miercuri, 2 noiembrie 2016

Banii pentru majorari salariale apar ca ciupercile dupa ploaie atunci cand nu mai este finantata mafia de stat!

0. Introducere.

Pornim tot de la ticalosia afirmata de Ciolos:

"Tăierile de taxe şi creşterile salariale adoptate de Parlament în ultimele luni ar putea avea un impact catastrofal asupra bugetului, atenţionează Dacian Cioloş. „Pomenile electorale” însumează 9 miliarde de lei, adică 1% din tot Produsul Intern Brut al României, după cum a calculat Guvernul." (sursa: http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/alegeri-parlamentare-2016/ciolos-avertizeaza-ca-bugetul-de-stat-risca-o-catastrofa-603491).

Habarnistul de Ciolos ignora faptul ca mai multi bani la cetateni inseamna mai multa putere de cumparare, ceea ce inseamna mai multi bani incasati de stat prin taxele de consum.

De aceea, ne prefacem si noi ca ignoram faptul ca aceste cresteri salariale se vor traduce prin incasari ale statului pe orizontala, rezultate din cresterea consumului, fapt care ar duce in acelasi timp la dinamizarea intreprinderilor si la crearea de noi locuri de munca pentru satisfacerea unei cereri de produse in crestere (noi locuri de munca inseamna si ele alte taxe de incasat de catre stat!).

Numai ca nu putem ignora evidenta gestionare falimentara si ticaloasa a banilor publici de catre stat atunci cand se pune problema cheltuirii lor pe orice altceva decat pe salariile cetatenilor.

Exemplele de coruptie, frauda, evaziune fiscala si spalare de bani sunt fara numar. O lista completa si actualizabila in timp real a cazurilor de coruptie si de cheltuire frauduloasa si ineficienta a banilor publici solutionate definitiv in instanta nu reprezinta o informatie publica, din motive pe care numai statul mafiot totalitar le cunoaste.

Dar trei cazuri de fraude cu banii publici aparute in presa ultimelor zile pot fi puse usor in evidenta.

1. Spectacolul coruptiei marca Relu Fenechiu (PNL).

Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/al-treilea-dosar-penal-pentru-relu-fenechiu-fostul-ministru-ar-fi-luat-4-3-milioane-de-euro-15889295, Relu Fenechiu a ajuns la al treilea dosar de coruptie, fiind acuzat ca a primit o "spaguta" de "doar" 4.300.000 euro pentru o caterinca informatica in sistemul de "invatamant" romanesc in parteneriat cu firma Siveco!

"Maestrul" Fenechiu a fost deja condamnat definitiv la inchisoare in dosarul "Transformatorul", iar in alt dosar de coruptie si-a recunoscut deja faptele.

Sa-i citam tantalaului si "naivului" Dacian Julien Ciolos cateva dintre activitatile infractionale ale lui Relu Fenechiu, ca sa stie prim-ministrul pe unde au ajuns banii de salarii, pensii si "investitii".

1.1. Conform sursei http://www.topiasi.ro/homepage/topiasi/11836-cutremur-dna-admite-oficial-c%C4%83-fenechiu-a-luat-%C8%99pag%C4%83-270-000-de-euro-pentru-trafic-de-influen%C8%9B%C4%83-la-antibiotice-soldat-cu-un-cadou-de-1,8-milioane-euro.html, din 28.Iunie.2016:

"DNA admite oficial că Fenechiu a luat șpagă 270.000 de euro pentru trafic de influență la Antibiotice soldat cu un "cadou" de 1,8 milioane euro"!

1.2. Conform sursei http://www.justitiecurata.ro/fenechiu-a-recunoscut-o-mita-de-900-000-euro/, din 14.Octombrie.2016,

"Fenechiu a recunoscut o mită de 900.000 euro de la Siveco România"!

1.3. Conform sursei http://stiri.telem.ro/stiri/metodele-prin-care-lua-fenechiu-mita--15392.html, din 28.Iunie.2016,

"Practic, Fenechiu i-a cerut 15 la suta din valoarea celor doua contracte Irinei Socol, fondatoarea firmei Siveco, cea care a castigat proiectele."!

Uite, bai, Ciolos, ce "afaceri" faceau liberalii tai, votati de ticalosii si de cretinii cu drept de vot: isi insuseau 15% din valoarea contractelor statului care le treceau prin maini!

Tot mai ai curajul sa vorbesti de "investitii" si de dezechilibre bugetare, mascariciule? Tot nu esti convins ca derbedei de teapa lui Relu Fenechiu dezechilibreaza de fapt bugetul si au adus Romania in starea actuala de catastrofa?

2. Spectacolul fraudarii banilor publici marca Sistenul de "sanatate".

Conform sursei http://www.mediafax.ro/social/perchezitii-intr-un-dosar-privind-suspiciuni-de-fraudare-a-bugetului-casei-judetene-de-asigurari-de-sanatate-gorj-15890521, exista suspiciuni rezonabile ca intre 2008 si 2016 un numar neprecizat de medici si farmacisti au fraudat Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Gorj.

Metodele prin care cadrele medicale au fraudat Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Gorj sunt urmatoarele:

2.1. Internari fictive;
2.2. Emiterea de false prescriptii medicale;
2.3. Decontarea de ingrijiri medicale la domiciliu fictive.

Prejudiciul in acest caz este estimat la 400.000 de lei.

Uite, bai, Ciolos, cum se distreaza bugetarii cu banii publici.

Cazul de la Gorj nu este o noutate in domeniul "sanatatii", fapte similare pretrecandu-se si in trecut in diverse zone ale tarii!

Ciolos, ce masuri a luat statul pentru a fi prevenite astfel de fapte si pentru a nu mai fi fraudati banii publici? Nu ar fi mai multi bani la buget daca nu ar fi fraudati in sistenul de "sanatate"?

3. Conform sursei http://observator.ro/seful-consiliului-judetean-retinut-pentru-fapte-de-coruptie-401460.html, o turma de angajati ai statului din judetul Brasov sunt cercetati pentru fapte de coruptie. Numele si functiile cercetatilor sunt urmatoarele:

3.1. Căncescu Aristotel Adrian, președinte al Consiliului Județean Brașov la data faptelor;
3.2. Coman claudiu, consilier judetean la data faptelor;
3.3. Cirica Cristian Emil, director la Directia de investitii, urbanism si amenajarea teritoriului la data faptelor;
3.4. Ispas Radu Petru, administrator public al judetului Brasov la data faptelor;
3.5. Popescu Aurelia, director economic executiv la Consiliul Judetean Brasov la data faptelor;
3.6. Iosif Razvan, administrator al unei firme private la data faptelor.

Doar in cazul de fata Căncescu Aristotel Adrian este acuzat de 3 fapte de luare de mita si de abuz in serviciu. Pe langa spaga primita de Căncescu Aristotel Adrian se mai vorbeste si de cheltuirea fara rost a sumei de 675.000 lei.

4. Ipocrizia si nesimtirea lui Ciolos nu au limite, asa cum ii sta bine oricarui inalt functionar al statului in cardasie cu infractorii (desigur, greu de dovedit in mod direct si in justitie, ci doar din fapte conexe, in favoarea infractorilor).

Ciolos ar putea sa se documenteze despre fenomenul coruptiei pe sursa sintetica si incompleta https://ro.wikipedia.org/wiki/Corup%C8%9Bia_%C3%AEn_Rom%C3%A2nia, unde se vorbeste despre:

4.1. Coruptia din sanatate;
4.2. Coruptia din invatamant;
4.3. Coruptia din armata (sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Corup%C8%9Bia_%C3%AEn_Armata_Rom%C3%A2n%C4%83);
4.4. Coruptia in justitie.

Ce de domenii ar mai trebui mentionate! De exemplu: coruptia din agricultura, coruptia din transporturi, coruptia din domeniul energiei, coruptia din politie, coruptia in domeniul retrocedarilor, coruptia in domeniul privatizarilor, coruptia de pe piata muncii, coruptia in domeniul silviculturii (taieri de arbori ilegale in masa).

Dar asta nu e tot, cum spune cliseul din teleshopping!

Pe aceeasi sursa este mentionat "programul" (sau "platforma") lui Ciolos in domeniul combaterii coruptiei:

"Premierul Dacian Cioloș a declarat, în octombrie 2016, la conferința Oficiilor Naționale de Recuperare a Creanțelor, că actul de justiție nu este complet atât timp cât nu sunt recuperate și bunurile provenite ilicit."!

Bai, Cioly, astfel de fraze pot veni de la simplii cetateni. De fapt au venit cu mult inaintea ta. De fapt acest blog a fost primul care a demascat faptul ca statul nu este preocupat de recuperarea prejudiciilor si a pus problema recuperarii prejudiciilor! A se consulta articolul scris la o saptamana de la crearea acestui blog, pe sursa http://lmar2010.blogspot.ro/2010/04/imi-apara-guvernul-interesele-de.html, din 15. Aprilie.2010, dar la fel de actual si in zilele noastre!

Tu, Ciolos, in calitate de prim-ministru, trebuia sa vii cu un pachet de proceduri legale prin care sa convingi poluatia ca recuperarea prejudiciilor este efectiva si se face cu celeritate. Cum nu venit cu nimic pe aceasta tema, rezulta ca nu ai facut nimic in acest sens. Deci esti platit fara rost ca sa mimezi ca esti prim ministru. Sau treaba unui ministru (cu atat mai mult a unui prim ministru) este sa dea declaratii stupide pe la televizor?

5. In atentia lui Ciolos si a oricarui rahat cu functie inalta in statul mafiot totalitar care afirma ca majorarile de salarii inseamna o catastrofa pentru Romania!

Conform sursei http://www.digi24.ro/special/campanii-digi24/romania-furata/bilant-romania-furata-ce-se-putea-face-cu-108-miliarde-de-dolari-436116, Romania furata de mafia politico-economica insemna pe 08.Septembrie.2015

"108 miliarde de dolari evaporaţi în ultimii 25 de ani!"!

Asta nu e catastrofa, Cioly? Asta nu e catastrofa, stat roman mafiot? Din prejudiciul de 108 miliarde de dolari furati, cat estimeaza Ciolos si statul roman ca vor fi recuperati?

0%?

Atunci nu mai vorbiti, bai, de "investitii" si de plafonarea salariilor! Mai bine salarii majorate si "investitii" zero!

Mai bine sa fie bani pentru traiul decent al cetatenilor decat pentru finantarea mafiei politico-economice si a statului mafiot totalitar!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu