i gestionati tu si sinistrii tai eficient si cu buna credinta?

Cam cate exemple afaceri supraevaluate si de spagi luate de functionarii statului trebuie sa-ti mai dea DNA-ul, ca sa pricepi ca voi, hotii din varful statului mafiot totalitar sunteti problema, nu simplii cetateni care isi cer dreptul firesc la viata decenta?

N-ai vazut la viata ta destui hrebenciuci, fenechii, pescarii, florici, nastasi, gici popesti, cosmi si restul turmelor de penali? N-ai vazut la viata ta destui ministri, primari, presedinti de consilii judetene, ceneadeneristi, cadre medicale, functionari in silvicultura, politisti, anafisti, asefisti si tot restul de categorii profesionale ale statului praduind cu toata nesimtirea banii publici sau facand evaziune fiscala si spaland bani la nivel industrial?

N-ar trebui, vazand si cunoscand toate acestea, sa iei masuri pentru saracirea si falimentarea hotilor, in loc sa iei masuri pentru saracirea si falimentarea oamenilor onesti?

Bai, mascariciule "tehnocrat" care te faci ca pricepi greu si uiti repede, crezi ca n-am alta treaba decat sa-ti citesc si sa-ti analizez prostiile si minciunile din porcaria demagogica pe care tu, PNL-ul si USR-ul o numiti "platforma" si "program de guvernare".

Da-ti, bai, demisia si mars din fruntea tarii! Nu mai ai ce cauta acolo si nu avem nevoie de alt borfas cu falsa carisma care sa-si bata joc de cetateni si de banii publici!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu